Excelsior verliest met 3-2 van FC Den Bosch

19 oktober 2013

Na twee overwinningen op eigen veld, liep Excelsior in Den Bosch tegen een jammerlijke nederlaag aan. FC Den Bosch – voor deze avond negentiende in de Jupiler League – was met 3-2 te sterk voor Excelsior. De twee Kralingse treffers werden voor rust gemaakt door Kevin Vermeulen en Lars Hutten.

Jordan Botaka, die vorige week ontbrak omdat hij enkele dagen ziek was geweest, begon in Den Bosch op de bank. Kevin Vermeulen mocht daarom opnieuw in de basisopstelling beginnen. Al snel werd duidelijk dat het geen gemakkelijke avond ging worden, ondanks dat de thuisploeg door blessures nogal wat spelers moest missen. Al na vier minuten lag de bal achter Jordy Deckers in het doel. Alexander Mols was de maker van deze snelle openingstreffer.
Ook na het doelpunt bleef de thuisploeg de bovenliggende partij. FC Den Bosch kreeg verschillende mogelijkheden om de score te verdubbelen, maar gelukkig voor Excelsior gebeurde dit niet. Na een klein half uur kwamen de Kralingers zelfs op gelijke hoogte. Na een actie van Lars Hutten belandde de bal bij Kevin Vermeulen, die hem langs voormalig Excelsior-doelman Wesley de Ruiter schoot.
De gelijkmaker hielp Excelsior echter nauwelijks in de wedstrijd. De 2-1 voor FC Den Bosch, opnieuw via Alexander Mols, viel al drie minuten na de gelijkmaker. Dat Excelsior halverwege de wedstrijd niet op achterstand stond, kwam doordoor de Kralingers na 37 minuten spelen een strafschop kregen. Na een overtreding op Lars Veldwijk, ging de bal op de stip en Lars Hutten benutte deze penalty.
De tweede helft was minder levendig dan de eerste, maar spannend bleef het. Excelsior ging iets beter voetballen, zonder dat dit tot echt grote mogelijkheden leidde. Barry Maguire kreeg een kans namens FC Den Bosch en Lars Veldwijk zag zijn inzet gekeerd door Wesley de Ruiter. Het leek erop dat de ploegen de punten vanavond zouden gaan delen, maar kort voor tijd was er alsnog een winnende treffer. Helaas voor Excelsior werd hij gemaakt door FC Den Bosch. Alexander Mols zorgde er met zijn derde treffer van de avond voor dat de drie punten – verdiend – in Brabant bleven.
Jon Dahl Tomasson kon na afloop alleen maar vaststellen dat zijn ploeg niet goed speelde: ,,We maakten verkeerde keuzes, zochten naar de verkeerde oplossingen en hadden het veel simpeler moeten houden. In de tweede helft ging het wel iets beter, zonder dat we overigens goed voetbalden. Dan is het wel zuur dat we kort voor tijd die derde treffer viel, maar dat we drie doelpunten tegen krijgen zegt iets over hoe we vanavond hebben gespeeld.’’