Drukke businesslunch met Robin van Galen

10 oktober 2014

Met ruim 120 aanwezigen was de eerste businesslunch van dit seizoen zeer druk bezocht. De aanwezigen genoten gisteren in de businessruimte van Stadion Woudestein niet alleen van een heerlijke lunch, maar ook van een inspirerend gesprek tussen Jan Dirk Stouten en gast Robin van Galen, die als coach in 2008 Olympisch goud won met de Nederlandse waterpolodames.

Om 12 uur verwelkomde voorzitter Eric Verwey van de Excelsior Business Club de aanwezigen. Hij wees de leden tevens op de komende evenementen. Op 7 november is er voor de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht een businessborrel met als gast Frans van Seumeren en op 22 november wordt een bezoek gebracht aan de uitwedstrijd tegen Willem II in Tilburg.
Alvorens de lunch kon beginnen, sprak Jan Dirk Stouten kort met algemeen directeur Ferry de Haan van Excelsior. Die keek met een positief gevoel terug op de eerste weken van dit eredivisieseizoen: ,,Al hebben we tegen Dordrecht en Cambuur vier punten verloren. We hadden dus hoger kunnen staan.’’ De club is ook tevreden over Marinus Dijkhuizen: ,,Hij heeft zelf aangegeven graag te willen blijven, daar gaan we dus zeker over praten.’’
Mogelijke uitbreiding van het stadion is volgens De Haan ‘een lange termijn ambitie’. ,,Maar op dit moment groeien we commercieel uit ons jasje. Daar gaan we dus zeker naar kijken.’’ Tenslotte meldde hij dat binnenkort heaters worden geplaatst boven de business-seats.
Na de lunch was het woord aan de hoofdgast: waterpolocoach Robin van Galen. Volgens Jan Dirk Stouten een man die ‘al zijn leven lang coach is’. Hij is nu bondscoach van het Nederlands herenteam, maar is vooral bekend als bondscoach van de waterpolodames. Met dit team schreef hij geschiedenis door Olympisch goud te winnen.
De aanwezigen kregen een filmpje te zien van deze gebeurtenis. ,,Ik heb dit een paar honderd keer gezien, maar ik krijg er nog steeds kippenvel van’’, gaf Van Galen toe. Ondanks het minimale salaris dat speelsters en coach kregen, gingen ze vol voor hun doel: ,,We trainden zo hard, we hadden toch geen tijd om geld uit te geven’’, stelde hij nuchter.
Van Galen gaf het belang aan van het samenstellen van een goede groep. Om dit te onderbouwen liet hij de aanwezigen een korte test doen. Daaruit kwam naar voren wie een rood, groen, blauw of paars type was. Deze kleuren zeggen iets over wat voor persoon iemand is. ,,In deze zaal blijken alle kleuren ongeveer even veel aanwezig, dus hier kun je een goede groep mee samenstellen. Je hebt die verschillende persoonlijkheden allemaal nodig.’’
Ook vertelde hij dat het belangrijk is om een vertrouwenspersoon te hebben. ,,Ik had dat zelf ook’’, zei Van Galen. ,,Iemand van buiten het waterpolo.’’ Zelf blijkt hij eenzelfde rol te vervullen voor Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen. ,,Ik ben een beginnend trainer en daarom ben ik op zoek naar feedback’’, vertelde Dijkhuizen. Van Galen: ,,Wij drinken eens in de week koffie of bellen met elkaar.’’ Dijkhuizen: ,,Het is bijvoorbeeld interessant te horen wat hij weet over teamprocessen.’’
,,Ik heb moeite met spelers die qua karakter wat verder van mijn afstaan’’, noemde Dijkhuizen als voorbeeld van wat hij van de waterpolocoach leert. Van Galen: ,,Soms bots je met bepaalde spelers, maar dat zijn allemaal mensen die je nodig hebt.’’ Gevraagd naar wat zijn indruk is van Dijkhuizen antwoordde Van Galen: ,,Hij is heel gretig en haalt veel plezier uit zijn werk. Bovendien wil hij zichzelf enorm blijven ontwikkelen.’’
,,Je leert elke dag en bent nooit uitgeleerd’’, had hij even daarvoor gezegd. ,,Dat geldt ook voor het bedrijfsleven. Als manager wil je dat je team zich ontwikkelt, maar je wilt ook jezelf blijven ontwikkelen. Progressie is het sleutelwoord in elk proces.’’ Dijkhuizen gaf aan ook te genieten van wat hem allemaal overkomt: ,,Het is snel gegaan, maar ik denk regelmatig: dit is een heel mooi vak. Ik heb inderdaad aangegeven dat ik langer wil blijven bij Excelsior.’’
Aan het eind van de lunch kreeg Van Galen als dank voor zijn inspirerende verhaal onder meer een ‘Daantje’ USB-stick mee. Een groot deel van de aanwezigen bleef vervolgens hangen voor het oefenduel tussen Excelsior en FC Den Bosch. De volgende bijeenkomst van de Excelsior Business Club is de borrel op 7 november voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Leden hebben hiervoor inmiddels een uitnodiging ontvangen.

bclunch02

Meer Business nieuws

ma 17 januari 2022

David Verbaan versterkt het commerciële team van Excelsior

David Verbaan versterkt per direct het commerciële team van Excelsior Rotterdam. De 28-jarige Rotterdammer, die eerder…

Lees meer

do 13 januari 2022

Welkom bij Excelsior Rotterdam: Sligro Food Group

Dit seizoen mochten wij weer verschillende nieuwe bedrijven als sponsor verwelkomen bij Excelsior Rotterdam. Op deze…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets