Excelsior verliest met 1-2 van Willem II

16 augustus 2013

Het is Excelsior niet gelukt om de eerste overwinning van dit seizoen te behalen. Op eigen veld moesten de Kralingers toezien dat Willem II er met drie punten vandoor ging. Aanvankelijk kreeg Excelsior de beste kansen, maar uiteindelijk scoorden de Kralingers pas in blessuretijd vanaf de penaltystip.

Op dat moment stond het 2-0 in het voordeel van Willem II. De eerste treffer van de Tilburgers viel in de eerste helft na zo’n twintig minuten spelen. Nadat Jordy Deckers kort daarvoor met een geweldige redding de openingstreffer van de Brabanders had voorkomen, viel de 0-1 uit de aansluitende corner. Jordens Peters werd vrijgelaten in het doelgebied en zette zijn ploeg op voorsprong. Dat was een domper voor Excelsior dat goed aan het thuisduel tegen Willem II begonnen was. Zonder Jordan Botaka, hij arriveerde te laat bij het stadion en moest op de bank beginnen. In zijn plaats speelde Rangelo Janga in de basisopstelling, die verder hetzelfde was als in de eerste twee duels van deze voetbaljaargang. Via Lars Hutten en met name Lars Veldwijk kreeg Excelsior een aantal kansen. In de achtste minuut was Veldwijk bijna trefzeker, maar hij werd geduwd, bleef op de been en scoorde niet. ,,Die bal had erin gemoeten. Misschien had ik moeten vallen, want ik werd licht geraakt. Ik baal ervan dat die kans er niet inging, want dan was het wellicht een heel andere wedstrijd geworden.” Nu raakte Excelsior het initiatief kwijt, kreeg dus een tegendoelpunt, herstelde zich in de slotfase van de eerste helft, maar kreeg meteen na rust een nieuwe domper te verwerken. Binnen een minuut maakte Ruud Boymans de 0-2 voor Willem II. ,,We gaven te snel na rust een doelpunt weg”, vond Jon Dahl Tomasson. Zijn ploeg laat bij vlagen fris en leuk voetbal zien, maar tot op heden leverde dat Excelsior slechts twee punten op: ,,Wij moeten volwassener worden in sommige situaties. Het ziet er leuk uit en we hebben genoeg mogelijkheden gehad, maar wij moeten er meer rendement uithalen. Willem II was gewoon wat volwassener.” Op jacht naar de aansluitingstreffer lukte het Excelsior daarna niet om echt dreigend te worden. Toch kwam er in de slotfase nog een treffer. Na een overtreding op Lars Veldwijk kreeg Excelsior een strafschop en die werd door de aanvaller zelf benut. Meteen daarna floot scheidsrechter Richard Martens voor het einde van de wedstrijd en stond Excelsior helaas met lege handen.


Doelpunten:
23. Peters 0-1
47. Boymans 0-2
95. Veldwijk 1-2 (strafschop)

Scheidsrechter: Martens
Gele kaarten: Kruijs (Excelsior), Peters, Messaoud, Wuytens (Willem II)
Toeschouwers: 2458
Opstelling Excelsior: Opstelling Excelsior: Jordy Deckers; Tim Eekman, Sander Fischer, Kevin van Diermen, Elso Brito; Rick Kruijs (75. Adil Auassar), Jeff Stans, Lars Hutten; Lars Veldwijk, Kevin Vermeulen (58. Daan Blij), Rangelo Janga (46. Jordan Botaka).

Wedstrijdsponsor: Van Arkel Incasso
Balsponsor: ING Bank

Meer Nieuws

wo 1 februari 2023

De snelle ontwikkeling van Serano Seymor

Serano Seymor is een van de zes eigen jeugdspelers in de selectie van Excelsior Rotterdam. De…

Lees meer

di 31 januari 2023

Excelsior huurt Vicente Besuijen van Aberdeen FC

Excelsior Rotterdam huurt Vicente Besuijen voor de rest van dit seizoen van Aberdeen FC uit Schotland…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
RKC Waalwijk

Eredivisie

Zaterdag 4 februari, 2023

21:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Vrijdag 10 februari, 2023

20:00, AFAS Stadion

Tickets

Excelsior vs
N.E.C.

Eredivisie

Zondag 19 februari, 2023

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
RKC Waalwijk

Eredivisie

Zaterdag 4 februari, 2023

21:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Vrijdag 10 februari, 2023

20:00, AFAS Stadion

Tickets

Excelsior vs
N.E.C.

Eredivisie

Zondag 19 februari, 2023

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
RKC Waalwijk

Eredivisie

Zaterdag 4 februari, 2023

21:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Vrijdag 10 februari, 2023

20:00, AFAS Stadion

Tickets

Excelsior vs
N.E.C.

Eredivisie

Zondag 19 februari, 2023

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
RKC Waalwijk

Eredivisie

Zaterdag 4 februari, 2023

21:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Vrijdag 10 februari, 2023

20:00, AFAS Stadion

Tickets

Excelsior vs
N.E.C.

Eredivisie

Zondag 19 februari, 2023

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets