Excelsior pakt drie punten tegen Jong Ajax

6 oktober 2013

Excelsior heeft drie punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax. In de tweede helft kreeg Excelsior een handvol kansen, maar het duurde tot kort voor tijd voordat eindelijk de bevrijdende 3-1 werd gemaakt door Jordan Botaka. De eerste twee Kralingse treffers werden gemaakt door Jeff Stans en Jordan Botaka.

Nadat Excelsior drie, vier opgelegde kansen had gekregen in de tweede helft van de thuiswedstrijd tegen de beloften van Ajax, begonnen de toeschouwers in Stadion Woudestein langzaam maar zeker te vrezen. De vele gemiste kansen zouden toch niet weer tot puntverlies leiden? Gelukkig maakte Jordan Botaka in blessuretijd een eind aan alle onzekerheid door de 3-1 binnen te tikken. ,,We hebben als groep een goede wedstrijd neergezet’’, zei Botaka na afloop. ,,We hebben veel kansen gecreëerd, maar we hadden meer moeten scoren.’’
Excelsior begon goed aan het duel tegen Jong Ajax, dat een heel jonge ploeg binnen de lijnen bracht. In de vierde minuut zorgde Jeff Stans voor de openingstreffer. Zijn inzet zat tussen een schot en voorzet in, maar de doelman van Jong Ajax verkeek zich op de bal en liet de 2338 toeschouwers juichen. Gaandeweg de eerste helft raakte Excelsior de grip iets kwijt en daardoor kwamen er ook kansjes aan de andere kant. Opvallend moment in de eerste helft was toen Lars Hutten opzichtig werd neergelegd door een verdediger, terwijl hij op weg was naar het doel. Scheidsrechter Otto zag er niets in en wuifde de overtreding weg.
Meteen na rust gebeurde waar voor gevreesd kon worden. Jong Ajax maakte de 1-1. Het was invaller Vincent Verweij die trefzeker was namens de gasten, al werd de bal het laatst aangeraakt door Sander Fischer . ,,Onze eigen schuld’’, zei Tomasson na afloop over de gelijkmaker. ,,Maar gelukkig scoorden we heel snel alweer 2-1.’’ Deze tweede treffer van Excelsior werd gemaakt door Jordan Botaka, die later ook de 3-1 maakte. Voordat het zover was waren er (grote) kansen voor onder meer Lars Veldwijk, Kevin Vermeulen en Jordan Botaka.
,,Ik ben tevreden over ons spel en het feit dat we veel kansen hebben gecreëerd’’, zei Jon Dahl Tomasson. ,,Maar we hadden veel sneller meer doelpunten moeten maken. We moeten de kansen die we krijgen er wel inschieten, want daardoor hebben we al te vaak gelijkgespeeld. We moeten rustiger worden voor het doel en meer van de kansen afmaken.’’

(L-R) Geoffrey Castillion of Jong Ajax, Kevin van Diermen of Excelsior, goalkeeper Jordy Deckers of Excelsior, Rick Kruys of Excelsior, Lucas Woudenberg of Excelsior, Daan Blij of Excelsior, Jeff Stans of Excelsior