Alsnog een punt voor tiental van Excelsior

20 september 2013

Na negentig minuten stond er 1-1 op het scorebord van Stadion Woudestein en daar mocht Excelsior bepaald niet ontevreden mee zijn. Lucas Woudenberg kreeg al voor rust een rode kaart in de thuiswedstrijd tegen Telstar vanwege natrappen en dus speelde Excelsior het grootste deel van het duel met tien man. Desondanks wisten de Kralingers uit een strafschop van Lars Hutten, na een achterstand, alsnog een punt binnen te halen.

Excelsior begon met dezelfde basisopstelling als een week eerder tegen FC Volendam. Toen was Excelsior voetballend gezien veel beter dan de tegenstander, nu hadden de Kralingers meer moeite om het spel te maken. Het duurde lang voordat er echt iets te beleven was in dit duel met de nummer drie van de Jupiler League.
Toen er iets te noteren viel, was dat helaas niet positief voor Excelsior. Lucas Woudenberg trapte zijn tegenstander na en kreeg van scheidsrechter Martin van den Kerkhof direct een rode kaart. ,,Dat was niet slim”, zei Jon Dahl Tomasson na afloop van de wedstrijd. Er werd nauwelijks geprotesteerd en ook de dader zelf trok het boetekleed aan. ,,Fouten maken mag, maar dit mag niet gebeuren. Daar gaan we morgen eens rustig met Lucas over praten”, aldus Tomasson.
Na de rode kaart haalde hij Daan Blij naar de kant en bracht Tim Eekman in het veld. Excelsior haalde ondanks het ondertal met 0-0 de rust. In de tweede helft probeerde Telstar gebruik te maken van de man meer situatie, maar Excelsior stond goed te verdedigen. Tot twee keer toe leverde een mogelijkheid van Telstar geen doelpunt op, maar de derde keer was het wel raak. Sjaak Lettinga zette de gasten op voorsprong. ,,Een moment van onoplettendheid, we dekten daar niet kort genoeg”, vond Sander Fischer. ,,Dan weet je dat het heel lastig gaat worden.”
Na het doelpunt had Telstar-aanvoerder Anthony Correia de 0-2 op zijn schoen, maar hij schoot naast het doel. Ook Diangi Matusiwa kreeg een kans, maar stuitte op Jordy Deckers. Excelsior kon daar maar weinig tegenover stellen en dus leek dit duel te eindigen in een nederlaag. Toen Lars Veldwijk zijn inzet gekeerd zag door doelman Cor Varkevisser van Telstar, was de corner die daarop volgde echter de inleiding tot de gelijkmaker.
Sander Fischer werd bij de tweede corner op rij naar het gras getrokken en de leidsman wees direct naar de stip. ,,Een terechte penalty”, vond Fischer. Lars Hutten nam plaats achter de bal en schoot hem overtuigend langs Varkevisser. Excelsior probeerde er daarna nog meer uit te slepen, maar het bleef bij 1-1. ,,Een gewonnen punt”, vond Fischer. Hutten: ,,Dit was het maximale dat we vanavond nog konden halen.” Tomasson: ,,Na de 0-1 gingen we voor de gelijkmaker en dat is gelukt. Ik ben tevreden met dit punt.”