Excelsior geeft wedstrijd tegen PEC Zwolle in slotfase weg

17 maart 2019

Excelsior Rotterdam leek op weg naar een 0-0 tegen PEC Zwolle, maar in de slotfase gaven de Rotterdammers de wedstrijd alsnog uit handen. Door treffers van Kingsley Ehizibue en Younes Namli namen de gasten de drie punten mee naar Zwolle.

Belangrijke wedstrijd
Een belangrijke wedstrijd, waarin Adrie Poldervaart deze keer koos voor het IJslandse duo Elias Mar Omarsson en Mikael Anderson boven Ali Messaoud en Mounir El Hamdaoui. Tegenstander PEC Zwolle stond in punten gelijk met de Rotterdammers en dus moest het in deze thuiswedstrijd gebeuren. Excelsior was aanvankelijk dan ook veel rond de zestien van de ploeg van hoofdtrainer Jaap Stam te vinden, maar grote kansen leverde dit niet op.

Redding
Alessandro Damen verrichtte na ruim een half uur een zeer belangrijke redding, door een kopbal van Lennart Thy weg te tikken. Vijf minuten later kreeg Thy weer een kans op aangeven van oud-Excelsior-speler Mike van Duinen, maar deze keer mikte hij naast het doel van Excelsior. Kort voor rust bokste Damen ook nog een inzet van Van Duinen weg, waardoor het na 45 minuten voetbal nog 0-0 stond.

Brilstand
Het eerste kwartier na rust was Excelsior de bovenliggende partij en dat leverde prompt een grote kans op voor Mikael Anderson. Doelman Mickey van der Hart kreeg zijn vingers er echter tegen, waardoor de brilstand op het scorebord bleef staan. Kort erna mocht Anderson opnieuw schieten, maar nu ging de bal ruim over het doel.

Gevaar
Na een uur spelen namen de gasten het heft weer in handen en dit leverde gevaar op via Pelle Clement. Hij schoot de bal echter tegen Jurgen Mattheij aan. Nadat een schot van Lorenzo Burnet was geblokt, pakte Damen aan de andere kant een inzet van oud-Excelsior-speler Stanley Elbers, in het veld gekomen in plaats van Mike van Duinen. Het duel tussen beide teams leek zodoende af te stevenen op een 0-0 eindstand.

Slotfase
Acht minuten voor tijd was het alsnog raak voor de gasten. Een kopbal van Kingsley Ehizidue ging via de binnenkant van de paal binnen. Er was nog even onduidelijkheid over de vraag of de bal de lijn was gepasseerd, maar het doelpunt telde uiteindelijk. Excelsior was zo in de war van deze tegentreffer, dat amper twee minuten later de 0-2 van Younes Namli in het doel lag. Zo gaf Excelsior in de slotfase van dit thuisduel het punt alsnog weg.

Helemaal weg
,,Natuurlijk zijn er zorgen over de stand op de ranglijst, maar die zorgen heb ik altijd gehad’’, verklaarde Adrie Poldervaart na afloop van de wedstrijd. ,,We moesten ervoor zorgen dat Zwolle niet bij ons weg zou lopen, maar dat is wel gebeurd. Wij hebben nu vier wedstrijden op rij niet gescoord, dat is niet goed. Bovendien geven we de wedstrijd vandaag in twee minuten tijd helemaal weg.’’

Zware slotfase
Volgende week is er geen eredivisievoetbal en de week daarna reist Excelsior naar Heerenveen in de wetenschap dat een zwaar slot van de competitie wacht. Met 26 punten uit evenzoveel wedstrijden behoort Excelsior tot de onderste vier ploegen. Nummers 16 en 17 De Graafschap en FC Emmen hebben allebei 25 punten, terwijl nummer veertien ADO Den Haag 28 punten heeft. De noodzaak om punten te pakken is er dus bepaald niet minder om geworden en dus belooft een loodzware slotfase van dit seizoen te worden.

Doelpunten:
82. Kingsley Ehizibue 0-1
84. Younes Namli 0-2

Scheidsrechter: Siemen Mulder
Gele kaarten: Lam, Van Polen (PEC Zwolle)
Toeschouwers: 4093

Wissels Excelsior Rotterdam:
66. Dennis Eckert in plaats van Mikael Anderson
73. Mounir El Hamdaoui in plaats van Elias Mar Omarsson

Foto’s: Jan den Breejen

Wedstrijdsponsor: Adviesbureau van Alphen BV
Balsponsor: Mansveld Vastgoedonderhoud

Meer Nieuws

ma 24 januari 2022

Excelsior Thuis in aanloop naar thuisduel tegen ADO Den Haag

De wedstrijd tegen ADO Den Haag betekent het begin van een drukke week. In Excelsior Thuis…

Lees meer

ma 24 januari 2022

Excelsior versterkt zich met talentvolle Luuk Admiraal

Excelsior Rotterdam heeft de talentvolle linksbuiten Luuk Admiraal gecontracteerd. De 19-jarige aanvaller tekent in Kralingen een…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets