Excelsior huurt verdediger Siebe Horemans van KAA Gent

13 augustus 2018

Siebe Horemans wordt per direct toegevoegd aan de selectie van Excelsior Rotterdam. De 20-jarige Belgische centrale verdediger wordt voor een jaar gehuurd van KAA Gent.

Groeien
,,Excelsior Rotterdam heeft bewezen een goede club te zijn voor jonge spelers om door te groeien’’, motiveert de jonge Belg zijn keuze. ,,Ik heb in januari van dit jaar een kruisbandblessure opgelopen tijdens een trainingskamp in Spanje, maar ik ben nu helemaal klaar om weer te spelen. Het was een vervelende tijd, maar ik ben er mentaal wel sterker van geworden. Ik hoop bij Excelsior minuten te kunnen gaan maken en van waarde te kunnen zijn voor de ploeg.’’

Debuut
,,Ik ben begonnen met voetballen bij KVC Westerlo. Daar heb ik zeven jaar gespeeld en toen ben ik naar KAA Gent gegaan. Dat was in de onder 16. Ik heb bij Gent mijn debuut gemaakt in het eerste team en daarna ben ik een half jaar verhuurd aan OH Leuven.’’ Horemans, die tevens wedstrijden speelde met vertegenwoordigende Belgische jeugdteams, staat nog tot 2020 onder contract bij KAA Gent. ,,Mijn eerste indruk van Excelsior is goed’’, stelt hij.

Mooie club
Horemans is naast Jinty Caenepeel en Hervé Matthys de derde Belgische voetballer in de selectie van Excelsior. ,,Ik heb bij Gent nog met Jinty getraind, dus die ken ik al. Hervé ken ik nog als tegenstander. Toen Excelsior interesse toonde in mij heb ik contact opgenomen met Wout Faes, die ik ken van Belgische jeugdploegen. Hij vertelde mij ook dat Excelsior een mooie club is waar jonge spelers kunnen doorgroeien. Wout heeft het hier prima gedaan en een mooie stap kunnen maken, dus dat stimuleert mij wel.’’

Bewijzen
,,Ik heb de wedstrijd van Excelsior tegen Fortuna Sittard niet gezien, maar uiteraard heb ik het duel wel gevolgd op live score. Ik heb er alle vertrouwen in dat Excelsior er alles aan zal doen om er weer een mooi seizoen van te maken en hopelijk nog hoger te eindigen in de Eredivisie. Ik hoop in elk geval mijn steentje te kunnen bijdragen. Het is aan mij om mezelf te bewijzen en een plek in de ploeg te verdienen. Ik heb er in elk geval veel zin in om morgen te beginnen.’’

Gerelateerd nieuws

do 17 oktober 2019

Siebe Horemans: 'We moeten ook uitwedstrijden winnen'

Na de 3-2 overwinning op FC Dordrecht wil Excelsior Rotterdam morgen ook weer eens een uitwedstrijd…

Lees meer

di 2 juli 2019

Siebe Horemans keert terug bij Excelsior Rotterdam

Siebe Horemans keert terug bij Excelsior Rotterdam. De 21-jarige verdediger wordt overgenomen van KAA Gent, de…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

ADO Den Haag vs
Excelsior

Play-offs

Zondag 29 mei, 2022

18:00, Cars Jeans Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

ADO Den Haag vs
Excelsior

Play-offs

Zondag 29 mei, 2022

18:00, Cars Jeans Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

ADO Den Haag vs
Excelsior

Play-offs

Zondag 29 mei, 2022

18:00, Cars Jeans Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

ADO Den Haag vs
Excelsior

Play-offs

Zondag 29 mei, 2022

18:00, Cars Jeans Stadion

Tickets