Siebe Horemans keert terug bij Excelsior Rotterdam

2 juli 2019

Siebe Horemans keert terug bij Excelsior Rotterdam. De 21-jarige verdediger wordt overgenomen van KAA Gent, de club waarvan Horemans afgelopen seizoen al door Excelsior werd gehuurd. In de Eredivisie kwam hij toen tot negen wedstrijden in het shirt van de Rotterdammers.

Vertrouwen
,,Dit is een goede stap voor mij om mezelf verder te ontwikkelen’’, zegt Siebe Horemans over zijn terugkeer bij Excelsior. ,,Het is belangrijk voor mij om veel wedstrijden te gaan spelen en bij Excelsior krijg ik die kans. In de laatste fase van het seizoen kreeg ik het vertrouwen van de club en de trainer en dat gaf mij een goed gevoel om deze stap nu te zetten.’’

KAA Gent
Horemans groeide op in de jeugdopleiding van KAA Gent en maakte daar ook zijn debuut in het eerste elftal. Na een verhuurperiode aan OH Leuven keerde hij terug in Gent, waar hij in januari 2018 een knieblessure opliep. Afgelopen jaar speelde de in Gent geboren verdediger dus op huurbasis voor Excelsior. ,,Natuurlijk was het moeilijk dat Gent mij heeft aangeraden om verder te kijken, maar uiteindelijk denk ik dat dit voor mij de beste oplossing is.’’

Makkelijker
Lang hoefde hij er dan ook niet over na te denken toen Excelsior weer bij hem aanklopte: ,,Vorige week had ik een gesprek met Excelsior en een week later is alles geregeld. Dat ik hier vorig jaar al heb gespeeld, maakte het makkelijker voor mij om nu een driejarig contract te tekenen. Ik ben hier al gewend, ken de club en de stad. Als ik hier nog nooit was geweest, was het ongetwijfeld een lastigere beslissing geweest.’’

Memorabele wedstrijd
Zijn debuut in het rood-zwart van Excelsior was meteen een memorabele wedstrijd. Thuis tegen Feyenoord (2-1) verscheen zijn naam vanuit het niets in de basisopstelling. ,,Dat was een mooie binnenkomer, ook voor mijn zelfvertrouwen. Dat was wel een beetje ingedeukt door die blessure. Tegen Feyenoord ging het heel lekker en wonnen we ook nog.’’

Mogelijkheden
,,Natuurlijk was het in het begin wennen bij Excelsior, zeker toen ik niet speelde. Ik moest fitter worden na mijn blessure, maar op een bepaald moment was ik er wel klaar voor. Uiteindelijk kreeg ik mijn kans en die heb ik gegrepen. Ik heb Excelsior bovendien leren kennen als een leuke club met fijne mensen. Dat Excelsior nu in de Keuken kampioen Divisie speelt, maakt mij niet uit. We zijn nu toch een topclub in de eerste divisie en ik zie goede mogelijkheden om door te groeien.’’

Snel gegaan
,,Gisteren heb ik nog getraind met KAA Gent en vandaag kom ik naar Rotterdam’’, zegt Horemans, die ook uitkwam voor verschillende Belgische nationale jeugdteams. ,,Het is allemaal snel gegaan, maar ik heb er zin in om morgen weer bij Excelsior op het veld te staan.’’

Gerelateerd nieuws

ma 27 juni 2022

Siebe Horemans gaat met Excelsior naar de Eredivisie

Siebe Horemans blijft Excelsior Rotterdam trouw. De 24-jarige vleugelverdediger heeft zijn contract in Kralingen met twee…

Lees meer

do 17 oktober 2019

Siebe Horemans: 'We moeten ook uitwedstrijden winnen'

Na de 3-2 overwinning op FC Dordrecht wil Excelsior Rotterdam morgen ook weer eens een uitwedstrijd…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Vrijdag 12 augustus, 2022

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Excelsior vs
PSV

Eredivisie

Zondag 28 augustus, 2022

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Twente vs
Excelsior

Eredivisie

Woensdag 31 augustus, 2022

21:00, De Grolsch Veste

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Vrijdag 12 augustus, 2022

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Excelsior vs
PSV

Eredivisie

Zondag 28 augustus, 2022

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Twente vs
Excelsior

Eredivisie

Woensdag 31 augustus, 2022

21:00, De Grolsch Veste

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Vrijdag 12 augustus, 2022

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Excelsior vs
PSV

Eredivisie

Zondag 28 augustus, 2022

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Twente vs
Excelsior

Eredivisie

Woensdag 31 augustus, 2022

21:00, De Grolsch Veste

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Vrijdag 12 augustus, 2022

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Excelsior vs
PSV

Eredivisie

Zondag 28 augustus, 2022

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Twente vs
Excelsior

Eredivisie

Woensdag 31 augustus, 2022

21:00, De Grolsch Veste

Tickets