Thomas Oude Kotte komende drie jaar in het rood-zwart

25 juni 2018

Ook Thomas Oude Kotte speelt komend seizoen in het rood-zwart van Excelsior Rotterdam. De 22-jarige centrale verdediger zet in Rotterdam zijn handtekening onder een contract voor drie seizoenen. De afgelopen tien jaar speelde hij bij Vitesse.

Nieuwe uitdaging
,,Ik was toe aan een nieuwe uitdaging’’, zegt Thomas Oude Kotte. ,,Ik heb tien mooie jaren achter de rug bij Vitesse, maar ik vond dat het nu tijd was voor een fris begin en een nieuwe club. Ik heb alles meegemaakt in Arnhem, tot aan mijn debuut in de Europa League. Ik kon daar ook langer blijven, maar heb zelf gekozen voor een nieuwe start.’’

Indruk
Die nieuwe uitdaging vond hij in Rotterdam. ,,Ik was aangenaam verrast toen ik werd gebeld door Excelsior’’, zegt hij. ,,Ik heb een gesprek gehad bij de club en sindsdien is Excelsior in mijn koppie blijven zitten. Ik was onder de indruk van de ontvangst en de presentatie die zij gaven. Ze waren goed voorbereid, wisten veel van mij en toonden zo echt interesse. Het verhaal van Excelsior sprak mij enorm aan.’’

Mooie stap
,,Excelsior speelt nu vijf seizoenen in de Eredivisie en presenteert zichzelf ook echt als een eredivisieclub. De club heeft bewezen een springplank te zijn voor jong talent. Dit is daarom een mooie stap om mezelf te meten met spelers op het hoogste niveau.’’ Bij Vitesse speelde Oude Kotte negen wedstrijden in de Eredivisie. Op 7 december 2017 speelde hij bovendien 90 minuten in het Europa League duel van Vitesse tegen OGC Nice (1-0). Daarnaast speelde hij veel wedstrijden met Jong Vitesse.

Voetballen
In de Tweede Divisie speelde hij met de beloften van de Arnhemse club onder meer tegen het BVV Barendrecht van de nieuwe Excelsior-trainer Adrie Poldervaart. ,,Heel leuk om elkaar nu weer bij Excelsior tegen te komen’’, zegt hij. ,,Hij maakt op mij een normale en ontspannen indruk. Dingen zijn zoals ze zijn. Hij houdt volgens mij van hard werken en uiteindelijk gaat het maar om één ding en dat is voetballen.’’

Volwassen
Oude Kotte begon zelf met voetballen bij Groen Wit ’62 in zijn geboorteplaats Apeldoorn. Na tien jaar Arnhem maakt hij nu de overstap naar Rotterdam. ,,Dat zal wennen zijn, maar ik heb er heel veel zin in. Met Excelsior moeten we komend seizoen laten zien dat we een volwassen eredivisieploeg zijn en ik verwacht dat dit gaat lukken. De voorbereiding begint aanstaande zaterdag al en ik heb veel zin om bij Excelsior aan de slag te gaan’’, besluit de linksbenige verdediger.

Nieuwe spelers
Thomas Oude Kotte is de zesde aanwinst van Excelsior Rotterdam. Eerder legde de club de keepers Maarten de Fockert en Sonny Stevens vast, evenals verdediger Robin van der Meer, middenvelder Jerdy Schouten en aanvaller Denis Mahmudov.

Gerelateerd nieuws

wo 8 april 2020

Thuis Tips van: Thomas Oude Kotte #1

De coronacrisis houdt een groot deel van de wereld binnen. Ook onze selectiespelers zitten het grootste…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij