Drie belangrijke punten na 2-0 winst op De Graafschap

26 januari 2019

De opluchting was voelbaar in het Van Donge & De Roo Stadion. Door treffers van Luigi Bruins en Mounir El Hamdaoui won Excelsior Rotterdam met 2-0 van De Graafschap en pakte zo drie heel belangrijke punten. Minstens zo belangrijk was dat de Rotterdammers achterin de nul hielden.

Winnen
,,Natuurlijk is het leuk als je op een mooie manier wint, maar uiteindelijk gaat het vooral om winnen. Nu kabbelde de wedstrijd voort, maar wonnen we hem uiteindelijk wel’’, zo vatte Adrie Poldervaart de wedstrijd tegen De Graafschap kernachtig samen. De drie punten zorgden voor een enorme opluchting in het uitverkochte Van Donge & De Roo Stadion, want iedereen besefte dat het bij een nederlaag wel heel vervelend zou worden.

Hekkensluiter
Na de nederlaag tegen Vitesse was Excelsior immers voor het eerst dit seizoen onder de beruchte streep gezakt. Met de thuiswedstrijd tegen Feyenoord voor de boeg was een overwinning op hekkensluiter De Graafschap daarom meer dan welkom. Poldervaart hield zijn ploeg grotendeels intact, maar liet Mounir El Hamdaoui deze keer in de basis starten in plaats van Elías Már Ómarsson.

Spanning
De in Kralingen teruggekeerde El Hamdaoui werkte keihard voorin, maar was net als veel spelers niet altijd gelukkig in zijn acties. De spanning droop dan ook van deze wedstrijd af. Beide ploegen mochten eigenlijk niet verliezen en dat was te merken. Aanvankelijk waren er wat kleine mogelijkheden voor beide ploegen, maar de eerste grote kans was na een klein half uur voor de gasten. Youssef El Jebli kon uithalen, maar via een Rotterdamse been ging zijn inzet over het doel.

Dreigender
Na een uur spelen kwam Marcus Edwards niet tot een schot toen hij de zestien in kon snijden. In de tegenstoot schoof Furdjel Narsingh de bal maar net voorlangs het doel van Alessandro Damen. Diezelfde Damen verrichtte een belangrijke redding toen de bal uit een corner via Ryan Koolwijk in het eigen doel dreigde te verdwijnen. In deze fase werden de gasten dreigender, maar was het Excelsior dat uiteindelijk tot scoren kwam.

Kansloos
De voorzet van rechts was van Mounir El Hamdaoui. Luigi Bruins wilde de bal bij de tweede paal in een keer uit de lucht nemen, maar raakte hem aanvankelijk verkeerd. Gelukkig hield hij de bal onder controle, kon hij alsnog uithalen en doelman Hidde Jurjus van De Graafschap kansloos laten, 1-0. In de slotminuut maakte El Hamdaoui aan alle onzekerheid een einde door een voorzet van Robin van der Meer, die op links heel goed doorzette, binnen te koppen, 2-0.

Gevarenzone
Dankzij deze overwinning heeft Excelsior de gevarenzone weer verlaten, al is het verschil met nummer zestien FC Groningen maar één punt. Volgende week wacht Excelsior opnieuw een lastige wedstrijd, want dan komt Feyenoord op bezoek in het Van Donge & De Roo Stadion.

Doelpunten:
76. Luigi Bruins 1-0
90. Mounir El Hamdaoui 2-0

Scheidsrechter: Jeroen Manschot
Gele kaarten: Fortes (Excelsior Rotterdam), Burgzorg, Matusiwa (De Graafschap)
Toeschouwers: 4400 (Uitverkocht)

Wissels Excelsior Rotterdam:
83. Mikael Anderson in plaats van Marcus Edwards
84. Dogucan Haspolat in plaats van Ryan Koolwijk
90. Robin van der Meer in plaats van Ali Messaoud

Foto’s: Jan den Breejen

Wedstrijdsponsor: VINCI Facilities
Balsponsor: Rendement Uitgeverij BV

Meer Nieuws

wo 25 mei 2022

Excelsior betreurt ongeregeldheden in het stadion

Na afloop van onze thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag heeft er op de tribune bij het…

Lees meer

di 24 mei 2022

Excelsior geeft winst tegen ADO Den Haag in slotfase weg

Excelsior Rotterdam was dichtbij een overwinning in de eerste finalewedstrijd tegen ADO Den Haag. Door een…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

ADO Den Haag vs
Excelsior

Play-offs

Zondag 29 mei, 2022

18:00, Cars Jeans Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

ADO Den Haag vs
Excelsior

Play-offs

Zondag 29 mei, 2022

18:00, Cars Jeans Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

ADO Den Haag vs
Excelsior

Play-offs

Zondag 29 mei, 2022

18:00, Cars Jeans Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

ADO Den Haag vs
Excelsior

Play-offs

Zondag 29 mei, 2022

18:00, Cars Jeans Stadion

Tickets