Richard Mank: ‘De gezondheid gaat nu even voor alles’

16 maart 2020

Richard Mank heeft alle begrip voor de maatregelen die het kabinet vanwege de coronacrisis heeft genomen: ,,Het is moedig dat ze het land op slot doen en dat is ook nodig.’’ De hoofdtrainer van Excelsior Barendrecht Vrouwen vreest echter dat het langer gaat duren dan tot 6 april. ,,Bovendien is het de vraag hoe het dan staat met de conditie van de verschillende ploegen.’’

Individueel programma
,,Ik heb gebeld met de trainers van de andere teams uit de Eredivisie Vrouwen om te vragen hoe zij dit aanpakken. Iedereen doet dat echter op zijn eigen manier. Wij hebben als staf uiteindelijk besloten de komende week helemaal niets te doen. De meiden hebben een individueel programma gekregen en we bekijken later deze week hoe de situatie zich verder gaat ontwikkelen.’’

Beste beslissing
,,Ik denk dat het de juiste beslissing is om niet bij elkaar te komen. Met zijn allen in een kleedkamer is toch anders dan wanneer je even boodschappen gaat doen. Bovendien komen onze speelsters overal vandaan en reizen ze veelal met het openbaar vervoer. Ik heb tegen ze gezegd: jullie moeten je wel prettig voelen om iets te gaan doen. Als dat niet het geval is, dan moet je het niet doen. De gezondheid van iedereen gaat nu even voor alles’’, benadrukt Mank.

Enorme puzzel
De hoofdtrainer van Excelsior Barendrecht verwacht niet dat er 6 april weer gevoetbald kan worden: ,,Dat kan niet als je een paar weken amper hebt getraind. Ik ben wel nieuwsgierig hoe de KNVB dit gaat oppakken. Je kunt straks niet zo maar ineens twee wedstrijden per week gaan spelen, dan weet je zeker dat je met blessures te maken krijgt. Wat dat betreft wordt het een enorme puzzel.’’

Gezondheid
Richard Mank probeert het vooralsnog positief te bekijken: ,,Wij hadden ook met wat blessures te maken en die meiden kunnen nu herstellen. Desondanks is het doodzonde dat we weinig kunnen doen, maar de gezondheid van iedereen gaat nu even voor. Mijn vrouw werkt in de zorg, dus zelf ben ik met mijn kinderen thuis. Dat is leuk, we hebben de grootste lol hier. Toch hoop ik dat we snel weer op het veld kunnen staan.’’

Gerelateerd nieuws

ma 1 juli 2019

Richard Mank nog twee jaar bij Excelsior Barendrecht

Richard Mank is ook de komende twee seizoenen hoofdtrainer van Excelsior Barendrecht. De 39-jarige inwoner van…

Lees meer

zo 1 juli 2018

Richard Mank nieuwe hoofdtrainer Excelsior Barendrecht

Richard Mank is de nieuwe hoofdtrainer van Excelsior Barendrecht Vrouwen. De 38-jarige inwoner van Krimpen aan…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
RKC Waalwijk

Eredivisie

Zaterdag 4 februari, 2023

21:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Vrijdag 10 februari, 2023

20:00, AFAS Stadion

Tickets

Excelsior vs
N.E.C.

Eredivisie

Zondag 19 februari, 2023

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
RKC Waalwijk

Eredivisie

Zaterdag 4 februari, 2023

21:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Vrijdag 10 februari, 2023

20:00, AFAS Stadion

Tickets

Excelsior vs
N.E.C.

Eredivisie

Zondag 19 februari, 2023

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
RKC Waalwijk

Eredivisie

Zaterdag 4 februari, 2023

21:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Vrijdag 10 februari, 2023

20:00, AFAS Stadion

Tickets

Excelsior vs
N.E.C.

Eredivisie

Zondag 19 februari, 2023

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
RKC Waalwijk

Eredivisie

Zaterdag 4 februari, 2023

21:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Vrijdag 10 februari, 2023

20:00, AFAS Stadion

Tickets

Excelsior vs
N.E.C.

Eredivisie

Zondag 19 februari, 2023

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets