Excelsior laat de winst helaas glippen

13 september 2013

Excelsior had de uitwedstrijd tegen FC Volendam moeten winnen. Een corner in blessuretijd deed de Kralingers echter de das om. Uitgerekend voormalig Excelsior-speler Gerry Koning zorgde voor de gelijkmaker namens de thuisploeg, 2-2.

Vorige week won Excelsior voor het eerst in lange tijd een uitwedstrijd en in Volendam hoopte de ploeg daar een mooi vervolg aan te geven. Dit gebeurde met dezelfde basisopstelling als vorige week. Alleen Tim Eekman moest plaats maken voor Lucas Woudenberg. De huurling van Feyenoord maakte een prima indruk. Hij stond verdedigend zijn mannetje en probeerde regelmatig mee naar voren te komen. In de eerste fase van de wedstrijd kregen beide teams wat mogelijkheden. Namens Excelsior krulde Daan Blij de bal over het doel en Kevin van Diermen schoot net naast het doel. De grootste kans was voor Lars Veldwijk. Hij mocht alleen op doelman Timmermans van Volendam af komen, maar zag zijn inzet uiteindelijk via de keeper naast gaan. Op slag van rust was ook Lars Hutten dichtbij de 0-1, maar hij voerde zijn actie net iets te ver door en kwam niet tot scoren. Na rust duurde het lang voor Excelsior weer gevaarlijk werd. Jeff Stans schoot de bal over het Volendamse doel. Voetballend gezien was Excelsior de bovenliggende partij, maar de ploeg vergat zichzelf te belonen. Pas na een uur spelen was er eindelijk de verdiende openingstreffer. Invaller Kevin Vermeulen zette goed door, waarna Lars Veldwijk de voorzet van Khalid Karami kon afwerken. Helaas kon Excelsior niet lang genieten van de voorsprong. Via de linkerkant kwam Volendam direct na de aftrap gevaarlijk op. De bal kwam bij clubtopscorer Robert Muhren en die was andermaal trefzeker namens de thuisploeg. Twintig minuten voor tijd leek het veel betere Excelsior toch loon naar werken te krijgen. Uit een corner was het Kevin van Diermen die de Kralingers op 1-2 zette. Deze keer lette Excelsior wel goed op, kreeg via Veldwijk een enorme kans op 1-3, maar leek de drie punten toch veilig te stellen. In de blessuretijd kreeg FC Volendam nog een corner. De supporters hielden de adem in en dat was – zo bleek – niet voor niets. Uitgerekend voormalig Excelsior-speler Gerry Koning zorgde voor 2-2. Volendam mocht tevreden zijn met de puntendeling, terwijl Excelsior niet anders kon dan concluderen dat in Volendam gewonnen had moeten worden. ,,Iedereen was in de kleedkamer redelijk down”, zei Jon Dahl Tomasson na afloop. ,,Als je de wedstrijd analyseert hadden we met 2-5 moeten winnen. Het was een prima wedstrijd, maar mensen vergeten door ons spel van hoe ver we komen. We moeten meedogenlozer zijn in bepaalde situaties en het rendement moet omhoog ten opzichte van de kansen die we krijgen. In de loop van het jaar moet het allemaal nog beter worden.”

volendam - excelsior

Doelpunten:
62. Veldwijk 0-1
63. Muhren 1-1
70. Van Diermen 1-2
90. Koning 2-2

Scheidsrechter: Perez
Gele kaarten: Koning, Veerman (FC Volendam)
Toeschouwers: 3074
Opstelling Excelsior: Jordy Deckers; Lucas Woudenberg, Sander Fischer, Kevin van Diermen, Khalid Karami; Rick Kruijs, Jeff Stans (76. Adil Auassar), Lars Hutten; Daan Blij (59. Kevin Vermeulen), Lars Veldwijk (77. Rangelo Janga), Jordan Botaka.

Meer Nieuws

di 26 september 2023

Samen rijden met andere supporters naar uit- en thuiswedstrijden

Samen rijden met andere supporters naar uit- en thuiswedstrijden van Excelsior Rotterdam! Excelsior Rotterdam heeft als…

Lees meer

ma 25 september 2023

Excelsior onder 12 wint met 5-0 van SC Feyenoord

Onze jeugdteams kwamen dit weekend allemaal in actie. Hieronder een overzicht van de gespeelde wedstrijden. Excelsior…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets