Excelsior huurt verdediger Leeroy Owusu van Ajax

30 juni 2016

Excelsior huurt Leeroy Owusu dit seizoen van Ajax. De 19-jarige verdediger speelde de afgelopen twee seizoenen met Jong Ajax in de Jupiler League en heeft erg veel zin om zich komend jaar in Rotterdam in de Eredivisie te laten zien.

Goede kans
,,Ik ben blij met deze overstap’’, stelt Leeroy Owusu. ,,Dit is een mooie kans voor mij om mezelf te laten zien op eredivisieniveau. Ik heb een aantal goede gesprekken gehad met de club en met trainer Mitchell van der Gaag. Excelsior is een mooie club, die voor het derde achtereenvolgende jaar in de Eredivisie speelt. Voor mij is dit een goede kans om mezelf als verdediger verder te ontwikkelen.’’

Fel en agressief
De Ghanees-Nederlandse in Purmerend geboren Owusu speelt sinds de F’jes in de jeugdopleiding van Ajax, waar hij nog tot 2019 onder contract staat. De afgelopen twee seizoenen speelde hij met Jong Ajax in de Jupiler League en hij kwam in 59 competitiewedstrijden in actie. ,,Ik ben een rechter vleugelverdediger, maar kan ook op links spelen. Ik ben fel en agressief en ga als verdediger graag mee naar voren.’’

Vertrouwen
Hij erkent dat het vreemd voelt om Ajax, waar hij al vrijwel zijn hele leven speelt, nu achter te laten. Uiteraard liet hij zich vooraf ook informeren door Bas Kuipers, met wie hij bij Jong Ajax een aantal duels samenspeelde. ,,Hij vertelde dat Excelsior een mooie en warme club is. Het telt uiteraard mee als iemand die je kent dat zegt. Dat heeft me nog meer vertrouwen gegeven dat dit de juiste stap is voor mij.’’

Ervaring
,,De twee seizoenen met Jong Ajax in de Jupiler League waren zeer leerzaam. Met allemaal jonge jongens, die heel gretig waren. We misten alleen ervaring en dat is iets wat Excelsior wel heeft. Ik ben ook wel toe aan deze stap. Ik wil heel graag ervaring opdoen in de Eredivisie.’’ Owusu heeft tevens negentien interlands achter zijn naam staan voor nationale jeugdteams.

Veel zin
Met Jong Ajax speelde hij afgelopen seizoen ook twee keer tegen het FC Eindhoven van trainer Mitchell van der Gaag: ,,Een goed team met prima spelers. Ze speelden met een duidelijke visie. Ik denk daarom zeker dat hij mij beter kan maken.’’ Vanochtend sluit Owusu al aan bij de selectie. Om half elf is zijn eerste training. ,,Ik heb er hartstikke veel zin in om bij Excelsior aan de slag te gaan.’’

Meer Nieuws

vr 30 september 2022

Nathan Tjoe-A-On uitgeroepen tot Eredivisie Talent van de Maand

Nathan Tjoe-A-On is deze maand door de Eredivisie uitgeroepen tot Johan Cruijff Talent van de Maand.…

Lees meer

vr 30 september 2022

Bekerduel tegen MVV op woensdag 19 oktober a.s.

In de eerste ronde van het toernooi om de TOTO KNVB Beker spelen wij op woensdag…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
FC Utrecht

Eredivisie

Zondag 2 oktober, 2022

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

N.E.C. vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 8 oktober, 2022

21:00, Goffertstadion

Tickets

Ajax vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 16 oktober, 2022

20:00, Johan Cruijff ArenA

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
FC Utrecht

Eredivisie

Zondag 2 oktober, 2022

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

N.E.C. vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 8 oktober, 2022

21:00, Goffertstadion

Tickets

Ajax vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 16 oktober, 2022

20:00, Johan Cruijff ArenA

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
FC Utrecht

Eredivisie

Zondag 2 oktober, 2022

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

N.E.C. vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 8 oktober, 2022

21:00, Goffertstadion

Tickets

Ajax vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 16 oktober, 2022

20:00, Johan Cruijff ArenA

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
FC Utrecht

Eredivisie

Zondag 2 oktober, 2022

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

N.E.C. vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 8 oktober, 2022

21:00, Goffertstadion

Tickets

Ajax vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 16 oktober, 2022

20:00, Johan Cruijff ArenA

Tickets