Alessandro Damen: 'De derde keer gaat me ook lukken'

8 september 2017

Doelman Alessandro Damen staat voor de derde keer voor een lange revalidatieperiode. Waarvoor al werd gevreesd is waarheid gebleken: hij heeft opnieuw zijn kruisband afgescheurd. Volgende week vrijdag wordt hij geopereerd en dan begint een lange periode van revalideren en knokken om terug te komen. Damen hoopt in de voorbereiding op het volgende seizoen weer aan te sluiten.

Genoot
In het programmaboekje van de thuiswedstrijd tegen Feyenoord vertelde Alessandro Damen nog hoe hij ervan genoot om terug te zijn onder te lat bij Excelsior. Drie weken later gaat het in dit interview weer over zijn kapotte linker knie. ,,Ik moest laatst wel denken aan dat verhaal’’, zegt hij. ,,Daaraan zie je maar weer hoe dun dat lijntje is in het voetbal. Helaas.’’

Bekende knak
Damen keepte een prima wedstrijd uit tegen Heracles, verrichtte kort voor tijd nog een prima redding en kwam even daarna verkeerd terecht. ,,Ik voelde een knak en dacht meteen: het zal toch niet. De pijn bleef echter uit en ik keek nog waar de bal was. Toen voelde ik de pijn ineens opkomen en ik wist: dit was de bekende knak die ik eerder heb gehad en het is klaar.’’

Gewoon pech
,,Toen ik naar binnen werd gedragen en op de behandeltafel lag, dacht ik wel even aan die vorige keren. Daarvoor nog niet. Ik had me voorgenomen me niet af te vragen waarom mij dit weer moest overkomen, maar ’s avonds in bed speelde dat toch door mijn hoofd. Ik denk dat het gewoon pech is. Ik was echt fit, had voor dat moment wel ergere dingen gehad met mijn knie en als je dan ziet hoe het nu is gebeurd…’’

Geholpen
Zijn verhaal raakte veel mensen. Hij kreeg heel veel telefoontjes en appjes, die hij veelal pas een paar dagen later beantwoordde. ,,Ik heb een paar dagen nodig gehad om het een plekje te geven. Ik ben gezellig gaan eten en drinken met familie en vrienden. Dat klinkt gek, maar dat heeft mij wel geholpen. We hebben het er natuurlijk over gehad en daarna voelde ik me al een stuk beter.’’

Cliché
Hij weigert bij de pakken neer te gaan zitten: ,,Het is een cliché. Het is niet het einde van de wereld, er zijn nog genoeg mooie en leuke dingen in de wereld. Daar probeer ik dan maar van te genieten. Waar ik vooral moeite mee heb, is het feit dat ik eindelijk weer speelde. Ik heb daar alles aan gedaan, het ging gewoon lekker en dan gebeurt zoiets. In de laatste seconde, de allerlaatste bal van de wedstrijd…’’

Toekomst
De komende dagen richting de operatie vindt hij het zwaarst. Als hij vrijdag onder het mes is geweest, begint het vooruitkijken. Uiteraard heeft hij nagedacht over zijn toekomst: ,,Ik volg de HBO-studie Sportmanagement en ondernemerschap. Ik dacht: moet ik me helemaal daarop gaan richten? Maar ik wil nog heel graag voetballen. Ik heb er twee keer aan geroken, maar heb nog niet een seizoen lang kunnen laten zien wat ik kan. Dat maakt me boos, want ik weet dat ik het kan. Dat is mijn drijfveer.’’

Lukken
Damen houdt zich vast aan het verhaal van doelman Sergio Asenjo van Villarreal, die vier keer een kruisbandblessure heeft gehad. ,,Ik ben sowieso van plan om terug te keren. Ik ben twee keer teruggekomen en de derde keer gaat het me ook lukken.’’

Meer Nieuws

di 9 augustus 2022

Ook de Excelsior vrouwen ontwikkelen door

In navolging van de mannen zijn ook de vrouwen van Excelsior Rotterdam gestart aan een nieuw…

Lees meer

za 6 augustus 2022

Excelsior begint seizoen met driepunter tegen SC Cambuur

Excelsior Rotterdam is het eredivisieseizoen heerlijk begonnen. In Leeuwarden werd met 0-2 gewonnen van SC Cambuur.…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Vrijdag 12 augustus, 2022

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Excelsior vs
PSV

Eredivisie

Zondag 28 augustus, 2022

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Twente vs
Excelsior

Eredivisie

Woensdag 31 augustus, 2022

21:00, De Grolsch Veste

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Vrijdag 12 augustus, 2022

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Excelsior vs
PSV

Eredivisie

Zondag 28 augustus, 2022

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Twente vs
Excelsior

Eredivisie

Woensdag 31 augustus, 2022

21:00, De Grolsch Veste

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Vrijdag 12 augustus, 2022

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Excelsior vs
PSV

Eredivisie

Zondag 28 augustus, 2022

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Twente vs
Excelsior

Eredivisie

Woensdag 31 augustus, 2022

21:00, De Grolsch Veste

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Vrijdag 12 augustus, 2022

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Excelsior vs
PSV

Eredivisie

Zondag 28 augustus, 2022

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Twente vs
Excelsior

Eredivisie

Woensdag 31 augustus, 2022

21:00, De Grolsch Veste

Tickets