Hicham Faik tekent contract voor twee seizoenen

30 augustus 2016

Hicham Faik zette vandaag zijn handtekening onder een contract met Excelsior Rotterdam. De 24-jarige middenvelder zal de komende twee seizoenen uitkomen in het roodzwart van de Rotterdammers. In de voorbereiding trainde Faik al enkele weken met de selectie mee en vanaf morgen sluit hij definitief aan.

Goed gevoel
,,Het is belangrijk dat ik een goed gevoel heb bij een club’’, zegt Faik. ,,Bij Excelsior Rotterdam was dat vanaf de eerste dag het geval. Het is een kleine, maar warme club. Iedereen binnen de club is met elkaar bezig en dat zie je niet overal. Ik voel me thuis bij Excelsior Rotterdam en daarom heb ik hier getekend.’’

Italië
Aanvankelijk trainde Faik vanaf eind juli mee om zijn conditie op peil te houden. De afgelopen twee seizoenen speelde hij voor Roda JC Kerkrade. In afwachting van een nieuwe club sloot hij aan in Rotterdam. Afgelopen week was hij in Italië, waar hij bijna rond was met US Salernitana 1919, dat uitkomt in de Serie B. ,,Ik zag echter al snel dat het voetbal wat ze daar spelen niet bij mij past. Financieel was het misschien een goede stap geweest, maar het voelde niet goed.’’

Eredivisie
Hij had goed contact gehouden met Mitchell van der Gaag en zodoende kwam het alsnog tot een overeenkomst met Excelsior Rotterdam. ,,Ik wilde het liefst in de Eredivisie blijven, maar als een Italiaanse club jou wil hebben, moet je daar op zijn minst mee gaan praten. Ik ben echter blij dat ik de komende twee seizoenen hier in Rotterdam speel. Zoals gezegd moet ik me goed voelen bij een club en hier in Rotterdam is dat het geval.’’

Wedstrijden
De Nederlandse voetballer met Marokkaanse roots kwam in de afgelopen twee seizoenen 59 keer in actie voor Roda JC Kerkrade. In deze wedstrijden was de middenvelder zes keer trefzeker. Daarvoor doorliep Hicham Faik de jeugdafdeling van ADO Den Haag en kwam hij twee seizoenen uit voor Almere City, waar hij in 63 wedstrijden in actie kwam.

Voetballend
,,Ik heb Excelsior Rotterdam natuurlijk gevolgd in de eerste vier eredivisiewedstrijden van dit seizoen. Bij Excelsior probeert de ploeg veel meer voetballend op te bouwen dan bijvoorbeeld vorig jaar bij Roda JC en dat bevalt mij wel. Niets ten nadele overigens van Roda JC, dat is een mooie club met mooi publiek, maar dat was de intentie van de trainer. Bij Excelsior lukt natuurlijk ook niet alles, maar de intentie is er. Ik denk daarom dat dit een prima club is voor mij om mezelf verder te ontwikkelen.’’

Banner_ticketsovolgendewedstrijd_750x100

Meer Nieuws

vr 7 oktober 2022

DOC 'Kralings Kwartiertje' maandag te zien op ESPN

Op 29 mei promoveerden wij na een knotsgekke wedstrijd tegen ADO Den Haag naar de Eredivisie.…

Lees meer

do 6 oktober 2022

Een elftal feiten: NEC - Excelsior Rotterdam

Na nipte nederlagen gaat Excelsior Rotterdam zaterdag in Nijmegen strijden voor een overwinning tegen NEC. Dit…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

N.E.C. vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 8 oktober, 2022

21:00, Goffertstadion

Tickets

Ajax vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 16 oktober, 2022

20:00, Johan Cruijff ArenA

Tickets

Excelsior vs
Mvv

TOTO KNVB Beker

Woensdag 19 oktober, 2022

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

N.E.C. vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 8 oktober, 2022

21:00, Goffertstadion

Tickets

Ajax vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 16 oktober, 2022

20:00, Johan Cruijff ArenA

Tickets

Excelsior vs
Mvv

TOTO KNVB Beker

Woensdag 19 oktober, 2022

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

N.E.C. vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 8 oktober, 2022

21:00, Goffertstadion

Tickets

Ajax vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 16 oktober, 2022

20:00, Johan Cruijff ArenA

Tickets

Excelsior vs
Mvv

TOTO KNVB Beker

Woensdag 19 oktober, 2022

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

N.E.C. vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 8 oktober, 2022

21:00, Goffertstadion

Tickets

Ajax vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 16 oktober, 2022

20:00, Johan Cruijff ArenA

Tickets

Excelsior vs
Mvv

TOTO KNVB Beker

Woensdag 19 oktober, 2022

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets