Excelsior legt Lars Bleijenberg voor een seizoen vast

11 augustus 2020

Excelsior Rotterdam heeft Lars Bleijenberg voor één seizoen vastgelegd. De 20-jarige doelman maakt komend jaar op amateurbasis deel uit van de selectie van de Kralingers. De in Zeeland geboren Bleijenberg kwam in België eerder uit voor de beloften van Waasland-Beveren en Royal Antwerp FC.

Proef
,,Ik ben vanaf 22 juli vier dagen op proef geweest bij Excelsior’’, zegt Lars Bleijenberg. ,,Daarna zijn we in overleg gegaan, maar ik was er snel over uit dat ik dit seizoen hier wilde voetballen. Ik had het enorm naar mijn zin tijdens die vier dagen. De samenwerking met de andere doelmannen en keeperstrainer Ronald Graafland was prima en ik had een klik met de groep. Daarom heb ik redelijk snel de keuze gemaakt om naar Excelsior te gaan.’’

Harde werker
Bleijenberg sluit op amateurbasis aan. Toch wilde hij niet wachten tot er wellicht iets anders langs zou komen: ,,Natuurlijk hoop je op een profcontract, maar het is een moeilijke tijd nu. Ik wil me dit seizoen bij Excelsior laten zien. De club heeft al twee keepers en het is nu aan mij om mezelf te bewijzen tijdens de trainingen. Ik ben een harde werker, dus ik ga ervoor. Met mijn leeftijd kan ik bovendien nog uitkomen voor de onder 21. Aan het eind van dit seizoen lopen de contracten van Alessandro en Maarten af en het is aan mij om een contract te verdienen.’’

Leren
Afgelopen seizoen had Bleijenberg een semiprofcontract bij Royal Antwerp FC. ,,Dat was prima voor mij, want ik ging ook naar school en dat was prima te combineren. Antwerp is een van de grootse clubs in België en qua infrastructuur en faciliteiten is dat top om mee te draaien. In eerste instantie was ik daar voor het jongelftal, maar tijdens interlandweken trainde ik met het eerste aangezien de eerste twee keepers interlandverplichtingen hadden. Dan trainde ik met jongens die op, het hoogste niveau hebben gespeeld, tot de Premier League aan toe. Daar kun je alleen maar van leren.’’

België
De in het Zeeuwse Sluiskil geboren doelman begon in de jeugd van de plaatselijke voetbalvereniging. Na één seizoen bij Terneuzen maakte hij de overstap naar JVOZ. ,,We trainden daar vier keer in de week en op woensdagmiddag waren we vrij. Ik ben toen zelf in contact gekomen met een keeperschool om daar op de woensdagen te trainen. De trainer daar was ook keeperstrainer bij Waasland-Beveren en daardoor mocht ik een keer meetrainen. Vervolgens mocht ik naar die club en daar heb ik twee jaar gespeeld. In het eerste jaar in de onder 19. Het seizoen erna zat ik bij het eerste en speelde ik in de beloften. Helaas hield het daarna op en heb ik een jaar bij Antwerp gezeten.’’

Ambitieus
Na drie jaar België beseft hij dat hij in Nederland nog onbekend is, maar zoals gezegd is hij bereid om komend jaar in zichzelf te investeren: ,,Dat is een bewuste keuze, in de topsport moet je nooit opgeven. Ik ben nu 20 en als keeper kun je dan nog wat jaren mee. Excelsior is de juiste club om die stap te maken. Iedereen gaat hier gemoedelijk met elkaar om. Dat is anders dan in België, daar is het meer afstandelijk. Excelsior is bovendien ambitieus. Aan alles merk je dat de club weer naar de Eredivisie wil. De begeleiding is prima en alles is geregeld. De ideale omgeving voor mij om keihard te gaan werken.’’

Meer Nieuws

za 6 augustus 2022

Excelsior begint seizoen met driepunter tegen SC Cambuur

Excelsior Rotterdam is het eredivisieseizoen heerlijk begonnen. In Leeuwarden werd met 0-2 gewonnen van SC Cambuur.…

Lees meer

vr 5 augustus 2022

Vooruitblikken op de seizoensopener tegen SC Cambuur

Samen met hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen blikken wij vooruit op de seizoensopener tegen SC Cambuur. In het…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Vrijdag 12 augustus, 2022

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Excelsior vs
PSV

Eredivisie

Zondag 28 augustus, 2022

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Twente vs
Excelsior

Eredivisie

Woensdag 31 augustus, 2022

21:00, De Grolsch Veste

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Vrijdag 12 augustus, 2022

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Excelsior vs
PSV

Eredivisie

Zondag 28 augustus, 2022

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Twente vs
Excelsior

Eredivisie

Woensdag 31 augustus, 2022

21:00, De Grolsch Veste

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Vrijdag 12 augustus, 2022

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Excelsior vs
PSV

Eredivisie

Zondag 28 augustus, 2022

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Twente vs
Excelsior

Eredivisie

Woensdag 31 augustus, 2022

21:00, De Grolsch Veste

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Vrijdag 12 augustus, 2022

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Excelsior vs
PSV

Eredivisie

Zondag 28 augustus, 2022

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Twente vs
Excelsior

Eredivisie

Woensdag 31 augustus, 2022

21:00, De Grolsch Veste

Tickets