Jong PSV - Excelsior eindigt in 1-1

12 augustus 2013

De wedstrijd tussen Excelsior en Jong PSV in Eindhoven is geƫindigd in een 1-1 gelijkspel. In de gelijk opgaande wedstrijd werd de score geopend door Excelsior met een doelpunt van Lars Hutten na een prachtige aanval. In de tweede helft trok Jong PSV de stand gelijk met een doelpunt van Zanka.

De wedstrijd in het Philips Stadion begon met een minuut stilte ter nagedachtenis van prins Friso. Beide partijen speelden met een rouwband als eerbetoon aan de overleden prins. Excelsior nam het initiatief in de wedstrijd zonder dat dit grote kansen opleverde. Beide ploegen kregen een paar mogelijkheden uit voorzetten vanaf de zijkant. De dreiging bij Excelsior kwam voornamelijk van Jordan Botaka. De 0-1 vlak voor rust kwam tot stand na een mooie aanval. Via Sander Fischer en Lars Veldwijk landde de bal voor de voeten van Lars Hutten die de 0-1 op het scorebord zette. In de tweede helft werd Excelsior meer achteruit gedrongen door Jong PSV. Dit overwicht resulteerde in de 1-1 van ‘Zanka’ Jorgensen die de bal na een afgeslagen corner geheel vrijstaand kon binnenschieten. Na de gelijkmaker werd het voor beide goals niet meer gevaarlijk en moesten de ploegen genoegen nemen met de puntendeling.
Wat Tomasson betreft is het 1-1 gelijkspel tegen Jong PSV een terechte uitslag. ,,Teveel spelers haalden hun niveau niet. Een terechte uitslag dus,” aldus de hoofdtrainer van de Kralingers.
Met twee gelijke spelen bezet Excelsior nu de 12 plek op de ranglijst. Excelsior gaat het vrijdag in eigen huis opnemen tegen Willem ||. Kaarten voor dit duel zijn te koop op www.excelsiortickets.nl.