Excelsior verliest met 2-1 van de Graafschap

28 september 2013

Het is Excelsior niet gelukt om in een week twee keer te winnen van De Graafschap. Op de Vijverberg kwam Excelsior voor rust nog wel met 0-1 voor via Lars Veldwijk, maar uiteindelijk scoorde De Graafschap twee keer na rust en won zodoende met 2-1.

Na de bekerwinst (1-3) op dinsdag koerste de spelersbus van Excelsior op zaterdag voor de tweede keer in een week richting Doetinchem. Daar had Jon Dahl Tomasson deze keer een basisplek ingeruimd voor zowel Lars Veldwijk als Jeff Stans. Kevin Vermeulen en Adil Auassar begonnen daardoor weer op de bank. Uitgerekend die Veldwijk en Stans waren betrokken bij de openingstreffer van Excelsior na 25 minuten spelen.
Veldwijk maakte zijn derde treffer in deze competitie na een steekpass van Stans. Dat Excelsior op voorsprong kwam op de Vijverberg was verdiend, want de Kralingers hadden het betere van het spel en kregen mogelijkheden. Er was een afstandsschot van Jeff Stans en daarna een afgekeurde treffer van Lars Hutten vanwege buitenspel. Excelsior hield ook na de openingstreffer van Veldwijk het beste van het spel, maar verzuimde de voorsprong uit te breiden.
Meteen na rust had Khalid Karami Excelsior op 0-2 moeten zetten. Helaas lukte het ook de verdediger niet om te scoren en dat zou gaandeweg de tweede helft een dure misser blijken. Na deze kans nam de thuisploeg het heft in handen en dat resulteerde al snel in verschillende mogelijkheden. De gelijkmaker tien minuten na rust van clubtopscorer Piotr Parzyszek was daarom even logisch als verdiend.
Ook na de gelijkmaker lukte het Excelsior niet meer om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Parzyszek was dichtbij zijn tweede treffer, maar scoorde deze keer niet. Jordy Deckers stond een paar keer een tweede treffer van De Graafschap in de weg, waardoor Excelsior hoop hield op de winst. Uiteindelijk zou dat niet gebeuren. Sterker nog Jordan Garcia Calvete bezorgde De Graafschap kort voor tijd de winst op aangeven van Soufian Echcharaf. Na de 1-3 overwinning op dinsdag, verloor Excelsior het competitietreffen daardoor met 2-1.

graafschap - excelsior
Doelpunten:
25. Veldwijk 0-1
56. Parzyszek 1-1
85. Calvete 2-1

Scheidsrechter: Jansen
Gele kaarten: Stans (Excelsior)
Opstelling Excelsior: Jordy Deckers; Tim Eekman, Sander Fischer, Kevin van Diermen, Khalid Karami; Rick Kruijs (68. Adil Auassar), Lars Hutten, Jeff Stans; Daan Blij (56. Kevin Vermeulen), Lars Veldwijk, Jordan Botaka.

Meer Nieuws

zo 1 oktober 2023

Excelsior pakt winst tegen Sparta in absolute slotfase!

In de dying seconds van de stadsderby tegen Sparta was het Troy Parrett die het uitverkochte…

Lees meer

vr 29 september 2023

Julian Baas over de stadsderby van zondag tegen Sparta

Zondag staat de stadsderby tussen Excelsior Rotterdam en Sparta op het programma. De aftrap in het…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Volendam vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 29 oktober, 2023

14:30, Kras Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Volendam vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 29 oktober, 2023

14:30, Kras Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Volendam vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 29 oktober, 2023

14:30, Kras Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Volendam vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 29 oktober, 2023

14:30, Kras Stadion

Tickets