Ricardo Moniz nieuwe hoofdtrainer van Excelsior

8 april 2019

Ricardo Moniz maakt het seizoen af als hoofdtrainer van Excelsior Rotterdam. De 54-jarige trainer tekent een contract tot het eind van deze voetbaljaargang. Morgen staat de geboren Rotterdammer voor het eerst op het veld met de selectie van Excelsior.

Mooie uitdaging
,,Een grote eer, dit is een mooie club, die naar mijn idee absoluut in de Eredivisie thuishoort’’, zegt Ricardo Moniz in een eerste reactie op zijn aanstelling. ,,Excelsior is een authentieke club, die altijd zichzelf is gebleven. Dat past bij mij. Bovendien wacht ons een mooie uitdaging met vijf finales. De missie voor de komende weken is zwart-wit: handhaving in de Eredivisie.’’

Positief
,,Het is zaak positiviteit uit te stralen en vertrouwen, en dus niet te twijfelen’’, zegt hij. ,,De tijd is kort, maar elke dag kun je heel veel. Mijn indruk van Excelsior is positief qua spelstijl en infrastructuur. De club is trouw aan haar eigen principes en het is voor mij vooral de vraag waar ik iets kan toevoegen. Als je bijvoorbeeld die wedstrijd van zaterdag ziet, dan maakt het nogal een verschil of je 0-1 voor of 1-0 achter komt.’’

Kansen
,,We beginnen met een schone lei en hebben nog vijf wedstrijden om ons doel te bereiken. Deze week hebben we om naar de uitwedstrijd tegen Ajax toe te werken. Of het een voor- of nadeel is dat we tegen Ajax beginnen? Dat maakt niks uit, want elke wedstrijd is een wedstrijd. Het respect is natuurlijk groot, maar er liggen altijd kansen. Zij hebben woensdagavond bovendien nog een zware wedstrijd.’’

Extra bijzonder
Eergisteren werd Ricardo Moniz voor het eerst benaderd voor deze klus en hij was meteen enthousiast: ,,Een club uit mijn geboortestad, dat maakt het voor mij extra bijzonder. Ik ben overigens op mijn zesde uit deze stad vertrokken, maar heb hier nog wel gewoond toen ik bij Feyenoord werkte. Dat was trouwens hier om de hoek in de Kralingse Kerklaan.’’

Bekenden
,,Ik kom bij Excelsior verschillende bekenden tegen waar ik eerder mee of tegen heb gespeeld, zoals André Hoekstra en Marco Gentile. Ronald Graafland heeft bij Feyenoord nog onder mij gespeeld en ook Ferry de Haan voetbalde bij Feyenoord toen ik daar werkte.’’

Speler en trainer
Als speler kwam Moniz uit voor FC Eindhoven, Haarlem, RKC Waalwijk, KFC Eeklo en Helmond Sport. Als trainer was hij onder meer werkzaam voor Feyenoord, PSV, Hamburger SV, Red Bull Salzburg, 1860 München, Notts County, FC Eindhoven, Randers FC en AS Trenčín. Met die laatste club schakelde hij begin dit jaar in de voorronde van de Europa League Feyenoord uit.

Foto: Pro Shots

Meer Nieuws

vr 26 november 2021

Marouan Azarkan beslist duel tegen Jong FC Utrecht met kopgoal

Vanzelf ging het niet, maar uiteindelijk pakte Excelsior Rotterdam wel drie punten tegen Jong FC Utrecht.…

Lees meer

vr 26 november 2021

Neemt Thijs Dallinga vanavond weer een bal mee naar huis?

Helaas nog geen publiek in het stadion vanavond, maar in de aanloop naar Excelsior Rotterdam –…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 6 december, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Bestel tickets

Excelsior vs
MVV

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 10 december, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Dordrecht vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 18 december, 2021

20:00, Riwal Hoogwerkstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 6 december, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Bestel tickets

Excelsior vs
MVV

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 10 december, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Dordrecht vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 18 december, 2021

20:00, Riwal Hoogwerkstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 6 december, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Bestel tickets

Excelsior vs
MVV

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 10 december, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Dordrecht vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 18 december, 2021

20:00, Riwal Hoogwerkstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 6 december, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Bestel tickets

Excelsior vs
MVV

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 10 december, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Dordrecht vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 18 december, 2021

20:00, Riwal Hoogwerkstadion

Bestel tickets