Mario de Koning blijft Excelsior trouw met Lucro accountancy

3 maart 2015

Mario de Koning komt al een jaar of tien bij Excelsior. Aanvankelijk vooral omdat hij het leuk vindt, maar de laatste jaren richt hij zich ook meer op netwerken. Vanaf 1 maart is hij mede-eigenaar van Lucro accountancy en ook nu blijft hij Excelsior en de businessclub trouw: ,,De mensen zullen, nog meer dan voorheen, van mij blijven horen.’’
Zo’n tien jaar geleden kwam Mario de Koning voor het eerst bij Excelsior. Hij vond het meteen leuk en probeerde regelmatig een wedstrijdje mee te pikken. ,,Twee, drie jaar geleden ben ik ook intensiever gaan netwerken’’, zegt hij. ,,Dat komt omdat ik er meer ervaren in werd, maar ook omdat ik zag dat het vruchten afwerpt. Zo’n reisje naar het buitenland is daar ook echt heel belangrijk voor. Je gezicht laten zien en verbindingen leggen. Naast plezier hebben, merk je dan dat je netwerk zich als een olievlek uitbreidt.’’
Met Lucro accountancy blijft De Koning actief bij Excelsior. ,,Een kleiner kantoor past beter bij mij’’, stelt hij. Hiervoor werkte hij in loondienst bij grote kantoren. Mede-eigenaar worden van een kleiner kantoor is voor hem de ultieme stap: ,,Bij grotere kantoren worden te vaak bepaalde thema’s opgedrongen. Zo mijn diensten aan de man brengen, is niet hoe ik mijn werk graag doe. Ik leg liever mijn oor te luister, om te leveren waar behoefte aan is. Ik reageer dus op de vraag die er is.’’
In Karin van Leersum-de Man vond hij een partner die deze filosofie deelt. Zij richtte Lucro accountancy vijftien jaar geleden op. Lucro is aangesloten bij de SRA, voldoet aan een hoog kwaliteitsniveau en staat dus garant voor betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige financiële dienstverlening. ,,Wij beschikken over een vergunning van de AFM om wettelijke controles uit te voeren, zoals de controle van de jaarrekening’’, zegt Karin. ,,Daarnaast zijn wij van dienst bij het samenstellen en beoordelen van de jaarrekening, de administratie in de breedste zin, belastingzaken, salarisverwerking en consultancy.’’
Zij geeft toe minder met voetbal te hebben dan Mario, maar hun manier van netwerken is hetzelfde: ,,Persoonlijk contact is heel belangrijk, dat maakt het werken makkelijker. Het is belangrijk dat de klant zijn accountant kent en andersom.’’ Mario vult aan: ,,Het contact binnen de businessclub van Excelsior is ook veel persoonlijker dan bij andere clubs. Iedereen loopt door elkaar in één grote ruimte en dat maakt het contact makkelijker.’’
Binnen Lucro is Mario accountant-administratieconsulent (AA) en Karin naast fiscalist ook registeraccountant (RA). Waar nodig en gewenst zullen zij samen optrekken en persoonlijk contact met de klant staat uiteraard hoog in het vaandel: ,,Wij hebben allebei wat Italianen ‘allegria’ noemen. Wij doen alles in het leven met vreugde en passie. Dat geldt niet alleen voor ons privéleven, maar ook voor ons werk. Wij willen het telefoonnummer weten en onthouden van de ondernemer en niet het declaratienummer.’’
Ondanks het feit dat hij steeds voor andere bedrijven werkte, is Mario Excelsior altijd trouw gebleven: ,,Excelsior is voor mij als supporter, accountant, netwerker en nu ook als ondernemer onmisbaar. Ik ga niet naar Excelsior om direct zaken te doen of om te scoren, maar op de een of andere manier lijkt dat vanzelf te gaan. Zeker met de zakelijke bijeenkomsten die worden georganiseerd door de businessclub. Plezier en zakendoen gaan bij Excelsior dus prima samen.’’
De businessclub is er echt een van ‘geven loont’, benadrukt hij. ,,Zo heeft Wim Milder van Axoft actief met mij meegedacht en mij adviezen gegeven in mijn traject naar ondernemerschap. Ook Artan Ismaili van Auto Lease Centrale heeft mij geholpen, ook toen van een leaseauto nog geen sprake was. Uiteraard loopt mijn leasewagen nu via hem. Tijdens de businesstrip naar Barcelona zal ik daarom met hen proosten. Zaken doen met andere leden is immers als netwerken: het is vreugde, het is plezier, het is passie. Allegria dus.’’

Meer Business nieuws

ma 17 januari 2022

David Verbaan versterkt het commerciële team van Excelsior

David Verbaan versterkt per direct het commerciële team van Excelsior Rotterdam. De 28-jarige Rotterdammer, die eerder…

Lees meer

do 13 januari 2022

Welkom bij Excelsior Rotterdam: Sligro Food Group

Dit seizoen mochten wij weer verschillende nieuwe bedrijven als sponsor verwelkomen bij Excelsior Rotterdam. Op deze…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets