Lucas Woudenberg is blij met Excelsior

3 september 2013

Op de dag na de winst op Sparta stond Lucas Woudenberg voor het eerst op het veld met de selectie van Excelsior. Terwijl het basisteam van gisteren rustig uitliep, vochten de reserves fanatiek een strijd uit tijdens een partij op half veld. Alsof hij er altijd al was, deed Woudenberg direct gedreven mee.

,,Het is natuurlijk lekker binnenkomen op zo’n dag”, zegt hij. ,,Het was een goede overwinning op Sparta en dan is de sfeer uiteraard prettiger dan wanneer Excelsior puntverlies had geleden. Ik ben hier prima opgevangen en heb het meteen al erg naar mijn zin. Mijn ervaringen zijn alleen maar positief, dat zegt veel over deze club en de groep.”
De negentienjarig verdediger werd gisteren op het laatste moment toegevoegd aan de selectie van Excelsior. Eerder werd al vermeld dat hij zou komen, maar later ging dat toch weer niet door. Er werd zelfs beweerd dat hij een overstap naar Excelsior niet zag zitten. ,,Onzin”, zegt hij fel. ,,Ik heb dat nooit gezegd, dus waar dat vandaan komt, weet ik ook niet. Ik wilde zelf juist heel graag, maar moest afwachten wat er zou gebeuren met Bruno Martins Indi. Ik ben heel blij dat ik hier alsnog ben.”
Woudenberg speelde vorig seizoen – net als onder meer doelman Boy de Jong – in het succesvolle A1-team van Feyenoord. In de Jupiler League wil hij meer ervaring opdoen: ,,Ik wil speelminuten maken, dat is de belangrijkste reden waarom ik graag naar Excelsior wilde. Bij Feyenoord train je op hoog niveau, maar zou ik een paar mensen voor me hebben en vooral met Jong Feyenoord spelen. Daarom is het veel beter voor mijn ontwikkeling om het seizoen bij Excelsior af te maken.”
De linksback staat niet alleen bekend als een goede verdediger, maar ook vanwege zijn mentaliteit en zijn enorme loopvermogen. ,,Ik heb bij Feyenoord negen jaar als linksback gespeeld, dus verdedigend zit dat wel goed. Conditioneel ben ik inderdaad sterk, dat is heel belangrijk bij het voetballen. Daar kun je in wedstrijden het verschil mee maken.”
Net als de meeste toeschouwers in Stadion Woudestein genoot hij gisteren van de ploeg: ,,Excelsior probeerde echt te voetballen, speelde goed positiespel en creĆ«erde de nodige kansen. Ik vond Sparta wel een beetje tegenvallen, maar dat doet niets af aan de prestatie van Excelsior. De overwinning was verdiend.” Komende zaterdag speelt Excelsior in Maastricht tegen MVV. ,,Dan hoop ik erbij te zijn”, stelt hij. ,,Ik sta het liefst op het veld, dus wat mij betreft is die wedstrijd morgen al.”

Meer Nieuws

wo 1 februari 2023

De snelle ontwikkeling van Serano Seymor

Serano Seymor is een van de zes eigen jeugdspelers in de selectie van Excelsior Rotterdam. De…

Lees meer

di 31 januari 2023

Excelsior huurt Vicente Besuijen van Aberdeen FC

Excelsior Rotterdam huurt Vicente Besuijen voor de rest van dit seizoen van Aberdeen FC uit Schotland…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
RKC Waalwijk

Eredivisie

Zaterdag 4 februari, 2023

21:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Vrijdag 10 februari, 2023

20:00, AFAS Stadion

Tickets

Excelsior vs
N.E.C.

Eredivisie

Zondag 19 februari, 2023

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
RKC Waalwijk

Eredivisie

Zaterdag 4 februari, 2023

21:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Vrijdag 10 februari, 2023

20:00, AFAS Stadion

Tickets

Excelsior vs
N.E.C.

Eredivisie

Zondag 19 februari, 2023

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
RKC Waalwijk

Eredivisie

Zaterdag 4 februari, 2023

21:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Vrijdag 10 februari, 2023

20:00, AFAS Stadion

Tickets

Excelsior vs
N.E.C.

Eredivisie

Zondag 19 februari, 2023

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
RKC Waalwijk

Eredivisie

Zaterdag 4 februari, 2023

21:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Vrijdag 10 februari, 2023

20:00, AFAS Stadion

Tickets

Excelsior vs
N.E.C.

Eredivisie

Zondag 19 februari, 2023

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets