Jeugdspeler Nathan Tjoe-A-On tekent profcontract

21 juni 2019

Nathan Tjoe-A-On heeft vanmiddag zijn handtekening gezet onder een tweejarig contract. De 17-jarige verdediger is afkomstig uit de jeugdopleiding van Excelsior Rotterdam. Hij speelde afgelopen seizoen voor Excelsior onder 19 en kwam ook negen keer in actie voor het tweede elftal.

Profcontract
Onder toeziend oog van een flinke delegatie met familieleden en vrienden zette Nathan Tjoe-A-On vanmiddag zijn handtekening onder zijn eerste profcontract. Twee dagen nadat zijn ploeggenoot Redouan El Hankouri van Excelsior onder 19 zijn contract had getekend. Toen was Nathan erbij en nu keek Redouan toe hoe Tjoe-A-On zijn krabbel zette.

Mooie toekomst
,,We zijn allebei in 2013 bij Excelsior gekomen’’, verklaart Nathan. ,,Daarvoor kenden we elkaar niet echt, al speelden we wel samen bij de KNVB. Inmiddels is hij een van mijn beste vrienden en spreken we elkaar elke dag. Wij zijn heel blij dat we dit samen mee mogen maken en deze stap mogen zetten. Hopelijk is dit het begin van een mooie toekomst.’’

Belangrijke stap
,,Ik ben erg trots en blij dat ik mijn contract heb mogen tekenen’’, vult hij aan. ,,Hier heb ik van gedroomd sinds ik ben begonnen met voetballen. Natuurlijk is dit pas het begin, maar dit is wel een heel belangrijke stap. Daarom wilde ik deze mensen er graag bij hebben. Zij hebben mij altijd gesteund en in mij geloofd. Daarom wilde ik dit belangrijke moment heel graag met hen delen.’’

Warme gevoel
Nathan Tjoe-A-On is een linksbenige verdediger, die zowel centraal als linksback kan spelen. Hij voetbalde bij verschillende amateurclubs en maakte na drie seizoenen bij VV Nieuwerkerk in D1 de overstap naar Excelsior. ,,Ik heb altijd een goed gevoel bij Excelsior gehad en dat heb ik nog steeds. Een warm gevoel en dat is alleen maar sterker geworden naarmate ik hier langer speelde.’’

Prijzen
Bij Excelsior onder 19 maakte Nathan een goed seizoen door. Na een internationaal toernooi met zijn ploeg in Israël werd hij in januari van dit jaar uitgeroepen tot beste speler. Ook tijdens de gezamenlijke afsluiting van het afgelopen seizoen van de jeugdopleiding van Excelsior kreeg hij een prijs uitgereikt als beste verdediger van de bovenbouw.

Ervaring opdoen
,,Ik kijk dan ook met een goed gevoel terug op dit jaar en dan is het extra mooi om af te sluiten met een contract. Tijdens trainingen met het eerste team heb ik afgelopen jaar al laten zien mee te kunnen en hetzelfde geldt voor de wedstrijden die ik heb gespeeld met het tweede elftal. Ik wil nu zoveel mogelijk ervaring gaan opdoen en dan denk ik dat ik zeker in staat ben om een vaste waarde te worden voor Excelsior.’’

Gerelateerd nieuws

do 23 april 2020

Thuis Tips van: Nathan Tjoe-A-On #3

De coronacrisis houdt een groot deel van de wereld binnen. Ook onze selectiespelers zitten het grootste…

Lees meer

ma 17 juni 2019

Tien vragen aan… Nathan Tjoe A On

In deze rubriek wordt een jeugdspeler uitgelicht. Deze keer is het de beurt aan Nathan Tjoe…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets