Goed gevoel bij Dijkhuizen ondanks verlies

5 januari 2014

Excelsior bood Feyenoord, voor het oog van ruim 40.000 toeschouwers, goed partij in de benefietwedstrijd ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Daniel den Hoed. De Kralingers lieten in De Kuip met vlagen goed voetbal zien en deden niet onder voor de thuisploeg. Ondanks voldoende kansen voor beide ploegen leek de wedstrijd af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel. In de slotfase was het echter Tonny Vilhena die uit een vrije trap alsnog wist te scoren namens Feyenoord.

Voor Marinus Dijkhuizen was dit de eerste wedstrijd als hoofdtrainer van Excelsior. De oud-aanvaller keek na afloop tevreden terug op het duel: ,,Ik heb hele goede dingen gezien en ben aangenaam verrast door het spel van mijn ploeg. Eigenlijk vanaf het moment dat ik bij deze club aan de slag ben gegaan, viel het me al op dat er een goede sfeer in de groep hangt. Er is een duidelijke hiërarchie en de spelers willen graag voetballen.’’
,,Waar het uiteindelijk wel om gaat, is het maken van doelpunten’’, stelde hij. ,,Dat moeten we niet vergeten. Zo hebben we deze wedstrijd een paar goede kansen gehad om te scoren.’’ Daarmee zei Dijkhuizen niets te veel. Twee minuten na de theepauze kreeg de ingevallen Carlo de Reuver een uitgelezen mogelijkheid om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Recht voor het vijandelijke doel kopte de aanvaller de bal echter in de handen van Feyenoord-doelman Ronald Graafland.
Ook in de eerste helft creëerde Excelsior enkele gevaarlijke kansen, maar het vizier van onder meer Rick Kruijs en Lars Hutten stond niet op scherp. Aan de andere kant had doelman Jordy Deckers eveneens een drukke eerste helft. Hij had het geluk dat Otman Bakkal recht voor zijn doel hoog over schoot en dat Kevin van Diermen in de weg lag bij een schot van Samuel Armenteros.
In de tweede helft verschenen twee vrijwel geheel andere ploegen aan de aftrap. Bij Excelsior waren er tien wissels. Zo kwamen onder andere jeugdspelers Kevin Kamerbeek, Carlo de Reuver en Michael Bommeleijn binnen de lijnen. Behalve de kans vlak na rust, kreeg De Reuver een kwartier voor tijd nog een goede kans op een treffer, maar ditmaal miste hij net de bal. Erwin Nuytinck, die een half uur voor tijd zijn opwachting mocht maken, leek zijn invalbeurt met een prachtig doelpunt op te luisteren, ware het niet dat zijn afstandsschot op de lat belandde.
Na het leiden van twee trainingen en deze wedstrijd, is Marinus Dijkhuizen positief over het vervolg van het seizoen: ,,Ik heb een goed gevoel overgehouden aan deze wedstrijd. Zowel in de eerste als tweede helft speelden we goed positiespel en hebben we weinig weggeven. Bepaalde fases in de wedstrijd hebben we goed druk gezet op Feyenoord en hebben we van achteruit risico genomen om op te bouwen. We moeten deze lijn voortzetten, dan kunnen er nog mooie dingen gebeuren in de tweede seizoenshelft’’, aldus Dijkhuizen.

feyexc03
Doelpunten:
88. Vilhena 1-0

Scheidsrechter: Kamphuis
Opstelling Excelsior eerste helft: Jordy Deckers; Tim Eekman, Sander Fischer, Kevin van Diermen, Lucas Woudenberg; Rick Kruijs, Lars Hutten, Adil Auassar; Kevin Vermeulen, Lars Veldwijk, Jordan Bokata.
Opstelling Excelsior tweede helft: Boy de Jong; Kevin Kamerbeek, Michael Bommeleijn, Jurgen Mattheij, Elso Brito; Jeff Stans, Adil Ausassar (60. Erwin Nuytinck), Marley Berkvens, Moussa Kalisse; Rangelo Janga, Carlo de Reuver.

Meer Nieuws

wo 7 juni 2023

Michel Breuer aan de slag als assistent-trainer bij Excelsior

Michel Breuer gaat het komende seizoen aan de slag als assistent-trainer van het eerste elftal van…

Lees meer

wo 7 juni 2023

Katelyn Hendriks speelt ook komend seizoen voor Excelsior Vrouwen

Katelyn Hendriks heeft haar contract met Excelsior Vrouwen verlengd. De 20-jarige middenvelder zette haar krabbel onder…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij