Excelsior verliest met 1-0 van FC Emmen

30 augustus 2013

In Emmen liep Excelsior tegen de tweede nederlaag van dit seizoen aan. Uitgerekend Roland Bergkamp – voormalig speler van de Kralingers – maakte in de eerste helft van het duel tegen FC Emmen de enige treffer van deze avond.

Ondanks het 1-1 gelijke spel tegen FC Dordrecht putte Excelsior moed uit het goede spel in met name de tweede helft van die thuiswedstrijd. Om eindelijk eens af te rekenen met de negatieve reeks in uitwedstrijden (de laatste overwinning in een uitwedstrijd is 838 dagen geleden) moest Excelsior in Drenthe meer van de gecreƫerde kansen gaan afmaken.
FC Emmen – dat in de eerste vier duels van deze competitie dezelfde score haalde als Excelsior – snakte ook naar een overwinning. De thuisploeg begon feller aan de wedstrijd, maar het duurde lang voordat het eerste gevaar voor een van de doelen waarneembaar was. Helaas voor onder meer de meegereisde Rotterdamse supporters was het meteen raak voor FC Emmen. Roland Bergkamp kopte de bal langs Jordy Deckers in het doel.
In het restant van de eerste helft kreeg Excelsior een goede mogelijkheid via Jordan Botaka, die naast schoot. De beste aanval van de Kralingers begon echter bij Rick Kruijs en belandde via een aantal schijven uiteindelijk bij Lars Veldwijk, die uithaalde maar helaas tegen de paal schoot.
Kort na rust maakte Khalid Karami zijn debuut voor Excelsior. Er waren in de beginfase van de tweede helft mogelijkheden voor FC Emmen om de score uit te bouwen. Jordy Deckers redde op een inzet van Elson Almeida en kort daarna pakte hij ook een schot van Alexander Bannink. Voor Excelsior was Lars Hutten dicht bij de gelijkmaker, maar zijn inzet ging voorlangs het vijandelijke doel.
Dit was kenmerkend voor Excelsior in deze wedstrijd. De Kralingers probeerden het wel, maar er lukte vooral veel net niet. Kenmerkend ook was het prima schot van Jordan Botaka vijf minuten voor tijd. Het was opnieuw de paal die een Kralingse treffer voorkwam. Kort voor tijd kreeg FC Emmen nog een enorme kans op 2-0 via Leandro Resida, maar weer stond Deckers in de weg waardoor het bij 1-0 bleef.

emmen - excelsior

Doelpunten:
21. Bergkamp 1-0

Scheidsrechter: Koekoek
Gele kaarten: Bergkamp (FC Emmen), Botaka, Eekman, Fischer (Excelsior)
Toeschouwers: 1869
Opstelling Excelsior: Jordy Deckers; Tim Eekman, Sander Fischer, Kevin van Diermen, Elso Brito (51. Khalid Karami), Rick Kruijs, Jeff Stans (77. Adil Auassar), Lars Hutten; Lars Veldwijk, Kevin Vermeulen (61. Daan Blij), Jordan Botaka.

Foto’s: Pro Shots/Jupiler League

Meer Nieuws

di 11 juni 2024

JINC dankzij DSW Zorgverzekeraar op het shirt van Excelsior

JINC is dankzij DSW Zorgverzekeraar de nieuwe shirtsponsor van Excelsior Rotterdam voor de komende twee jaar.…

Lees meer

za 8 juni 2024

Keeper Anouk van de Klooster sluit aan bij Excelsior Vrouwen

Anouk van de Klooster speelt komend seizoen voor Excelsior Vrouwen. De 23-jarige keeper komt over van…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij