Excelsior pakt volle winst tegen Sparta

2 september 2013

Eindelijk behaalde Excelsior vanavond de eerste overwinning van dit seizoen. Dat de eerste driepunter werd behaald op stadsgenoot Sparta maakte dat deze winst extra lekker smaakte voor het ruim opgekomen publiek in Stadion Woudestein. Matchwinnaar was Lars Hutten, die scoorde vanaf elf meter.

De strafschop was uiteraard het meest besproken moment na afloop van de stadsderby op Woudestein. Lars Hutten zei dat hij wel aan voelde komen dat Excelsior een strafschop zou kunnen krijgen, nadat een overtreding op Daan Blij eerder in de wedstrijd niet werd bestraft. Tien minuten voor tijd werd Hutten zelf licht getoucheerd door voormalig Excelsior-speler Kaj Ramsteijn.
Hutten ging naar de grond en nu wees scheidsrechter Jeroen Sanders wel naar de stip. De middenvelder van Excelsior nam zelf achter de bal plaats en schoot de strafschop beheerst binnen. ,,Dit was een goede overwinning van ons”, vond Hutten na afloop. ,,We hebben veel strijd en passie laten zien en deze overwinning hadden we nodig.”
Sparta-trainer Adrie Bogers vond het geen strafschop en ook dader Ramsteijn vond de penalty niet terecht. Jon Dahl Tomasson sprak van een optelsom, nadat Daan Blij eerder in het duel geen strafschop had gekregen. Nog belangrijker vond hij dat Excelsior eindelijk drie punten pakte: ,,We hebben met z’n allen gevochten tot het eind. Als je het grote beeld bekijkt, was de overwinning ook terecht.”
De grootste kans over negentig minuten was dan misschien voor Sparta – Donovan Deekman wilde de bal in de 66e minuut afleggen op Johan Voskamp, maar vond Sander Fischer op zijn pad – Excelsior was toch de ploeg die het meeste aanspraak maakte op de overwinning. Lars Veldwijk en Sander Fischer waren voor rust dichtbij een doelpunt, maar Sparta-doelman Sinouh stond twee keer in de weg.
In de tweede helft was Lars Hutten dicht bij een treffer en raakte Excelsior via Jeff Stans weer eens de paal. Tien minuten daarvoor ontsnapte Excelsior inderdaad toen Deekman voormalig Excelsior-spits Johan Voskamp niet kon bereiken. ,,Dat was een 100 procent kans, die moet je maken”, vond Adrie Bogers. ,,Daarna verliezen we heel knullig door die strafschop en staan we met lege handen.”
Het kon de feestende Excelsior-fans weinig schelen. Zij zagen nog dat invaller Kevin Vermeulen bijna scoorde, hielden kort voor tijd nog even hun adem in bij een corner van Sparta, maar lieten daarna hun emoties de vrije loop. ,,Fijn om drie punten te pakken”, lachte Tomasson tevreden. ,,Wij waren de bovenliggende partij en dus is het een terechte overwinning. Dit hadden we ook echt nodig”, aldus de Deen.

(L-R) Johan Voskamp of Sparta Rotterdam, Sander Fischer of Excelsior

Doelpunten:
80. Hutten 1-0

Scheidsrechter: Sanders
Gele kaarten: Hutten, Kruijs (Excelsior), Langedijk, Sinouh (Sparta)
Toeschouwers: 3289
Opstelling Excelsior: Jordy Deckers; Khalid Karami, Sander Fischer, Kevin van Diermen, Tim Eekman; Rick Kruijs (86. Jurgen Mattheij), Jeff Stans, Lars Hutten; Daan Blij, Lars Veldwijk, Jordan Botaka (68. Kevin Vermeulen).

Wedstrijdsponsor: FCL Marine Agencies BV
Balsponsor: Zondervan Techniek

Meer Nieuws

di 26 september 2023

Samen rijden met andere supporters naar uit- en thuiswedstrijden

Samen rijden met andere supporters naar uit- en thuiswedstrijden van Excelsior Rotterdam! Excelsior Rotterdam heeft als…

Lees meer

ma 25 september 2023

Excelsior onder 12 wint met 5-0 van SC Feyenoord

Onze jeugdteams kwamen dit weekend allemaal in actie. Hieronder een overzicht van de gespeelde wedstrijden. Excelsior…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets