Excelsior Rotterdam legt spits Mike van Duinen vast

31 augustus 2016

Mike van Duinen speelt de komende drie seizoenen voor Excelsior Rotterdam. De 24-jarige spits komt over van het Duitse Fortuna Düsseldorf. Vorig jaar werd hij door de Duitse club een half jaar verhuurd aan Roda JC Kerkrade en nu keert hij definitief terug in de Eredivisie. Hij wil vooral weer veel spelen, belangrijk zijn voor het team en natuurlijk doelpunten maken.

Lang geduurd
,,Ik ben erg blij dat het rond is’’, zegt Mike van Duinen over zijn contract bij Excelsior Rotterdam. ,,Het heeft allemaal behoorlijk lang geduurd. Zo lang, dat ik soms twijfelde of het allemaal nog wel zou doorgaan. Anderhalve maand geleden hebben we voor het eerst met elkaar gesproken. Dat het zo lang heeft geduurd kwam door de vervelende situatie waarin ik was beland in Düsseldorf. Dat ligt nu gelukkig achter mij.’’

ADO Den Haag
De in Den Haag geboren aanvaller speelde vijf seizoenen voor ADO Den Haag. In 117 duels maakte hij 27 doelpunten. In 2015 verhuisde hij naar Fortuna Düsseldorf, maar dat werd helaas niet wat hij ervan verwachtte. ,,In het begin speelde ik nog wel regelmatig, maar daarna kwam er een nieuwe trainer en werd dat steeds minder.’’

Goed gesprek
Hij werd afgelopen seizoen een half jaar verhuurd aan Roda JC en keerde daarna terug naar Duitsland. De vooruitzichten waren echt niet beter en net als een aantal andere spelers werd hij teruggezet naar het tweede. In die periode had hij een eerste gesprek met Excelsior Rotterdam. ,,Dat was een goed gesprek. Zij vertelden duidelijk wat zij van mijn verwachten en ik zag Excelsior Rotterdam al snel als een ideale volgende stap voor mij. Bovendien had ik meteen een goed gevoel bij trainer Mitchell van der Gaag.’’

Lekker voetballen
,,Bij ADO Den Haag ging het destijds heel snel met mij’’, kijkt hij terug. ,,Ik kwam snel in het eerste en heb eigenlijk altijd gespeeld. Toen ik in Düsseldorf kwam maakte ik ook kennis met de bank en zelfs de tribune. Ik word er het gelukkigst van als ik gewoon lekker kan voetballen en daarom kies ik nu voor Excelsior Rotterdam. Garanties krijg je nergens, maar als ik gewoon mijn niveau haal, heb ik hier de meeste kans om te spelen.’’

Doelpunten
Met Mike van Duinen heeft Excelsior Rotterdam de zo gewenste spits gecontracteerd. Hij weet dat de supporters doelpunten van hem verwachten, maar dat legt geen druk op hem: ,,Uiteraard worden er doelpunten van mij verwacht, dat is logisch als je spits bent. Ik wil echter meer zijn dan alleen doelpuntenmaker. Ik wil belangrijk zijn voor het team, maar natuurlijk ga ik mijn best doen om zo veel mogelijk te scoren.’’

Beginnen
,,Ik vind het ook fijn om terug te zijn in de Eredivisie. Ik kan gewoon weer thuis gaan wonen en mijn familie en vrienden kunnen weer gemakkelijker naar mij komen kijken in het stadion. Ik heb net mijn krabbeltje gezet en wil nu vooral erg graag beginnen. Ik ben vier weken geleden geblesseerd geraakt aan mijn voet en wil zo snel mogelijk fit zijn. Komend weekend is het interlandweekend en de week erna wil ik inzetbaar zijn, al is het als invaller. Ik heb er zin in om bij Excelsior te beginnen!’’

Gerelateerd nieuws

vr 19 augustus 2022

Mike van Duinen keert terug bij Excelsior

Mike van Duinen keert terug bij Excelsior Rotterdam. De 30-jarige aanvaller zet in Kralingen zijn handtekening…

Lees meer

vr 20 april 2018

De playlist van... Mike van Duinen

Rond elke thuiswedstrijd vragen wij een speler van Excelsior Rotterdam naar zijn meest dierbare nummers. Deze…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
FC Groningen

Eredivisie

Zondag 8 januari, 2023

16:45, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Excelsior vs
AZ

TOTO KNVB Beker

Woensdag 11 januari, 2023

18:45, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Sparta Rotterdam vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 14 januari, 2023

21:00, Sparta Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
FC Groningen

Eredivisie

Zondag 8 januari, 2023

16:45, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Excelsior vs
AZ

TOTO KNVB Beker

Woensdag 11 januari, 2023

18:45, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Sparta Rotterdam vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 14 januari, 2023

21:00, Sparta Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
FC Groningen

Eredivisie

Zondag 8 januari, 2023

16:45, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Excelsior vs
AZ

TOTO KNVB Beker

Woensdag 11 januari, 2023

18:45, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Sparta Rotterdam vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 14 januari, 2023

21:00, Sparta Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
FC Groningen

Eredivisie

Zondag 8 januari, 2023

16:45, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Excelsior vs
AZ

TOTO KNVB Beker

Woensdag 11 januari, 2023

18:45, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Sparta Rotterdam vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 14 januari, 2023

21:00, Sparta Stadion

Tickets