Excelsior verdient winst, maar speelt gelijk

23 augustus 2013

Pech. Dat was het sleutelwoord van de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht. Excelsior speelde een prima tweede helft, maar kwam na de 1-1 ruststand niet meer tot scoren. Dat beide ploegen een punt aan het treffen overhielden, stemde daarom vooral de gasten tevreden.

Bij Excelsior overheerste de teleurstelling, omdat ook deze wedstrijd niet met een overwinning afgesloten kon worden. Jeff Stans gooide er voor de microfoon van RTV Rijnmond wat krachttermen uit. ,,Het was een keihard gevecht en we voetbalden goed. Het enige waar het nog aan schort is dat we dat in doelpunten moeten omzetten”, voegde hij daar aan toe.
Het duurde even voordat de regioderby echt los kwam. Er was in de beginfase een schot op de lat van Jordan Botaka, maar meer kansen waren er eigenlijk niet geweest toen de gasten na een klein half uur op voorsprong kwamen. Ismo Vorstermans kopte een corner binnen en zette zo de verrassende koploper van de Jupiler League op 0-1.
Een paar minuten later tekende Lars Hutten met zijn derde treffer van dit seizoen voor de gelijkmaker. Dit gebeurde op het moment waarop Vorstelmans geblesseerd op het veld lag, maar de scheidsrechter liet doorspelen. De verdediger van Dordrecht moest de strijd staken, terwijl de stand weer gelijk was, 1-1.
Na rust was Excelsior duidelijk de betere ploeg. De Kralingers gingen vol in de aanval, vastbesloten de eerste overwinning van dit seizoen binnen te halen. De grootste kans was zeven minuten na rust voor Lars Veldwijk, die vorig seizoen nog voor Dordrecht speelde. Na hands van Dordtenaar Everon Pisas mocht Veldwijk vanaf elf meter aanleggen. Helaas schoot hij zijn penalty jammerlijk over het doel van zijn oude club.
Daarna volgden nog kansen voor onder meer Lars Hutten, Kevin van Diermen en Jeff Stans. Paal, lat, over, naast. De bal ging overal heen, behalve daar wij hij hoorde en verdiende te komen, namelijk in het vijandelijke doel. Zodoende haalde FC Dordrecht met 1-1 het eindsignaal en was trainer Harry van den Ham uiteraard gelukkig met een punt. De complimenten gaf hij echter aan Excelsior voor het vertoonde aanvallende spel.
Jon Dahl Tomasson vond dat zijn ploeg pech had gehad: ,,We begonnen slecht aan de wedstrijd, maar herstelden ons. In de tweede helft hebben we heel goed gespeeld. Het publiek heeft kunnen genieten en dat is ook belangrijk. Qua voetbal zijn de complimenten die we krijgen dus terecht, maar er had meer ingezeten. Paal, lat, we hadden beter kunnen gaan prijsschieten op de kermis”, grapte hij.
,,Ik ben er schijtziek van”, baalde Jeff Stans intussen nog steeds. ,,Wij hebben goed gevoetbald en wilden het publiek en onszelf belonen. We hebben een gretige ploeg, we willen heel graag. Ik heb er daarom alle vertrouwen in dat het goed gaat komen met ons.”