Makelaarskantoor Langejan verkoopt appartement Luigi Bruins

9 december 2014

Makelaarskantoor Langejan is een van de oudste makelaarskantoren van Nederland. Dit familiebedrijf is sinds 1867 gevestigd in Kralingen. Robert Langejan nam het bedrijf twaalf jaar geleden over van zijn vader. Hij is woonachtig is Kralingen en heeft al heel lang een band met Excelsior.

Momenteel is Langejan onder meer makelaar van Luigi Bruins, die zijn appartement in het centrum van Rotterdam wil verkopen. ,,Een penthouse met een riant L-vormig dakterras in het hartje van de stad, met blijvend vrij uitzicht’’, zo somt de makelaar de sterke punten op van het appartement dat ligt op de 20e verdieping van een appartementencomplex aan de Botersloot. Het uitzicht over de gehele stad is indrukwekkend en aan de voet van het complex ligt de nieuwe markthal. ,,Je hebt hier alles in de buurt’’, zegt Luigi over de locatie. ,,Wat je ook zoekt aan boodschappen, je kunt hier altijd in de buurt terecht.’’
Als ventje van tien, elf jaar had Robert Langejan thuis regelmatig mensen aan de lijn die informeerden of ze nog huizen te koop hadden. Zijn vader hield kantoor aan huis en zodoende was Robert al jong voor het familiebedrijf actief. Toch duurde het even voordat hij het bedrijf definitief over nam: ,,Ik heb eerst tien jaar in de automatisering gewerkt, maar uiteindelijk ben ik toch in het bedrijf terechtgekomen.’’
Hij is de vijfde generatie uit zijn familie die het makelaarskantoor runt. ,,Mijn betovergrootouder is het kantoor in 1867 begonnen, dus als bedrijf hebben we Excelsior zien komen. Hij begon in wat nu de Jericholaan is zijn makelaarskantoor cq. aannemersbedrijf. Dat was in die tijd een logische combinatie. Hij liet huizen bouwen en bepaalde de prijs aan de hand van de bouwkosten.’’
Er zijn niet veel makelaarsbedrijven die ouder zijn dan Langejan, weet Robert vrijwel zeker. Het kantoor, gevestigd aan de Oudedijk in Kralingen, is vooral actief in het hogere segment en verkoopt (vrijstaande) villa’s, herenhuizen, woningen en appartementen in onder meer Kralingen, Hillegersberg, Scheepvaartkwartier, Centrum, West, Blijdorp, Liskwartier en Prinsenland.
,,Huizen zijn leuk en hetzelfde geldt voor het contact met mensen’’, vertelt hij over zijn vak. ,,Je bespreekt soms heel persoonlijke dingen met mensen. Vaak kopen mensen een huis als ze gaan samenwonen, kinderen krijgen of gaan scheiden. Achter de aankoop of verkoop van een huis zit altijd een verhaal. Rotterdam is bovendien een dynamische stad om te werken. Er komen elke keer weer nieuwbouwprojecten bij, dus ik kom steeds op nieuwe plekken.’’
De band tussen Robert Langejan en Excelsior gaat ook ver terug, want toen hij acht jaar was begon hij met voetballen bij de club. Ook zijn zoon heeft vijf jaar bij Excelsior gevoetbald. Toen hij twee jaar terug werd gebeld met de vraag of hij sponsor wilde worden, hoefde hij niet lang na te denken: ,,Ik woon om de hoek bij het stadion en steeds meer mensen uit de straat gaan naar de thuiswedstrijden. Excelsior leeft in Kralingen. Vorig jaar gingen al veel mensen kijken en dat aantal is alleen maar toegenomen.’’
Vanaf de tribune van Stadion Woudestein ziet Robert elke twee weken onder meer Luigi Bruins aan het werk. De middenvelder keerde dit seizoen terug bij Excelsior en heeft ook buiten het voetbal om contact met Robert. Hij is de makelaar die zijn appartement in het centrum van Rotterdam probeert te verkopen. ,,Ik heb met drie makelaars gesproken en het gesprek met Makelaarskantoor Langejan gaf mij het beste gevoel’’, motiveert Bruins zijn keuze.
,,Ik ben op het Haringvliet geboren en heb een groot deel van mijn leven in deze omgeving gewoond. Mijn oude school stond op de plek waar nu de nieuwe Markthal ligt. Ik heb dit appartement gekocht toen het werd gebouwd. De locatie sprak me aan en het feit dat je veel buitenruimte hebt. Ik woon hier al vijf jaar, maar wil nu misschien iets met een tuin gaan kopen voor de kinderen.’’
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Robert Langejan van Makelaarskantoor Langejan, die stelt dat het ondanks de dip in die de huizenmarkt heeft gehad, nu veel beter gaat: ,,De markt is een stuk beter dan een tijdje terug. Het is niet dat de mensen geen geld hadden, maar ze durfden niet te kopen. Nu gaat dat iets makkelijker. De prijzen van huizen zijn gedaald en de rente is momenteel laag. Eigenlijk is het nog nooit zo gunstig geweest om een huis te kopen.’’

Meer informatie is te vinden op de website van Makelaarskantoor Langejan.

huis01

Meer Business nieuws

ma 17 januari 2022

David Verbaan versterkt het commerciële team van Excelsior

David Verbaan versterkt per direct het commerciële team van Excelsior Rotterdam. De 28-jarige Rotterdammer, die eerder…

Lees meer

do 13 januari 2022

Welkom bij Excelsior Rotterdam: Sligro Food Group

Dit seizoen mochten wij weer verschillende nieuwe bedrijven als sponsor verwelkomen bij Excelsior Rotterdam. Op deze…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets