Excelsior promoveert naar de Eredivisie!

18 mei 2014

Excelsior speelt volgend seizoen weer in de Eredivisie. De Kralingers speelden met 2-2 gelijk tegen RKC Waalwijk. Omdat de thuiswedstrijd al met 2-0 werd gewonnen, klimmen de Kralingers omhoog naar het hoogste niveau. Meteen na het laatste fluitsignaal barstte het feest los met de ruim 700 meegereisde supporters.

Na de geweldige 2-0 overwinning in de thuiswedstrijd ging Excelsior vol vertrouwen naar Waalwijk voor het beslissende duel in de Jupiler Play-offs. Excelsior wilde daar snel een doelpunt maken, een uitdoelpunt erbij en het zou voor RKC Waalwijk helemaal een lastige missie worden om Excelsior nog te verslaan. De Kralingers werd in Waalwijk gesteund door zo’n 700 meegereisde supporters en sponsors en zij lieten zich luidkeels horen.
Al na vier minuten spelen kreeg Excelsior waar het op hoopte: een doelpunt. Khalid Karami, zelf donderdag al snel trefzeker tegen RKC Waalwijk, gaf nu een afgemeten voorzet op Lars Veldwijk. De topscorer van Excelsior werd wel heel erg vrijgelaten en kon de bal langs voormalig Excelsior-doelman Arjan van Dijk koppen. De snelle treffer werd gevierd met de meegereisde supporters achter het doel.
Excelsior bleef daarna de bovenliggende partij, al kreeg ook RKC Waalwijk mogelijkheden. Na 26 minuten kwam Excelsior helemaal in een zetel terecht. Een vrije trap van Jeff Stans werd door Sander Fischer in het doel gekopt. In het restant van de eerste helft kwam de thuisploeg alsnog naast Excelsior. Eerst was het Jean-David Beauguel die de 1-2 langs Jordy Deckers kopte en vlak voor rust maakte Peter Jungschlager de gelijkmaker.
Direct na rust redde Deckers knap op een inzet van Beauguel. Dat was het moment waarop de spanning onder de Rotterdamse fans toesloeg. Hoewel RKC Waalwijk er nog drie moest maken, waren zij nog niet gerust op een goede afloop. Het spel golfde in deze fase op en meer en beide teams kregen kansen. Doelpunten leverde het niet op en de klok tikte door in het voordeel van Excelsior.
Vijf minuten voor tijd stonden alle selectiespelers al voor de dug-out te feesten. Zij beseften dat het niet meer mis kon gaan, maar het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Makkelie voelde toch als een bevrijding. Spelers en staf vierden de promotie met de meegereisde fans. Kort daarna ontving aanvoerder Sander Fischer de Gouden Stier uit handen van Simon Kelder, CED-voorzitter en voormalig algemeen directeur van Excelsior.
Daarna ging de reis naar Rotterdam, waar het feest nog eens dunnetjes werd overgedaan. Na twee jaar Jupiler League is Excelsior terug in de Eredivisie!

Foto’s van het promotiefeest zijn te vinden op onze Facebook pagina.

Doelpunten:
4. Veldwijk 0-1
26. Fischer 0-2
38. Beauguel 1-2
44. Jungschlager 2-2

Scheidsrechter: Makkelie
Gele kaarten:
Braber, Amieux, Lieder (RKC Waalwijk), Woudenberg, Botaka (Excelsior)

Opstelling Excelsior: Jordy Deckers; Lucas Woudenberg, Sander Fischer, Kevin van Diermen, Khalid Karami; Adil Auassar, Rick Kruijs (63. Jurgen Mattheij), Jeff Stans (86. Rangelo Janga); Kevin Vermeulen (33. Lars Hutten), Lars Veldwijk, Jordan Botaka.

Meer Nieuws

za 24 juli 2021

Excelsior sluit trainingskamp af met 2-2 tegen Jong FC Utrecht

Excelsior Rotterdam heeft het jaarlijkse trainingskamp in Delden op de terugweg afgesloten met een 2-2 gelijkspel…

Lees meer

do 22 juli 2021

Samen terug naar de Mannenhoek: Richard Pattinama (58)

Ook de Mannenhoek keert komend seizoen terug in ons stadion. Richard Pattinama (58) is een van…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
TOP Oss

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 6 augustus, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Beperkt publiek

Roda JC vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 13 augustus, 2021

20:00, Parkstad Limburg Stadion

Beperkt publiek

Excelsior vs
FC Volendam

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 20 augustus, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Beperkt publiek

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
TOP Oss

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 6 augustus, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Beperkt publiek

Roda JC vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 13 augustus, 2021

20:00, Parkstad Limburg Stadion

Beperkt publiek

Excelsior vs
FC Volendam

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 20 augustus, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Beperkt publiek

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
TOP Oss

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 6 augustus, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Beperkt publiek

Roda JC vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 13 augustus, 2021

20:00, Parkstad Limburg Stadion

Beperkt publiek

Excelsior vs
FC Volendam

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 20 augustus, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Beperkt publiek

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
TOP Oss

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 6 augustus, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Beperkt publiek

Roda JC vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 13 augustus, 2021

20:00, Parkstad Limburg Stadion

Beperkt publiek

Excelsior vs
FC Volendam

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 20 augustus, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Beperkt publiek