Excelsior Rotterdam verliest op eigen veld met 0-2 van PSV

2 maart 2019

Excelsior Rotterdam hoopte ook in de vierde thuiswedstrijd van 2019 op een goed resultaat, maar na drie overwinningen lukte het niet om deze lijn door te trekken. Tegen PSV wist Excelsior amper iets te creëren en werd uiteindelijk met 0-2 verloren door twee treffers van Steven Bergwijn.

Absenties
Zonder Ryan Koolwijk (geschorst), Luigi Bruins en Lorenzo Burnet (allebei geblesseerd) begon Excelsior aan het duel tegen de koploper van de Eredivisie. Siebe Horemans, Robin van der Meer en Dennis Eckert begonnen door genoemde absenties in de basisopstelling in het uitverkochte Van Donge & De Roo Stadion.

Treffer
PSV – dat eerder in Eindhoven met 6-0 won van Excelsior – nam vanaf de aftrap het initiatief en al na acht minuten leverde dit een treffer op. Angelino, die gedurende de eerste helft telkens mee naar voren kwam en voor het nodige gevaar zorgde, gaf de bal aan Steven Bergwijn. Die slalomde door het strafschopgebied en schoot de 0-1 langs Alessandro Damen binnen.

Dreiging
Na de snelle openingstreffer bleef er vooral dreiging vanaf de linkerkant van PSV komen, maar grote kansen leverde dit niet op voor de regerend landskampioen. Er waren schoten – van onder meer Mohamed Ihattaren en Bergwijn – maar een tweede treffer bleef uit. Excelsior kon er aanvallend vrijwel niets tegenover zetten, waardoor het halverwege nog steeds 0-1 was.

Knullig
,,We zaten dus nog in de wedstrijd, ondanks dat we heel weinig hadden gecreëerd’’, zei Adrie Poldervaart na afloop van de wedstrijd. Na rust gaven we vervolgens heel knullig de 0-2 weg.’’ Dat gebeurde in de 54e minuut toen Thomas Oude Kotte de bal veilig leek terug te koppen op Alessandro Damen. Helaas had Bergwijn dit voorzien, zat ertussen en verdubbelde de voorsprong voor PSV.

Enige schot
Hierna was de wedstrijd gespeeld. Excelsior kreeg nog een mogelijkheid via Mounir El Hamdaoui, maar Daniel Schwaab wist te voorkomen dat hij gevaarlijk kon worden. Ook Dennis Eckert stuitte op de Brabantse verdediging, terwijl het enige echte schot op doel – vijf minuten voor tijd – van Marcus Edward in de handen van Jeroen Zoet verdween.

Belangrijke wedstrijd
In de blessuretijd gaf El Hamdaoui de bal nog voor het vijandelijke doel, maar daar kon de ingevallen Elias Mar Omarsson zijn voet er niet tegen krijgen. Zo verloor Excelsior met 0-2 en wacht volgende week alweer de volgende belangrijke wedstrijd uit bij VVV-Venlo.