Stadsderby is prooi voor Excelsior Rotterdam!

3 februari 2019

Wat een middag in het Van Donge & De Roo Stadion! Excelsior Rotterdam versloeg Feyenoord met 2-1. Robin van Persie zette de gasten nog wel op voorsprong, maar door treffers van Ali Messaoud en Robin van der Meer hield Excelsior de punten in eigen huis.

Supportershome
Robin van der Meer moest na afloop van de stadsderby een rondje pers doen. Iedereen wilde van hem horen hoe dat was gegaan met de winnende treffer, enkele seconden nadat hij als vervanger van Marcus Edwards in de ploeg was gekomen. Samen met zijn medespelers ging hij echter eerst even langs het supportershome, waar de supporters al een liedje hadden bedacht: ‘Onze Robin is beter!’

Jeugdliefde
Het liedje was een knipoog naar Robin van Persie, die vooraf zei veel zin te hebben in de wedstrijd tegen zijn jeugdliefde. Al snel werd duidelijk dat Excelsior de zaakjes prima op orde had in deze stadsderby. Feyenoord kon amper echt gevaarlijk worden en met name via Marcus Edwards konden de Kralingers het de mannen van Zuid knap lastig maken. Vooral zijn dribbel na 34 minuten had een treffer op kunnen leveren, maar zijn schot ging helaas naast het doel van Kenneth Vermeer.

Voorsprong
De grootste kansen waren op slag van rust echter voor Feyenoord. Jens Toornstra en Jeremiah St. Juste konden hun ploeg op voorsprong zetten, maar nadat Oude Kotte op de lijn had voorkomen dat eerstgenoemde scoorde, ging het schot van St. Juste over het doel. Kort na rust kreeg ook Steven Berghuis een grote kans, maar zijn schot belandde tegen de paal. Zo’n tien minuten na rust was het alsnog raak. Robin van Persie zette Feyenoord op voorsprong.

Winnen
Excelsior raakte van deze tegenslag niet in de war en bleef strijden. De beloning kwam in de 63e minuut toen Ali Messaoud een prachtige Kralingse combinatie afrondde en Excelsior op gelijke hoogte bracht. Hoewel Feyenoord daarna aanvallend wisselde, was er maar één ploeg die echt liet zien te willen winnen. Mikael Anderson kreeg een kans op aangeven van Mounir El Hamdaoui en een schot van Jerdy Schouten werd gekeerd door Kenneth Vermeer. Kort daarna stuitte ook invaller Dennis Eckert op Vermeer, waarna het duel in 1-1 leek te eindigen.

Van Persie-goal
Er waren echter nog wat minuutjes te gaan en Robin van der Meer kreeg als invaller nog de kans om in die minuutjes iets te laten zien. Dat deed hij. Vorige week tegen De Graafschap gaf hij de voorzet op Mounir El Hamdaoui en deze keer waren de rollen omgedraaid. El Hamdaoui zette voor en Van der Meer werkte de bal in één keer uit de lucht langs Vermeer in het doel. ,,Een beetje een Van Persie-goal’’, grapte de maker zelf later voor de camera.

Nodig
Het Van Donge & De Roo Stadion ontplofte, zeker toen scheidsrechter Jochem Kamphuis kort daarna voor het einde van de wedstrijd floot. Adrie Poldervaart was uiteraard gelukkig met deze overwinning tegen de stadgenoot: ,,Na de 1-1 hadden we nog wel de drive om er drie punten van te maken. Gelukkig is dat gelukt. Ik ga een glaasje rode wijn nemen en dan eens goed terugkijken naar de wedstrijd. Dit is prachtig voor de club en hadden we écht nodig.’’

Doelpunten:
54. Robin van Persie 0-1
63. Ali Messaoud 1-1
90. Robin van der Meer 2-1

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis
Gele kaarten: Schouten, Van der Meer (Excelsior), Vilhena (Feyenoord)
Toeschouwers: 4400 (Uitverkocht)

Wissels Excelsior Rotterdam:
71. Mikael Anderson in plaats van Luigi Bruins
77. Dennis Eckert in plaats van Ali Messaoud
90. Robin van der Meer in plaats van Marcus Edwards

Meer Nieuws

ma 24 januari 2022

Excelsior Thuis in aanloop naar thuisduel tegen ADO Den Haag

De wedstrijd tegen ADO Den Haag betekent het begin van een drukke week. In Excelsior Thuis…

Lees meer

ma 24 januari 2022

Excelsior versterkt zich met talentvolle Luuk Admiraal

Excelsior Rotterdam heeft de talentvolle linksbuiten Luuk Admiraal gecontracteerd. De 19-jarige aanvaller tekent in Kralingen een…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets