'De gezondheid van een ieder is het allerbelangrijkste'

16 maart 2020

De selectie van Excelsior Rotterdam had vandaag ‘gewoon’ moeten trainen, al was het achter gesloten deuren. De nieuwe maatregelen van gisteren betekenden echter dat een streep ging door het vorige week opgestelde schema. Wat overblijft is onzekerheid over de komende periode, waarin de spelers in elk geval alles zullen doen om zo fit mogelijk te blijven.

Alles weer anders
,,Het is heel bizar allemaal’’, zegt Marinus Dijkhuizen. ,,We waren al dagen bezig met alternatieve programma’s, maar van de één op de andere dag is alles weer anders. We dachten deze week nog te kunnen trainen, maar na de mededelingen van gisteren is alles veranderd. Voor nu kunnen we niet anders dan afwachten.’’

Gezondheid
,,Laten we hopen dat alle maatregelen die nu worden genomen effect hebben en dat het niet erger wordt. Je hoopt toch dat er geen familieleden, vrienden, mensen van de club of wie dan ook geïnfecteerd worden. Mijn vader is 75 jaar en dat gaat toch in je kop zitten. Ik moet eerlijk zeggen dat ik hem een paar keer extra heb gebeld deze week. Wat er nu allemaal gebeurt is vervelend, maar het gaat erom dat de infecties worden ingedamd. De gezondheid van een ieder is het allerbelangrijkste.’’

Tijd
Voor iemand die houdt van structuur zijn het lastige tijden, erkent onze hoofdtrainer: ,,Het wisselt nu per dag en niemand weet hoe het verder gaat. We hebben nog 9 wedstrijden te gaan en daarna play-offs. Wanneer we weer mogen en kunnen beginnen weet niemand. Als we straks weer starten, moeten we eerst optrainen. Zoveel tijd is er echter niet meer. Het is afwachten wat er gebeurt met het EK. Mocht dat worden geschrapt, dan komt er ruimte vrij op de kalender voor de competities.’’

Individueel programma
De staf van Excelsior kan op dit moment dus niet veel. De spelers hebben voor deze week een individueel programma meegekregen. ,,Zij hebben toch een verplichting richting de club en zichzelf om zo fit mogelijk terug te komen en ik ga er ook vanuit dat zij dat doen. Je kunt de intensiteit van de groepstrainingen echter nooit helemaal nabootsen, dus je gaat sowieso inleveren. Daar hebben echter alle clubs last van. Het is vooral zaak om dit tot een minimum te beperken.’’

Belang
,,Het merendeel van ons personeel werkt voorlopig vanuit huis’’, vult algemeen directeur Ferry de Haan aan. ,,Daarmee volgen wij de richtlijnen van het RIVM en dat is denk ik ook het beste op dit moment. Daarmee wordt een beroep gedaan op een ieders moraal om de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Dat besef is er volgens mij ook wel bij iedereen. Op dit moment staat een ander belang voorop dan bijvoorbeeld voetbal. Het gaat nu om onze gezondheid.’’

Temmen
,,Naast de gezondheid van een ieder kijken we uiteraard ook naar de sportieve toekomst, voor zover dat nu mogelijk is. Dat wordt een uitdaging, want ik denk eerlijk gezegd niet dat we op 6 april weer kunnen voetballen. Eind april lijkt me een realistischere inschatting, al weet niemand op dit moment zeker wat er gaat gebeuren. Sowieso zijn het onzekere tijden. Dit is voor iedereen nieuw. Hier is geen protocol voor. Sommige zorgen zijn echter voor later. We moeten nu eerst het virus temmen en dan gaan we ons weer druk maken over voetbal.’’

Meer Nieuws

za 24 juli 2021

Excelsior sluit trainingskamp af met 2-2 tegen Jong FC Utrecht

Excelsior Rotterdam heeft het jaarlijkse trainingskamp in Delden op de terugweg afgesloten met een 2-2 gelijkspel…

Lees meer

do 22 juli 2021

Samen terug naar de Mannenhoek: Richard Pattinama (58)

Ook de Mannenhoek keert komend seizoen terug in ons stadion. Richard Pattinama (58) is een van…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
TOP Oss

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 6 augustus, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Beperkt publiek

Roda JC vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 13 augustus, 2021

20:00, Parkstad Limburg Stadion

Beperkt publiek

Excelsior vs
FC Volendam

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 20 augustus, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Beperkt publiek

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
TOP Oss

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 6 augustus, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Beperkt publiek

Roda JC vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 13 augustus, 2021

20:00, Parkstad Limburg Stadion

Beperkt publiek

Excelsior vs
FC Volendam

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 20 augustus, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Beperkt publiek

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
TOP Oss

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 6 augustus, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Beperkt publiek

Roda JC vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 13 augustus, 2021

20:00, Parkstad Limburg Stadion

Beperkt publiek

Excelsior vs
FC Volendam

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 20 augustus, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Beperkt publiek

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
TOP Oss

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 6 augustus, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Beperkt publiek

Roda JC vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 13 augustus, 2021

20:00, Parkstad Limburg Stadion

Beperkt publiek

Excelsior vs
FC Volendam

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 20 augustus, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Beperkt publiek