Verdediger Lieke Hemminga komt naar Excelsior Vrouwen

30 mei 2020

Lieke Hemminga maakt de overstap van de beloften van Feyenoord naar Excelsior Rotterdam Vrouwen. De zestienjarige verdediger sluit aanstaande woensdag aan als de selectie van Excelsior Rotterdam Vrouwen voor het eerst op het veld staat.

Ontwikkelen
,,Ik heb een leuke tijd gehad bij Feyenoord’’, zegt Lieke. ,,Ik ben begonnen in de onder 15, daarna de onder 17 en afgelopen seizoen speelde ik in het beloftenteam. Ik ben nog jong en moet mezelf nu verder ontwikkelen en dat kan ik bij Excelsior Rotterdam Vrouwen doen. Ik heb een goed gesprek gehad, dat voelde gelijk goed en daarom heb ik deze keuze gemaakt.’’

Wennen
,,Ik denk dat het niveau tussen de beloften en de Eredivisie Vrouwen best groot is, dus dat zal even wennen zijn. Bij Feyenoord trainden we ook vier keer in de week, dus dat verandert niet. De afgelopen tijd hebben we natuurlijk minder getraind door de corona, maar de laatste weken waren we weer begonnen. Deze week was onze laatste training en vanaf woensdag begint het dus bij Excelsior.’’

Feyenoord
Lieke was zes jaar toen ze begon met voetballen: ,,Mijn zus zat op voetbal en dat wilde ik ook. Ik ben begonnen bij MSV’71 in Maassluis. Daarna ging ik naar VDL, SVS in Rotterdam en terug naar Maassluis. Vervolgens kwam ik bij Feyenoord en daar heb ik dus drie jaar gevoetbald. Ik ben afgelopen jaar ook geslaagd en ga volgend jaar naar het Johan Cruyff College, dat is goed te combineren met voetbal.’’

Verdediger
Want sport is waar ze van houdt en daarom vindt ze het geen probleem om hiervoor lang te reizen: ,,Dat ben ik wel gewend. Ik heb trouwens eerder op Thorbecke gezeten en toen trainden we hier achter op het complex van Excelsior.’’ Lieke is een verdediger met een voorkeur voor de rechtsbackpositie: ,,Maar ik heb eigenlijk overal achterin wel gestaan. Ik houd van meedoen, ruimtes zoeken en hard trainen en werken. Daarom heb ik er ook zin in om woensdag te beginnen!’’

Gerelateerd nieuws

vr 29 januari 2021

Eerste aflevering Excelsior Challenges met Lieke & Lieke

In samenwerking met FC Social presenteren wij de komende tijd de Excelsior Challenges. De speelsters van…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets