Hicham Faik tekent contract voor twee seizoenen

30 augustus 2016

Hicham Faik zette vandaag zijn handtekening onder een contract met Excelsior Rotterdam. De 24-jarige middenvelder zal de komende twee seizoenen uitkomen in het roodzwart van de Rotterdammers. In de voorbereiding trainde Faik al enkele weken met de selectie mee en vanaf morgen sluit hij definitief aan.

Goed gevoel
,,Het is belangrijk dat ik een goed gevoel heb bij een club’’, zegt Faik. ,,Bij Excelsior Rotterdam was dat vanaf de eerste dag het geval. Het is een kleine, maar warme club. Iedereen binnen de club is met elkaar bezig en dat zie je niet overal. Ik voel me thuis bij Excelsior Rotterdam en daarom heb ik hier getekend.’’

Italië
Aanvankelijk trainde Faik vanaf eind juli mee om zijn conditie op peil te houden. De afgelopen twee seizoenen speelde hij voor Roda JC Kerkrade. In afwachting van een nieuwe club sloot hij aan in Rotterdam. Afgelopen week was hij in Italië, waar hij bijna rond was met US Salernitana 1919, dat uitkomt in de Serie B. ,,Ik zag echter al snel dat het voetbal wat ze daar spelen niet bij mij past. Financieel was het misschien een goede stap geweest, maar het voelde niet goed.’’

Eredivisie
Hij had goed contact gehouden met Mitchell van der Gaag en zodoende kwam het alsnog tot een overeenkomst met Excelsior Rotterdam. ,,Ik wilde het liefst in de Eredivisie blijven, maar als een Italiaanse club jou wil hebben, moet je daar op zijn minst mee gaan praten. Ik ben echter blij dat ik de komende twee seizoenen hier in Rotterdam speel. Zoals gezegd moet ik me goed voelen bij een club en hier in Rotterdam is dat het geval.’’

Wedstrijden
De Nederlandse voetballer met Marokkaanse roots kwam in de afgelopen twee seizoenen 59 keer in actie voor Roda JC Kerkrade. In deze wedstrijden was de middenvelder zes keer trefzeker. Daarvoor doorliep Hicham Faik de jeugdafdeling van ADO Den Haag en kwam hij twee seizoenen uit voor Almere City, waar hij in 63 wedstrijden in actie kwam.

Voetballend
,,Ik heb Excelsior Rotterdam natuurlijk gevolgd in de eerste vier eredivisiewedstrijden van dit seizoen. Bij Excelsior probeert de ploeg veel meer voetballend op te bouwen dan bijvoorbeeld vorig jaar bij Roda JC en dat bevalt mij wel. Niets ten nadele overigens van Roda JC, dat is een mooie club met mooi publiek, maar dat was de intentie van de trainer. Bij Excelsior lukt natuurlijk ook niet alles, maar de intentie is er. Ik denk daarom dat dit een prima club is voor mij om mezelf verder te ontwikkelen.’’

Banner_ticketsovolgendewedstrijd_750x100

Meer Nieuws

vr 26 november 2021

Marouan Azarkan beslist duel tegen Jong FC Utrecht met kopgoal

Vanzelf ging het niet, maar uiteindelijk pakte Excelsior Rotterdam wel drie punten tegen Jong FC Utrecht.…

Lees meer

vr 26 november 2021

Neemt Thijs Dallinga vanavond weer een bal mee naar huis?

Helaas nog geen publiek in het stadion vanavond, maar in de aanloop naar Excelsior Rotterdam –…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 6 december, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Bestel tickets

Excelsior vs
MVV

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 10 december, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Dordrecht vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 18 december, 2021

20:00, Riwal Hoogwerkstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 6 december, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Bestel tickets

Excelsior vs
MVV

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 10 december, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Dordrecht vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 18 december, 2021

20:00, Riwal Hoogwerkstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 6 december, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Bestel tickets

Excelsior vs
MVV

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 10 december, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Dordrecht vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 18 december, 2021

20:00, Riwal Hoogwerkstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 6 december, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Bestel tickets

Excelsior vs
MVV

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 10 december, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Dordrecht vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 18 december, 2021

20:00, Riwal Hoogwerkstadion

Bestel tickets