Excelsior legt Lars Bleijenberg voor een seizoen vast

11 augustus 2020

Excelsior Rotterdam heeft Lars Bleijenberg voor één seizoen vastgelegd. De 20-jarige doelman maakt komend jaar op amateurbasis deel uit van de selectie van de Kralingers. De in Zeeland geboren Bleijenberg kwam in België eerder uit voor de beloften van Waasland-Beveren en Royal Antwerp FC.

Proef
,,Ik ben vanaf 22 juli vier dagen op proef geweest bij Excelsior’’, zegt Lars Bleijenberg. ,,Daarna zijn we in overleg gegaan, maar ik was er snel over uit dat ik dit seizoen hier wilde voetballen. Ik had het enorm naar mijn zin tijdens die vier dagen. De samenwerking met de andere doelmannen en keeperstrainer Ronald Graafland was prima en ik had een klik met de groep. Daarom heb ik redelijk snel de keuze gemaakt om naar Excelsior te gaan.’’

Harde werker
Bleijenberg sluit op amateurbasis aan. Toch wilde hij niet wachten tot er wellicht iets anders langs zou komen: ,,Natuurlijk hoop je op een profcontract, maar het is een moeilijke tijd nu. Ik wil me dit seizoen bij Excelsior laten zien. De club heeft al twee keepers en het is nu aan mij om mezelf te bewijzen tijdens de trainingen. Ik ben een harde werker, dus ik ga ervoor. Met mijn leeftijd kan ik bovendien nog uitkomen voor de onder 21. Aan het eind van dit seizoen lopen de contracten van Alessandro en Maarten af en het is aan mij om een contract te verdienen.’’

Leren
Afgelopen seizoen had Bleijenberg een semiprofcontract bij Royal Antwerp FC. ,,Dat was prima voor mij, want ik ging ook naar school en dat was prima te combineren. Antwerp is een van de grootse clubs in België en qua infrastructuur en faciliteiten is dat top om mee te draaien. In eerste instantie was ik daar voor het jongelftal, maar tijdens interlandweken trainde ik met het eerste aangezien de eerste twee keepers interlandverplichtingen hadden. Dan trainde ik met jongens die op, het hoogste niveau hebben gespeeld, tot de Premier League aan toe. Daar kun je alleen maar van leren.’’

België
De in het Zeeuwse Sluiskil geboren doelman begon in de jeugd van de plaatselijke voetbalvereniging. Na één seizoen bij Terneuzen maakte hij de overstap naar JVOZ. ,,We trainden daar vier keer in de week en op woensdagmiddag waren we vrij. Ik ben toen zelf in contact gekomen met een keeperschool om daar op de woensdagen te trainen. De trainer daar was ook keeperstrainer bij Waasland-Beveren en daardoor mocht ik een keer meetrainen. Vervolgens mocht ik naar die club en daar heb ik twee jaar gespeeld. In het eerste jaar in de onder 19. Het seizoen erna zat ik bij het eerste en speelde ik in de beloften. Helaas hield het daarna op en heb ik een jaar bij Antwerp gezeten.’’

Ambitieus
Na drie jaar België beseft hij dat hij in Nederland nog onbekend is, maar zoals gezegd is hij bereid om komend jaar in zichzelf te investeren: ,,Dat is een bewuste keuze, in de topsport moet je nooit opgeven. Ik ben nu 20 en als keeper kun je dan nog wat jaren mee. Excelsior is de juiste club om die stap te maken. Iedereen gaat hier gemoedelijk met elkaar om. Dat is anders dan in België, daar is het meer afstandelijk. Excelsior is bovendien ambitieus. Aan alles merk je dat de club weer naar de Eredivisie wil. De begeleiding is prima en alles is geregeld. De ideale omgeving voor mij om keihard te gaan werken.’’

Meer Nieuws

vr 21 januari 2022

Excelsior Rotterdam heeft tegen Jong PSV een totale offday

Excelsior Rotterdam had een totale offday op PSV Campus De Herdgang. Op alle fronten werden de…

Lees meer

wo 19 januari 2022

Een elftal feiten: Jong PSV - Excelsior Rotterdam

Jong PSV staat na drie wedstrijden aan kop van de derde periode. Excelsior Rotterdam is dus…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets