Lars Hutten: ‘De thuiswedstrijden moeten weer gaan leven’

1 september 2013

Lars Hutten is een van de nieuwelingen in de selectie van Excelsior. De 23-jarige middenvelder speelde afgelopen jaar bij SC Veendam. Zijn opleiding kreeg de Brabander in de jeugdopleiding van PSV. Hutten heeft er alle vertrouwen in dat het een mooi seizoen gaat worden voor Excelsior.

Tijdens het gesprek wordt snel duidelijk dat Lars Hutten het naar zijn zin heeft in Kralingen: ,,Ik zie Excelsior als een cultclub, een vereniging waarin iedereen elkaar kent en wil helpen. De club is je tweede huis en dan is het belangrijk dat je je thuis voelt. Dat moet je deels zelf creëren, maar het is fijn als de mensen om je heen dat gevoel ook geven. Voor mij als Brabander is dat belangrijk om te kunnen presteren.’’
Lars Hutten begonnen met voetballen bij JPS en verhuisde daarna naar Willem II. Op zijn twaalfde vertrok hij naar PSV en na zijn opleiding keerde hij terug bij Willem II. Nadat een blessure hem een tijdje aan de kant hield, werd hij verhuurd aan SC Veendam dat hem vervolgens overnam van Willem II. ,,Voetballend gezien was het daar super, had ik het prima naar mijn zin’’, zegt hij over zijn vorige club. ,,Maar om daar te wonen, daar had ik meer moeite mee.’’
De goede prestaties hielden hem op de been, maar buiten het veld werden de problemen bij Veendam steeds groter.,,Sportief gezien draaide het goed, maar het werd financieel steeds lastiger. Nieuwbouwplannen gingen niet door en er was geen plan b. Vanaf dat moment ging het hard. We kregen geen salaris meer, of maar de helft. Dat hoop ik nooit meer mee te maken.’’
,,In februari werd ik al gebeld door Leon Vlemmings’’, vertelt hij over zijn contact met Excelsior. ,,Daar sprak veel vertrouwen uit. Daarna heb ik nog een gesprek gevoerd, toen met Ferry de Haan erbij. Ik had er meteen een goed gevoel over. De visie en de plannen die er waren voor het nieuwe seizoen spraken mij aan. Ik merkte aan alles dat de club het beter wilde doen dan afgelopen jaar. De spelers die uiteindelijk zijn gekomen zijn oprecht positief en hebben een warm hart voor de club.’’
Het vertrek van Vlemmings deed Hutten even slikken, maar toen hij hoorde dat Jon Dahl Tomasson de nieuwe hoofdtrainer werd, was de twijfel verdwenen. ,,Als je een keuze maakt voor een club, hoort daar ook een trainer bij. Dat neem je mee in je afweging. Na het vertrek van Vlemmings was het even spannend, omdat je niet weet of de nieuwe trainer het ook in je ziet zitten. Gelukkig werd het intern opgelost, want ik wist dat de hele staf mij had bekeken en gescout.’’
,,De nieuwe trainer heeft ontzettend veel ervaringen uit zijn eigen carrière die hij wil overbrengen op ons. Hij is ook goed in de communicatie, dat is volgens mij heel belangrijk met een jonge groep. We praten veel met elkaar, als groep, maar ook individueel. Dat vind ik ook goed. Ik train elke dag om mezelf te ontwikkelen en ik merk dat dit met deze technische staf ook gebeurt. Ik steek elke dag iets op en dat is heerlijk, want ik wil mezelf blijven verbeteren als voetballer.’’
De ploeg is volgens Hutten een prima mix van ervaren jongens, jonge spelers met al wat evaring en onervaren spelers uit de opleiding van Excelsior. ,,Die jonge jongens zijn heel snel aangehaakt en dat is noodzakelijk om op een goed niveau te trainen. Zo houden we elkaar scherp. Excelsior heeft duidelijk geïnvesteerd in de selectie. Er staat echt een team en dat is belangrijk. Excelsior is het verplicht aan zijn naam om de play-offs te halen. De thuiswedstrijden moeten weer gaan leven en dat heeft voor een groot deel te maken met prestaties.’’

Meer Nieuws

vr 21 januari 2022

Excelsior Rotterdam heeft tegen Jong PSV een totale offday

Excelsior Rotterdam had een totale offday op PSV Campus De Herdgang. Op alle fronten werden de…

Lees meer

wo 19 januari 2022

Een elftal feiten: Jong PSV - Excelsior Rotterdam

Jong PSV staat na drie wedstrijden aan kop van de derde periode. Excelsior Rotterdam is dus…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets