Ronald Graafland ook komende drie jaar bij Excelsior

6 januari 2020

Ronald Graafland zet zijn handtekening onder een nieuwe driejarige verbintenis met Excelsior Rotterdam. De 40-jarige Graafland is bezig aan zijn vierde seizoen bij de Kralingers als keeperstrainer. Eerder stond hij als speler ook bij Excelsior onder de lat.

Ontwikkelen
,,Ik werk hier sinds 2016 en het bevalt me nog steeds prima’’, zegt Graafland. ,,Natuurlijk heb ik de ambitie om verder te kijken, maar op dit moment zie ik nog voldoende mogelijkheden om mezelf bij Excelsior verder te ontwikkelen. Eind november kreeg ik dit aanbod, dus ik heb er goed over na kunnen denken en heb besloten om deze kans met beide handen aan te grijpen.’’

Uitdagingen
,,Ik ben nu drie en half jaar bezig als keeperstrainer in het betaalde voetbal’’, zegt Graafland, die daarnaast momenteel bezig is met de cursus Goalkeepercoach UEFA A. ,,In de eerste twee seizoenen ging het hartstikke goed met Excelsior in de Eredivisie, was alles positief en dan ga je daar vanzelf in mee. Vorig seizoen was de stemming natuurlijk anders en de degradatie heeft er flink ingehakt. Dat brengt echter ook weer nieuwe uitdagingen met zich mee, die heel leerzaam zijn.’’

Ontwikkelen
,,Als het tegen zit, is het zaak dat je blijft doen waar je voor staat en dat lukt mij steeds beter. Wat dat betreft blijf ik mezelf ontwikkelen. Ook heb ik steeds met andere keepers te maken en dat vind ik ook leuk. Met Alessandro Damen kan ik sinds hij blessurevrij is echt aan zijn ontwikkeling werken, maar ook Maarten de Fockert wil zich ontwikkelen, evenals derde doelman Tuana Ozdemir.’’

Promoveerde
,,Excelsior is natuurlijk een bekende club voor mij en het voelt hier nog steeds goed. Dat is dus ook een reden om hier langer te willen blijven’’, stelt Graafland. Eerder was hij als speler voor de club actief. Als keeper stond hij van 2004 tot 2008 onder contract bij Excelsior en daarvoor werd hij vier seizoenen gehuurd van Feyenoord. Graafland promoveerde in het seizoen 2005-2006 met Excelsior naar de Eredivisie. Via Vitesse, Ajax en Feyenoord keerde hij in 2016 als keeperstrainer terug in Kralingen.

Gerelateerd nieuws

wo 31 mei 2023

Keeperstrainer Ronald Graafland verlengt contract met twee jaar

Ronald Graafland is ook de komende twee seizoenen actief bij Excelsior Rotterdam. De 44-jarige keeperstrainer zet…

Lees meer

do 11 januari 2018

Documentaire over Ronald Graafland op TV Rijnmond

TV Rijnmond zendt vrijdag 12 januari onze DOC ‘Vallen en opstaan’ uit over de bijzondere carrière…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Zondag 25 februari, 2024

12:15, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Fortuna Sittard vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 3 maart, 2024

16:45, Fortuna Sittard Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 10 maart, 2024

12:15, AFAS Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Zondag 25 februari, 2024

12:15, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Fortuna Sittard vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 3 maart, 2024

16:45, Fortuna Sittard Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 10 maart, 2024

12:15, AFAS Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Zondag 25 februari, 2024

12:15, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Fortuna Sittard vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 3 maart, 2024

16:45, Fortuna Sittard Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 10 maart, 2024

12:15, AFAS Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Zondag 25 februari, 2024

12:15, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Fortuna Sittard vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 3 maart, 2024

16:45, Fortuna Sittard Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 10 maart, 2024

12:15, AFAS Stadion

Tickets