Kevin van Diermen: 'We moeten punten pakken'

29 augustus 2013

Excelsior speelt morgen de uitwedstrijd tegen FC Emmen. De ploeg van trainer Joop Gall heeft net als Excelsior drie keer gelijkgespeeld en één keer verloren. Ook het doelsaldo van beide teams is hetzelfde. Excelsior en FC Emmen zijn dus aan elkaar gewaagd. De Kralingers missen morgen in Drenthe Erwin Nuytinck, Daan Smith en Richard Stolte.
Wie in elk geval aan de aftrap verschijnt is Kevin van Diermen. De centrale verdediger van Excelsior is goed begonnen aan het seizoen. De supporters kozen hem afgelopen week in de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht zelfs als man of the match. Van Diermen is, net als iedereen, tevreden over het spel van Excelsior in de eerste weken: ,,Dat is goed en fris. Helaas hebben we alleen te weinig punten voor het spel dat we laten zien. De hebben onszelf in een aantal wedstrijden niet beloond.”
,,Dat geldt vooral voor de wedstrijden tegen Helmond Sport en FC Dordrecht. Vooral die laatste wedstrijd hadden we pech. Lat, paal, die kopbal van mij, de strafschop van Lars. We voetballen goed, maar we moeten onszelf gaan belonen. Soms ook kan een wedstrijd op een cruciaal moment worden beslist. Tegen Willem II hadden wij een penalty kunnen krijgen, maar we kregen hem niet. Uiteindelijk verlies je, terwijl zo’n wedstrijd anders kan lopen als die bal wel op de stip gaat.”
Van Diermen erkent dat de punten voor Excelsior snel moeten komen, om het goede gevoel vast te houden: ,,De complimenten over ons spel zijn natuurlijk leuk, maar we staan nog niet hoog. Het is daarom zaak dat we punten gaan pakken. Goed voetbal is leuk, maar uiteindelijk gaat het om de punten. De komende drie wedstrijden zijn zware duels, met twee uitwedstrijden en de derby tegen Sparta. Dat is een serie waarin we wel punten moeten gaan pakken.”
De tegenstander van morgen, FC Emmen, is volgens Van Diermen altijd een stugge ploeg: ,,Zeker als je daar speelt. In de Jupiler League heb je eigenlijk geen makkelijke wedstrijden, je moet er dus elke wedstrijd staan. Als wij morgen ons niveau halen en goed omgaan met de kansen, dan moeten we daar kunnen winnen. De stand zoals die nu in de Jupiler League is, zegt overigens nog niet zo veel. Ik denk dat je pas na tien tot vijftien wedstrijden kan zien hoe de verhoudingen er werkelijk voorstaan. We moeten ook nog zoveel wedstrijden. We hebben er vier gehad, maar er komen er nog genoeg.”
Na Emmen wacht de altijd beladen thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam. ,,De wedstrijd van het jaar voor Excelsior”, erkent de verdediger. ,,De club heeft goede herinneringen aan die ontmoetingen, ook vorig jaar. Thuis wonnen we toen van Sparta en uit hadden we ook kunnen winnen, maar werd het uiteindelijk 1-1. Die wedstrijd tussen Excelsior en Sparta leeft heel erg, maar als team zijn we nog niet met dat duel bezig. Wij moeten eerst morgen naar Emmen en die wedstrijd willen we net zo graag winnen.”

Arbitrage:
Scheidsrechter: Tom Koekoek
Assistent scheidsrechters: Richard Brondijk en Richard Meints
Vierde official: Christian Mulder

Kaartverkoop:
Er rijdt geen bus van de supportersvereniging naar deze uitwedstrijd. Supporters van Excelsior kunnen parkeren bij het gastenvak en daar aan de kassa een kaartje kopen. Kosten: 10 euro.

Meer Nieuws

wo 1 februari 2023

De snelle ontwikkeling van Serano Seymor

Serano Seymor is een van de zes eigen jeugdspelers in de selectie van Excelsior Rotterdam. De…

Lees meer

di 31 januari 2023

Excelsior huurt Vicente Besuijen van Aberdeen FC

Excelsior Rotterdam huurt Vicente Besuijen voor de rest van dit seizoen van Aberdeen FC uit Schotland…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
RKC Waalwijk

Eredivisie

Zaterdag 4 februari, 2023

21:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Vrijdag 10 februari, 2023

20:00, AFAS Stadion

Tickets

Excelsior vs
N.E.C.

Eredivisie

Zondag 19 februari, 2023

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
RKC Waalwijk

Eredivisie

Zaterdag 4 februari, 2023

21:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Vrijdag 10 februari, 2023

20:00, AFAS Stadion

Tickets

Excelsior vs
N.E.C.

Eredivisie

Zondag 19 februari, 2023

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
RKC Waalwijk

Eredivisie

Zaterdag 4 februari, 2023

21:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Vrijdag 10 februari, 2023

20:00, AFAS Stadion

Tickets

Excelsior vs
N.E.C.

Eredivisie

Zondag 19 februari, 2023

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
RKC Waalwijk

Eredivisie

Zaterdag 4 februari, 2023

21:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Vrijdag 10 februari, 2023

20:00, AFAS Stadion

Tickets

Excelsior vs
N.E.C.

Eredivisie

Zondag 19 februari, 2023

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets