Tiental van Excelsior pakt punt tegen FC Emmen

14 december 2013

Excelsior heeft één punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen FC Emmen. Excelsior eindigde het duel met tien man na twee keer geel voor Jeff Stans. De thuiswedstrijd tegen FC Emmen had Excelsior meer moeten opleveren, maar de Kralingers kwamen helaas niet verder dan 2-2. De Kralingse doelpunten werden gemaakt door Lars Veldwijk en Lars Hutten.

FC Emmen, dat eerder dit seizoen ook de eerste wedstrijd tussen beide ploegen won, kwam in dit duel snel op voorsprong. In de twaalfde minuut maakte Sander Rozema de 0-1. Gelukkig voor Excelsior, dat Khalid Karami en Adil Auassar moest missen, wist Lars Veldwijk in de 31e minuut de gelijkmaker binnen te schieten. Even daarvoor had Lars Hutten al gescoord namens Excelsior, maar die bal was volgens de arbitrage niet over de lijn geweest.
Ook in de rest van de wedstrijd drukten scheidsrechter Koekoek en zijn assistenten hun stempel op de wedstrijd. Na rust zagen zij een handsbal over het hoofd in het strafschopgebied van FC Emmen. Het spel ging door en meteen erna maakten de gasten 1-2 via Quenten Martinus. Doordat Jeff Stans vervolgens zijn tweede gele kaart pakte, leek de wedstrijd verkeerd af te lopen voor Excelsior.
Tien minuten voor tijd kreeg Excelsior echter een strafschop na een handsbal. Lars Hutten schoot vervolgens vanaf elf meter de gelijkmaker binnen, 2-2. Hierna kreeg Excelsior nog grote kansen om op voorsprong te komen, onder meer via Jordan Botaka. Hij kreeg een enorme kans, maar schoot de bal van dichtbij naast het doel. Hierdoor bleef het helaas bij 2-2.
,,We speelden met tien man maar namen toch risico’’, zei Jon Dahl Tomasson na afloop. ,,We gingen volle bak. Daardoor wisten we kansen te creëren, hele grote kansen zelfs. Helaas mocht dit niet resulteren in een verdiend doelpunt. We hebben gevochten met tien man, maar helaas.’’