Keeper Simara van der Valk komt naar Excelsior Vrouwen

29 mei 2020

Excelsior Rotterdam Vrouwen heeft zich versterkt met Simara van der Valk. De achttienjarige keeper is afkomstig van de beloften van Feyenoord en kijkt ernaar uit om zich bij Excelsior Rotterdam verder te ontwikkelen.

Mooie stap
,,Dit is een mooie stap voor mij’’, zegt Simara over haar overgang van Rotterdam-Zuid naar Kralingen. ,,Ik was aan het twijfelen wat ik komend seizoen wilde gaan doen en toen kwam deze kans voorbij. Ik heb een goed gesprek met trainer Richard Mank gehad en besloten dat ik me bij Excelsior verder wil ontwikkelen.’’

Gymdocent
De achttienjarige uit Ridderkerk afkomstige Simara van der Valk, die tevens naar het tweede jaar gaat van de HALO-opleiding tot gymdocent, zit al sinds haar zesde op voetbal. Ze begon bij RVVH in haar woonplaats en speelde daarna bij IFC in Hendrik Ido Ambacht. De afgelopen drie jaar speelde ze bij Feyenoord en nu komt ze dus naar Excelsior Rotterdam Vrouwen.

Ontwikkelen
,,Ik ben best lang en goed in hoge ballen’’, zegt ze over haar keeperskwaliteiten. ,,Ik ben wel meer een lijnkeeper, voetballend kan ik nog veel leren. Bij Excelsior Rotterdam Vrouwen wil ik mijzelf verder ontwikkelen en ook veel leren van de keepers die er al zitten. Uiteindelijk hoop ik natuurlijk mijn debuut te kunnen maken in de Eredivisie Vrouwen.’’

Beginnen
Simara kent sommige meiden al van haar tijd bij Feyenoord. Bovendien heeft ze een paar keer meegetraind met Excelsior, waardoor ze inmiddels meer van haar medespelers heeft leren kennen. ,,Ik heb er veel zin in om met trainen te beginnen. De selectie van Excelsior bestaat uit goede speelsters en daar wil ik veel van gaan leren’’, zo besluit zij.

Meer Vrouwen

do 23 juni 2022

Fleur Mol en Aisse Gumbs versterken Excelsior Vrouwen

Excelsior Rotterdam Vrouwen versterkt zich met twee speelsters van Sparta Rotterdam Vrouwen: linkerverdediger Fleur Mol en…

Lees meer

wo 22 juni 2022

Nikki de Haan en Lieke de With van PSV naar Excelsior Vrouwen

Excelsior Vrouwen heeft de selectie voor het komende seizoen versterkt met twee speelsters die overkomen van…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN