Excelsior begint seizoen met gelijk spel, 2-2

2 augustus 2013

Excelsior is het seizoen 2013-10214 begonnen met een 2-2 gelijk spel tegen Helmond Sport. Na een voorsprong keken de Kralingers halverwege tegen een 1-2 achterstand aan, maar een schitterende treffer van Jeff Stans bracht Excelsior na rust naast Helmond Sport.

Voor aanwinst Lars Veldwijk duurde zijn officiële debuut voor Excelsior niet langer dan vier minuten. In de middencirkel kwam hij hard in botsing met Helmond Sport speler Ferry de Regt. Beide spelers bleven na de botsing op het gras liggen en niet lang daarna bleek dat ze allebei niet verder konden.
Waar De Regt een flinke bult op zijn hoofd aan de botsing overhield, had Veldwijk een flink bloedende wond boven zijn oog. Hoewel hij aanvankelijk dacht verder te kunnen, moest ook hij worden vervangen. De wond werd gehecht, maar uit voorzorg moest de aanvaller toch naar het ziekenhuis. Veldwijk werd vervangen door Rangelo Janga.
,,Of dat er iets mee te maken had, weet ik niet”, zocht Jon Dahl Tomasson na afloop naar een verklaring voor de mindere eerste helft van zijn ploeg. Het leek alsof Excelsior na de botsing in de beginfase van slag was. Desondanks kwam Excelsior via Lars Hutten na 34 minuten spelen op voorsprong.
Helaas kon Excelsior niet lang van de voorsprong genieten. Meteen vanaf de aftrap was het raak voor Helmond Sport. Serhat Koc was trefzeker namens de Brabanders. Op slag van rust kwamen de gasten zelfs op voorsprong. Een vrije trap viel overal tussen, maar voor de voeten van Dave Nieskens die scoorde.
,,Een kwestie van concentratie”, baalde Jeff Stans na afloop met name van de snelle gelijkmaker van Helmond Sport. ,,De trainer riep nog vanaf de kant: zet het neer! Dat deden we dus niet goed en voor Helmond Sport viel die bal ook precies goed.” Tomasson: ,,Je moet scherp zijn op zo’n moment en dat waren we niet.”
Na rust speelde Excelsior beter dan in de eerste helft. Het duurde even voordat de kansen kwamen, maar na een uur was er een wonderschone gelijkmaker van Jeff Stans, die de bal op zijn slof nam en verwoestend uithaalde. Rangelo Janga had daarna de 3-2 kunnen maken, maar zijn kopbal ging net naast het doel.
,,We hebben aanspraak gemaakt op de zege”, vond Tomasson. ,,In de tweede helft speelden we goed voetbal, was er beleving bij de spelers en kregen we goede kansen. We zijn de wedstrijd dus goed geëindigd en dat moeten we zien vol te houden naar de volgende wedstrijd toe.” Jeff Stans was het daarmee eens: ,,Het goede gevoel van de tweede helft moeten we meenemen naar Jong PSV.”

voetbal - SBV Excelsior - Helmond Sport  seizoen 2013/2014

Doelpunten:
34. Hutten 1-0
35. Koc 1-1
45. Nieskens 1-2
61. Stans 2-2

Scheidsrechter: Manschot
Gele kaarten: Visser, Nieskens (Helmond Sport)
Toeschouwers: 2256
Opstelling Excelsior: Opstelling Excelsior: Jordy Deckers; Tim Eekman, Sander Fischer, Kevin van Diermen, Elso Brito; Rick Kruijs, Jeff Stans, Lars Hutten (76. Daan Blij); Lars Veldwijk (4. Rangelo Janga), Kevin Vermeulen, Jordan Botaka.

Meer Nieuws

wo 1 februari 2023

De snelle ontwikkeling van Serano Seymor

Serano Seymor is een van de zes eigen jeugdspelers in de selectie van Excelsior Rotterdam. De…

Lees meer

di 31 januari 2023

Excelsior huurt Vicente Besuijen van Aberdeen FC

Excelsior Rotterdam huurt Vicente Besuijen voor de rest van dit seizoen van Aberdeen FC uit Schotland…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
RKC Waalwijk

Eredivisie

Zaterdag 4 februari, 2023

21:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Vrijdag 10 februari, 2023

20:00, AFAS Stadion

Tickets

Excelsior vs
N.E.C.

Eredivisie

Zondag 19 februari, 2023

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
RKC Waalwijk

Eredivisie

Zaterdag 4 februari, 2023

21:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Vrijdag 10 februari, 2023

20:00, AFAS Stadion

Tickets

Excelsior vs
N.E.C.

Eredivisie

Zondag 19 februari, 2023

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
RKC Waalwijk

Eredivisie

Zaterdag 4 februari, 2023

21:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Vrijdag 10 februari, 2023

20:00, AFAS Stadion

Tickets

Excelsior vs
N.E.C.

Eredivisie

Zondag 19 februari, 2023

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
RKC Waalwijk

Eredivisie

Zaterdag 4 februari, 2023

21:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Vrijdag 10 februari, 2023

20:00, AFAS Stadion

Tickets

Excelsior vs
N.E.C.

Eredivisie

Zondag 19 februari, 2023

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets