Businesslunch met Barbara de Loor en Yes We Care

11 november 2013

Maatschappelijk verantwoord ondernemen was het thema van de businesslunch die vandaag plaatsvond bij Van der Valk Ridderkerk. Gasten waren voormalig topschaatster Barbara de Loor en Floor Wijburg van Yes We Care.
Met ruim honderd aanwezigen was de opkomst bij deze bijeenkomst van de Excelsior Business Club opnieuw zeer groot. Voordat genoten kon worden van een heerlijke lunch, mocht Floor Wijburg van Yes We Care – de komende drie seizoenen dankzij de A. de Jong Groep rugsponsor van Excelsior – de aanwezigen iets vertellen over deze stichting en maatschappelijk betrokken ondernemen.
,,Bedrijven die hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen, zullen daar ook voor beloond worden’’, vertelde Floor haar toehoorders. Naar buiten toe verbetert het imago van het bedrijf, terwijl maatschappelijke betrokkenheid ook zorgt voor een grotere betrokkenheid van werknemers, zo is uit onderzoek gebleken. ,,En dan is er ook nog de persoonlijke voldoening’’, aldus Floor.
Zij noemde Excelsior sponsors A. de Jong Groep, Detaned en Poll Promotion als voorbeelden van bedrijven die veel aan MVO doen. Ook had ze enkele tips voor bedrijven die aan MVO willen gaan doen: denk aan de lange termijn, denk lokaal, gebruik de kracht van je eigen onderneming en als je aan MVO doet: laat het dan ook zien. ,,Ik ben bij alle thuiswedstrijden van Excelsior, dus wie hier eens over wil praten, kan mij altijd aanspreken.’’

deloor4
Na de lunch ging Jan Dirk Stouten in gesprek met voormalig topschaatster Barbara de Loor, die in 2005 de wereldtitel op de 1000 meter won tijdens het WK afstanden. Zij vertelde onder meer over haar maatschappelijke betrokkenheid. Zo geeft ze schaatsclinics aan jongeren en is ze als ambassadeur betrokken bij Right To Play. Deze instantie probeert met sport en spel de ontwikkeling en gezondheid van kinderen in achtergestelde gebieden te bevorderen.
Net als veel oud topsporters gaf ze toe dat stoppen aanvankelijk best moeilijk was: ,,Als topsporter ga je constant van enorme pieken, naar periodes waarin je alleen maar aan het trainen bent. Die ups & downs had ik heel erg nodig. Nu is het gelijkmatiger. Ik zal niet zeggen saai, maar het is wel anders.’’ Meteen na haar carrière stortte zij zich op het programma Dancing With The Stars, dat ze uiteindelijk ook won. ,,Veel trainen, ook daar was ik heel fanatiek in!’’
,,Ik werd ook gevraagd voor Playboy’’, vertelde ze. ,,Ik heb dat niet gedaan, maar uit nieuwsgierigheid ben ik wel gaan praten. Gewoon omdat ik wilde weten hoe dat zat. Op drie van de tien pagina’s moest ik dan alles laten zien, dat soort dingen. Uiteindelijk heb ik het niet gedaan, al kon ik er een mooi bedrag voor krijgen.’’ Een van de aanwezigen riep vervolgens: ,,Je kan het alsnog doen!’’, maar dat aanbod wees ze lachend van de hand.
Ze gaf de aanwezigen een onthullend inkijkje in de schaatswereld. Zo gaf ze toe dat het niet altijd gezellig was binnen de kernploeg. Ook sprak ze over het keiharde trainen, de samenwerking met de Duitse Anni Friesinger en wat ze zou zeggen als haar zoontje ooit aan topsport wil gaan doen: ,,Mijn ouders vonden altijd dat je je talenten optimaal moest benutten, omdat je daar een rijk mens van wordt. Daar ben ik het wel mee eens.’’
Uiteraard hoopt ze dat haar zoontje dan wel kiest voor schaatsen, maar mocht hij voor voetbal gaan, dan is hij volgens Jan Dirk Stouten welkom bij Excelsior. De Loor kreeg als dank van businessclubvoorzitter Eric Verwey alvast een Excelsior sjaal voor haar zoontje. Uiteraard wilden de aanwezigen tot slot van haar weten wat zij verwacht van de Nederlandse schaatsers tijdens de komende Olympische Spelen: ,,Het niveau is heel hoog, dus ik verwacht zeker veel medailles voor Nederland.’’

deloor2

Meer Business nieuws

vr 3 december 2021

Welkom bij Excelsior Rotterdam: FlexForces

Dit seizoen mochten wij weer verschillende nieuwe bedrijven als sponsor verwelkomen bij Excelsior Rotterdam. Op deze…

Lees meer

di 30 november 2021

Welkom bij Excelsior: Douglas Transport & Forwarding BV

Dit seizoen mochten wij weer verschillende nieuwe bedrijven als sponsor verwelkomen bij Excelsior Rotterdam. Op deze…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
MVV

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 10 december, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Dordrecht vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 18 december, 2021

20:00, Riwal Hoogwerkstadion

Bestel tickets

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Zondag 9 januari, 2022

14:30, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
MVV

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 10 december, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Dordrecht vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 18 december, 2021

20:00, Riwal Hoogwerkstadion

Bestel tickets

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Zondag 9 januari, 2022

14:30, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
MVV

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 10 december, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Dordrecht vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 18 december, 2021

20:00, Riwal Hoogwerkstadion

Bestel tickets

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Zondag 9 januari, 2022

14:30, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
MVV

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 10 december, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Dordrecht vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 18 december, 2021

20:00, Riwal Hoogwerkstadion

Bestel tickets

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Zondag 9 januari, 2022

14:30, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets