Adrie Poldervaart nieuwe hoofdtrainer van Excelsior

30 mei 2018

Adrie Poldervaart is de nieuwe hoofdtrainer van Excelsior Rotterdam. De 47-jarige oefenmeester volgt Mitchell van der Gaag op als eindverantwoordelijke bij de Rotterdammers. Voor Poldervaart, die onlangs zijn hoogste trainersdiploma behaalde, betekent dit zijn debuut in het betaalde voetbal.

Kans uit duizenden
,,Dit is voor mij een kans uit duizenden’’, zegt Poldervaart. ,,Ik heb inmiddels veel ervaring als trainer, in juli is het precies twintig jaar geleden dat ik als trainer/speler begon bij OHVV. Ik heb altijd voor ogen gehouden dat ik als trainer in het betaalde voetbal aan de slag wilde gaan, daarom ben ik die cursus ook gaan doen. Nadat ik had gehoord dat ik mijn diploma had gehaald, belde Ferry.’’

Nadenken
Ondanks zijn ambitie moest hij er wel even over nadenken: ,,Ik heb immers twee goede praktijken als fysiotherapeut die ik moet opgeven. Ook BVV Barendrecht achterlaten gaat mij aan het hart. Ik ben ze ontzettend dankbaar dat ik daar trainer ben geweest en dat mij nu deze kans gunnen. Ook heb ik een enorm goede band met de spelersgroep. Maar ook vanwege Excelsior en wat ik hier in 25 jaar heb opgebouwd. Je weet dat je hierna niet meer terug kunt keren als fysiotherapeut. Ik moest er dus wel goed over nadenken.’’

Uitdaging
Uiteindelijk gaf de uitdaging die er ligt de doorslag en daarom tekent hij een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog een jaar. ,,Werken bij een professionele voetbalclub, met een goed management en op het hoogste niveau, dat is wat ik als trainer ambieer. Als je die kans dan krijgt, zeker bij een club als Excelsior, dan wil je die toch grijpen? Voor mij is het niet vreemd dat ik nu een andere rol krijg, ik ga mezelf ook niet anders gedragen. Ik blijf gewoon dezelfde Adrie Poldervaart.’’

Vertrouwen
,,Adrie is innovatief, werkt hard, is vooruitstrevend en heeft bewezen dat hij met beperkte middelen kan werken’’, zegt algemeen directeur Ferry de Haan over de nieuwe hoofdtrainer van Excelsior. ,,Bovendien laat hij zijn teams altijd herkenbaar en attractief voetballen. Dat moet natuurlijk wel gepaard gaan met prestaties en de ontwikkeling van het team en individuele spelers. Wij kennen Adrie echter, hij heeft veel ervaring en wij hebben er alle vertrouwen in dat hij dit kan.’’

Rinus Michels Award
Poldervaart werkte als speler/trainer van 1998 tot 2002 voor OHVV. Daarna was hij van 2002 tot 2005 trainer van VV Nieuwenhoorn, waarvan het eerste seizoen als assistent. Met Nieuwenhoorn promoveerde hij uiteindelijk naar de Hoofdklasse. Vervolgens trainde hij van 2005 tot 2012 VV Spijkenisse en vanaf november 2012 VV Zwaluwen. De afgelopen drie jaar was hij hoofdtrainer van BVV Barendrecht, dat dit seizoen als vierde eindigde in de Tweede Divisie. In 2015 won hij de Rinus Michels Award als beste trainer uit het amateurvoetbal.

Hoofdtrainer
Daarnaast is hij dus al sinds 1993 werkzaam als fysiotherapeut bij Excelsior. ,,Uiteraard hebben we daar goed over nagedacht’’, erkent De Haan. ,,Het belangrijkste is echter dat wij hem de kwaliteiten toedichten die wij in een hoofdtrainer zoeken. Vanaf 30 juni, als de eerste training staat gepland, zullen wij hem als hoofdtrainer gaan beoordelen en dan zal hij zich ook zo moeten opstellen. Zijn werkzaamheden als fysiotherapeut behoren dan tot het verleden.’’

Kandidaten
Adrie Poldervaart was niet de eerste kandidaat waarmee Excelsior heeft gesproken om de vacante positie van hoofdtrainer op te vullen, erkent De Haan: ,,Nadat Mitchell had laten weten te zullen vertrekken, hebben wij met drie mogelijk kandidaten gesproken. Om uiteenlopende redenen ging dat allemaal niet door. Wij zijn vervolgens op zoek gegaan naar iemand met dezelfde competenties, maar met minder ervaring in het betaalde voetbal. Ik wil BVV Barendrecht bedanken voor hun medewerking en het feit dat ook zij Adrie deze kans gunnen.’’

Kwaliteiten
,,Uiteindelijk gaat het om de kwaliteiten die hij volgens ons wel heeft. Adrie heeft prima gepresteerd met de amateurclubs waar hij heeft gewerkt en heeft natuurlijk niet voor niets het hoogste trainersdiploma behaald. Hij is al heel lang hoofdtrainer en onze spelers spraken nu al vaak met hem over voetbal. Ook voor de spelers geldt dat Adrie nu geen fysiotherapeut meer is, maar hoofdtrainer. Hij zal ook beslissingen moeten gaan nemen die horen bij een hoofdtrainer.’’

Fantastisch
Poldervaart heeft er zelf alle vertrouwen in dat dit goed gaat komen. ,,Debuteren in de Eredivisie met een club die het de afgelopen jaren fantastisch heeft gedaan. Dat overtreffen zal misschien lastig worden, maar dat maakt de uitdaging alleen maar groter. Ik heb daar ook niet naar gekeken of naar spelers die zijn vertrokken. Wat dat betreft heb ik alle vertrouwen in de club. Er ligt een enorme fundering en die lijn zal ik deels doortrekken, maar uiteraard ga ik daar iets van mezelf aan toevoegen.’’

Foto: Carla Vos

Meer Nieuws

wo 1 februari 2023

De snelle ontwikkeling van Serano Seymor

Serano Seymor is een van de zes eigen jeugdspelers in de selectie van Excelsior Rotterdam. De…

Lees meer

di 31 januari 2023

Excelsior huurt Vicente Besuijen van Aberdeen FC

Excelsior Rotterdam huurt Vicente Besuijen voor de rest van dit seizoen van Aberdeen FC uit Schotland…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
RKC Waalwijk

Eredivisie

Zaterdag 4 februari, 2023

21:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Vrijdag 10 februari, 2023

20:00, AFAS Stadion

Tickets

Excelsior vs
N.E.C.

Eredivisie

Zondag 19 februari, 2023

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
RKC Waalwijk

Eredivisie

Zaterdag 4 februari, 2023

21:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Vrijdag 10 februari, 2023

20:00, AFAS Stadion

Tickets

Excelsior vs
N.E.C.

Eredivisie

Zondag 19 februari, 2023

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
RKC Waalwijk

Eredivisie

Zaterdag 4 februari, 2023

21:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Vrijdag 10 februari, 2023

20:00, AFAS Stadion

Tickets

Excelsior vs
N.E.C.

Eredivisie

Zondag 19 februari, 2023

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
RKC Waalwijk

Eredivisie

Zaterdag 4 februari, 2023

21:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Vrijdag 10 februari, 2023

20:00, AFAS Stadion

Tickets

Excelsior vs
N.E.C.

Eredivisie

Zondag 19 februari, 2023

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets