Excelsior pakt volle winst tegen Sparta

2 september 2013

Eindelijk behaalde Excelsior vanavond de eerste overwinning van dit seizoen. Dat de eerste driepunter werd behaald op stadsgenoot Sparta maakte dat deze winst extra lekker smaakte voor het ruim opgekomen publiek in Stadion Woudestein. Matchwinnaar was Lars Hutten, die scoorde vanaf elf meter.

De strafschop was uiteraard het meest besproken moment na afloop van de stadsderby op Woudestein. Lars Hutten zei dat hij wel aan voelde komen dat Excelsior een strafschop zou kunnen krijgen, nadat een overtreding op Daan Blij eerder in de wedstrijd niet werd bestraft. Tien minuten voor tijd werd Hutten zelf licht getoucheerd door voormalig Excelsior-speler Kaj Ramsteijn.
Hutten ging naar de grond en nu wees scheidsrechter Jeroen Sanders wel naar de stip. De middenvelder van Excelsior nam zelf achter de bal plaats en schoot de strafschop beheerst binnen. ,,Dit was een goede overwinning van ons”, vond Hutten na afloop. ,,We hebben veel strijd en passie laten zien en deze overwinning hadden we nodig.”
Sparta-trainer Adrie Bogers vond het geen strafschop en ook dader Ramsteijn vond de penalty niet terecht. Jon Dahl Tomasson sprak van een optelsom, nadat Daan Blij eerder in het duel geen strafschop had gekregen. Nog belangrijker vond hij dat Excelsior eindelijk drie punten pakte: ,,We hebben met z’n allen gevochten tot het eind. Als je het grote beeld bekijkt, was de overwinning ook terecht.”
De grootste kans over negentig minuten was dan misschien voor Sparta – Donovan Deekman wilde de bal in de 66e minuut afleggen op Johan Voskamp, maar vond Sander Fischer op zijn pad – Excelsior was toch de ploeg die het meeste aanspraak maakte op de overwinning. Lars Veldwijk en Sander Fischer waren voor rust dichtbij een doelpunt, maar Sparta-doelman Sinouh stond twee keer in de weg.
In de tweede helft was Lars Hutten dicht bij een treffer en raakte Excelsior via Jeff Stans weer eens de paal. Tien minuten daarvoor ontsnapte Excelsior inderdaad toen Deekman voormalig Excelsior-spits Johan Voskamp niet kon bereiken. ,,Dat was een 100 procent kans, die moet je maken”, vond Adrie Bogers. ,,Daarna verliezen we heel knullig door die strafschop en staan we met lege handen.”
Het kon de feestende Excelsior-fans weinig schelen. Zij zagen nog dat invaller Kevin Vermeulen bijna scoorde, hielden kort voor tijd nog even hun adem in bij een corner van Sparta, maar lieten daarna hun emoties de vrije loop. ,,Fijn om drie punten te pakken”, lachte Tomasson tevreden. ,,Wij waren de bovenliggende partij en dus is het een terechte overwinning. Dit hadden we ook echt nodig”, aldus de Deen.

(L-R) Johan Voskamp of Sparta Rotterdam, Sander Fischer of Excelsior

Doelpunten:
80. Hutten 1-0

Scheidsrechter: Sanders
Gele kaarten: Hutten, Kruijs (Excelsior), Langedijk, Sinouh (Sparta)
Toeschouwers: 3289
Opstelling Excelsior: Jordy Deckers; Khalid Karami, Sander Fischer, Kevin van Diermen, Tim Eekman; Rick Kruijs (86. Jurgen Mattheij), Jeff Stans, Lars Hutten; Daan Blij, Lars Veldwijk, Jordan Botaka (68. Kevin Vermeulen).

Wedstrijdsponsor: FCL Marine Agencies BV
Balsponsor: Zondervan Techniek

Meer Nieuws

di 18 januari 2022

Wedstrijd tegen ADO Den Haag op dinsdag 25 januari

De thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag wordt gespeeld op dinsdag 25 januari (20:00 uur). Dit duel…

Lees meer

za 15 januari 2022

Excelsior Vrouwen ondanks goed spel onderuit tegen PSV

Excelsior Rotterdam Vrouwen moest voor de eerste wedstrijd van 2022 naar PSV Vrouwen. Waar eerder dit…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Jong PSV vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 21 januari, 2022

20:00, Sportpark De Herdgang

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Jong PSV vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 21 januari, 2022

20:00, Sportpark De Herdgang

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Jong PSV vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 21 januari, 2022

20:00, Sportpark De Herdgang

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Jong PSV vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 21 januari, 2022

20:00, Sportpark De Herdgang

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets