Thuis Tips van: Brandon Ormonde-Ottewill #2

16 april 2020

De coronacrisis houdt een groot deel van de wereld binnen. Ook onze selectiespelers zitten het grootste deel van de dag thuis. Wat doen zij de hele dag? En wat doen zij om zo fit mogelijk te blijven? Wij bellen elke week met een van onze spelers en vragen ze onder meer naar hun aanraders wat betreft films, series, muziek en games. Deze week Brandon Ormonde-Ottewill.

Hoe kom je de dag door nu je bijna nergens heen kunt?
We hadden van de club een fitnessprogramma meegekregen, zodat we thuis en in het park konden sporten. Dat heb ik natuurlijk gedaan, maar dat was wel wat anders dan we gewend waren. Je moet proberen zo fit mogelijk te blijven voor het geval dat de competitie weer van start gaat, maar niemand weet op dit moment hoe het gaat lopen. We hebben nu twee weken vrij gekregen en daardoor kon ik naar mijn familie in Engeland. Zodra bekend is of en wanneer we weer gaan beginnen, kom ik terug naar Nederland.

Denk je dat we snel weer kunnen voetballen?
Dat is de grote vraag. Het zijn vreemde tijden. Ik denk dat we allemaal willen dat alles snel weer normaal is en dat we de competitie kunnen afmaken. Of ik het zie gebeuren? Als ik eerlijk ben vrees ik dat dit niet mogelijk zal zijn. Dit virus houdt de hele wereld in haar greep. Ik hoop dat het snel over zal zijn, maar of dat ook gebeurt…

Wat mis je het meest van alles nu je veelal aan huis gebonden bent?
Met het team bezig zijn. Trainen, het toeleven naar de wedstrijden, voetballen. We zijn nu al een paar weken niet bij elkaar geweest. Thuis hebben we voor onszelf getraind en we zijn apart van elkaar een paar keer bij de club geweest, maar dat is toch heel anders dan normaal. Ik was inderdaad lekker bezig, had me snel aangepast en was behoorlijk tevreden. Heel vreemd dat het ineens afgelopen was, maar ieders gezondheid komt nu op de eerste plaats. Dat is waar we op dit moment aan moeten denken. Het is allemaal vreemd, maar we kunnen er nu eenmaal niets aan veranderen.

Het is natuurlijk allemaal heel vervelend wat er gebeurt, maar zit er ook iets positiefs aan dit alles?
Dat ik nu tijd kan doorbrengen met mijn familie en mijn zoontje, dat is positief. Verder is het een heel rare tijd. Voetbal is mijn werk en dat kan ik nu niet doen. Dat geldt voor iedereen die van voetbal houdt; spelers, trainers, maar ook de fans. Het is moeilijk om voetbal te moeten missen, maar het is niet voor niets. Onze gezondheid is het allerbelangrijkste en daarom moeten we luisteren naar de instructies.

Maakt alle berichtgeving over het coronavirus je bang?
Nee dat niet, je moet je nooit laten leiden door angst. Het is wel serieus, dat is duidelijk. In Engeland is zelfs de premier in het ziekenhuis beland, hij is nu aan het herstellen. Ik volg het nieuws over corona op de voet en dan vooral wat de overheid zegt en de instructies die ze geven. Houd afstand, blijf thuis en wees voorzichting. Alleen zo kan het straks weer normaal worden.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Tips van Brandon voor thuis:

Serie
‘Money Heist’ vind ik een absolute aanrader op Netflix. In Nederland is dat bekend onder de originele titel ‘La Casa de Papel’. Heel boeiend en aan het eind van elke aflevering wil je meteen aan de volgende beginnen.

Film
Een filmtip? ‘The Pursuit of Happyness’ vind ik heel erg de moeite waard. Dit is een film met Will Smith die laat zien wat je met hard werken kunt bereiken. Het gaat er ook over dat je je dromen nooit moet opgeven. Een mooie en inspirerende film.

Muziek
Goede vraag. Even denken… Ik houd heel erg van hiphop en R&B. Mijn favoriete artiest is Drake, die vind ik echt heel goed. Zijn beste nummer? Dat zijn er zoveel, maar als ik er een moet kiezen dan is dat ‘God’s Plan’. Dat gaat erover dat overal een groter plan achter zit en daar geloof ik wel in.

Boeken
Om het eerlijk te zeggen: ik ben geen lezer, dus ik heb helaas geen leestip.

Game
Ik speel geen games, dus die heb ik ook niet.

Koken
Ik houd er wel van om te koken. Nu heb ik daar natuurlijk meer tijd voor, maar ook als we gewoon de hele week trainen vind ik het leuk om in de keuken te staan. Gerechten met kip en rijst, spaghetti carbonara of bolognese, chili con carne, lasagne, allemaal gerechten die ik leuk vind om te maken. Haha, misschien moet ik inderdaad eens een mooi kookboek gaan aanschaffen.

Gerelateerd nieuws

di 6 oktober 2020

Brandon Ormonde-Ottewill twee wedstrijden aan de kant

Excelsior Rotterdam moet het de komende twee wedstrijden doen zonder verdediger Brandon Ormonde-Ottewill. De Engelsman is…

Lees meer

do 30 januari 2020

Excelsior huurt Brandon Ormonde-Ottewill van Dordrecht

Excelsior Rotterdam huurt Brandon Ormonde-Ottewill voor de rest van het seizoen van FC Dordrecht. De 24-jarige…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets