Excelsior verslaat Fortuna Sittard met 2-0

30 november 2013

Excelsior zegevierde op eigen veld met 2-0 in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. Beide doelpunten vielen in de eerste helft. Na rust kregen de Kralingers voldoende mogelijkheden om het duel definitief te beslissen, maar meer treffers bleven uit. ,,Ik ben tevreden met ons spel en de winst, maar ik had liever gezien dat we een of twee doelpunten meer hadden gemaakt’’, aldus Jon Dahl Tomasson.

,,Als je goed begint, maak je het jezelf een stuk gemakkelijker’’, zei Jon Dahl Tomasson na afloop van de gewonnen thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. Zijn woorden waren van toepassing op zijn ploeg die prima aan dit duel begon. Al in de eerste minuut had Lars Hutten de score kunnen openen, maar hij schoot de bal nog naast het Limburgse doel.
Tomasson had deze keer Jordan Botaka buiten de basisploeg gelaten. In zijn plaats keerde Daan Blij terug aan de aftrap. De kans voor Hutten was het begin van een prima fase van Excelsior, die na een kwartier spelen werd beloond met een treffer. Het was Hutten die nog op doelman Ferhat Kaya stuitte, maar in de rebound zette Rick Kruijs Excelsior op voorsprong. ,,We begonnen goed’’, zei Kruijs na afloop. ,,Jammer dat we daarna verzuimden om uit te lopen.’’
Excelsior kreeg namelijk zes kansen en vijf tot zes mogelijkheden, zo had Tomasson geteld. Helaas duurde het tot een minuut voor rust voordat eindelijk de tweede treffer van de avond viel. Na een lange pass van Sander Fischer mocht Lars Veldwijk op het vijandelijke doel aflopen en hij maakte zijn tiende treffer van dit seizoen.
Kort na rust kreeg opnieuw Lars Hutten een kans om het derde Kralingse doelpunt te maken, maar hij stuitte op de keeper. Het was het begin van een lange reeks mogelijkheden, maar onder meer Adil Auassar, Daan Blij, Moussa Kalisse en Lars Veldwijk kwamen niet tot scoren. Doordat ook de gasten niet tot scoren kwamen, waren de twee treffers uit de eerste helft voldoende om de volle winst in Rotterdam te houden.
Liever had Tomasson gezien dat hij wat rustiger op de bank had kunnen zitten: ,,We hebben voldoende mogelijkheden gehad, maar doelpunten maken blijft ons probleem. Soms zijn we te gehaast, moeten we het beter uitspelen. Toch ben ik tevreden over hoe we hebben gespeeld. In de eerste helft speelden we bij vlagen uitstekend voetbal. Deze overwinning was belangrijk voor ons. Natuurlijk ziet het er beter uit als je met 5-0 wint, maar we hebben goed gespeeld en gewonnen, dus ik ben tevreden over deze avond.’’