Jeugdspeler Carlito Fermina droomt van eredivisiedebuut

5 augustus 2018

Terwijl de zoektocht naar een nieuwe spits voortduurt, droomt jeugdspeler Carlito Fermina van zijn debuut in de Eredivisie. Tegen het combinatieteam van AZ mocht hij zaterdag in de basisopstelling starten. De achttienjarige spits maakte een doelpunt en hoopt op een kans tegen Fortuna Sittard.

Droom
,,Natuurlijk hoop ik zaterdag mijn debuut te kunnen maken. Dat is zeker een droom van mij, spelen in de Eredivisie.’’ Carlito Fermina is duidelijk over zijn ambities en het feit dat hoofdtrainer Adrie Poldervaart hem zowel tegen NAC als AZ in de spits liet starten, maakt dat die droom helemaal niet zo onwerkelijk is. ,,Ik doe vooral mijn best, train hard, hoop dat ik bij de selectie mag blijven en uiteraard dat ik in de Eredivisie mag gaan spelen.’’

Energie
A-speler Fermina traint net als Dave van Delft, Redouan el Hankouri, Jaap Fischer, Otto van der Loo en Etienne Muishout al sinds de eerste training mee met de selectie van Excelsior. ,,Ze doen het prima’’, vindt Poldervaart. ,,Ik houd van jonge gasten met veel energie die willen leren. In het begin hebben we afgesproken dat we na het trainingskamp zouden evalueren en kijken hoe we verder zouden gaan, maar we hebben tot nu toe steeds besloten om per week te verlengen.’’

Ontwikkelplan
,,In overleg tussen de staf, hoofd jeugdopleiding Marco van Lochem en trainer/coach Marinus Barendregt van Excelsior onder 19 hebben we voor die jongens een ontwikkelplan gemaakt en dat wordt de leidraad voor het hele seizoen. Ze moeten straks gaan presteren bij de A-jeugd en waar mogelijk zullen ze met ons blijven trainen. We moeten echter ook rekening houden met school en zo. Het belangrijkste is dat we met z’n allen keihard werken om ervoor te zorgen dat ze beter gaan worden.’’

Wennen
Fermina, die eerder in de jeugd van ADO Den Haag en Feyenoord speelde en bezig is aan zijn vierde seizoen bij Excelsior, kijkt met een goed gevoel terug op de voorbereiding: ,,Ik heb veel getraind en wedstrijden gespeeld, als invaller en in de basis. Scoren zoals tegen AZ is natuurlijk heerlijk voor een spits. Natuurlijk is trainen met de selectie anders dan met de jeugd. Alles gaat sneller en steviger, het is echt een paar niveaus hoger. In het begin was het wennen, maar ik denk dat ik het goed heb opgepakt.’’

Conclusies
De achttienjarige spits uit de eigen jeugdopleiding zou aanstaande zaterdag dus zomaar zijn debuut kunnen gaan maken in de Eredivisie. Poldervaart benadrukte gisteren echter dat uit zijn basisopstelling tegen AZ nog geen conclusies getrokken mogen worden: ,,Maar Carlito pakt het harstikke goed op en ik vind het leuk dat hij een doelpunt maakte.’’

Meer Nieuws

vr 7 oktober 2022

DOC 'Kralings Kwartiertje' maandag te zien op ESPN

Op 29 mei promoveerden wij na een knotsgekke wedstrijd tegen ADO Den Haag naar de Eredivisie.…

Lees meer

do 6 oktober 2022

Een elftal feiten: NEC - Excelsior Rotterdam

Na nipte nederlagen gaat Excelsior Rotterdam zaterdag in Nijmegen strijden voor een overwinning tegen NEC. Dit…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

N.E.C. vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 8 oktober, 2022

21:00, Goffertstadion

Tickets

Ajax vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 16 oktober, 2022

20:00, Johan Cruijff ArenA

Tickets

Excelsior vs
Mvv

TOTO KNVB Beker

Woensdag 19 oktober, 2022

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

N.E.C. vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 8 oktober, 2022

21:00, Goffertstadion

Tickets

Ajax vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 16 oktober, 2022

20:00, Johan Cruijff ArenA

Tickets

Excelsior vs
Mvv

TOTO KNVB Beker

Woensdag 19 oktober, 2022

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

N.E.C. vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 8 oktober, 2022

21:00, Goffertstadion

Tickets

Ajax vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 16 oktober, 2022

20:00, Johan Cruijff ArenA

Tickets

Excelsior vs
Mvv

TOTO KNVB Beker

Woensdag 19 oktober, 2022

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

N.E.C. vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 8 oktober, 2022

21:00, Goffertstadion

Tickets

Ajax vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 16 oktober, 2022

20:00, Johan Cruijff ArenA

Tickets

Excelsior vs
Mvv

TOTO KNVB Beker

Woensdag 19 oktober, 2022

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets