Het Excelsior-gevoel van Jan Willem Jongebreur (Ormer ICT)

16 september 2020

Excelsior Rotterdam en Ormer ICT hebben de bestaande overeenkomst met twee jaar verlengd. De club gebruikt sinds 2017 de ICT-omgeving van Ormer ICT en sinds dit seizoen ook Tymes4, het ticketingplatform van het bedrijf. Dat Ormer ICT en Excelsior bij elkaar passen, blijkt uit het verhaal van algemeen directeur Jan Willem Jongebreur van Ormer ICT.

Jan Willem Jongebreur houdt van sport. Hetzelfde geldt voor veel van de 220 werknemers van het Rotterdamse bedrijf. ,,Ik zie sport als een dankbare metafoor’’, zegt hij. ,,ICT is redelijk zakelijk, terwijl sport draait om emotie. Ook zorgt sport voor verbinding. Daarom zijn wij als bedrijf veel met sport bezig en sponsoren wij veel verenigingen, uiteenlopend van voetbal en hockey tot wielrennen en schaatsen.’’

Zelf doet Jongebreur aan schaatsen, fietsen, hardlopen en zwemmen. ,,Schaatsen doen we ook met het bedrijf, jaarlijks doen we mee aan de alternatieve Elfstedentocht Weissensee in Oostenrijk. Die tocht van 200 kilometer heb ik inmiddels een keer of vijf gereden. Het hele jaar proberen we relaties gek te maken om mee te doen. De omgeving daar is prachtig, maar daar ben ik tijdens de tocht niet echt mee bezig. Ik let alleen maar op het ijs, want ik wil niet vallen. Die tochten zijn vooral een mentale uitdaging, ook omdat je toch een goede tijd wilt neerzetten.’’

Dat Ormer ICT sportminded is blijkt ook uit het feit dat het bedrijf onder meer Feyenoord en Excelsior tot haar klantenkring mag rekenen. ,,Bij Excelsior zijn we sinds een jaar of vijf, zes sponsor. Ik ben er terechtgekomen via toenmalig voorzitter Albert de Jong. Wij hadden een gemeenschappelijke relatie en zodoende ben ik een keer meegegaan. Vervolgens heb ik twee stoelen genomen, daarna vier en sinds 2017 verzorgen we de ICT bij de club. Dat contract hebben we onlangs met twee jaar verlengd.’’

,,Excelsior is een mooie club met een goede businessclub. De club hoort echt bij Rotterdam en Kralingen en de emoties die ik zo mooi vind aan sport, zie je bij Excelsior uiteraard ook terug. Door de degradatie is het sportief misschien nu wat minder, maar ik weet zeker dat de club ooit terugkeert in de Eredivisie. Ik heb veel respect voor de manier waarop Excelsior wordt geleid. Net als bij Ormer ICT heerst echt de Rotterdamse mentaliteit. Je mannetje staan, strijden en alles geven wat je hebt. Excelsior is net als Ormer ICT een ambitieuze organisatie met visie. Wij zijn er daarom trots op dat we de relatie met Excelsior kunnen uitbouwen.’’

Dat uitbouwen zit onder meer in het feit dat Excelsior met ingang van dit seizoen gebruikmaakt van Tymes4, het ticketingplatform van Ormer ICT. ,,Normaal zijn wij niet van softwareontwikkeling, maar vanuit de pijn die wij constateerden bij Feyenoord en Excelsior op het gebied van ticketing, zijn wij aan de slag gegaan. Naast Feyenoord en Excelsior maken inmiddels ook FC Groningen, FC Dordrecht en de Koninklijke Belgische Voetbalbond gebruik van ons platform. Wat het onderscheidt van andere systemen is dat dit speciaal voor de voetbalwereld is ontwikkeld.’’

,,Ons systeem draait sinds dit seizoen bij Excelsior en het is inderdaad niet de makkelijkste tijd om te beginnen. De coronamaatregelen zorgen ervoor dat alles steeds weer verandert. Stoelen die vrij moeten blijven, mensen uit één huishouden die wel naast elkaar mogen zitten, verplichte registratie. Het is voor de hele voetbalwereld een enorme uitdaging en dus ook voor ons. Aan de andere kant staan wij altijd voor doorontwikkeling. Wat dat betreft levert dit alles ook veel nieuwe inzichten op, waarmee wij ons systeem kunnen verbeteren. Je wordt er heel flexibel van, zeker omdat de burgemeester van Groningen weer iets heel anders vindt dan die van Rotterdam.’’

Jongebreur begon Ormer ICT in 1992 en heeft dus 28 jaar ervaring binnen de ICT-dienstverlening. Met ruim 220 medewerkers kan Ormer ICT bij alle vraagstukken op het gebied van informatievoorziening ondersteunen. Van ICT-outsourcing en ICT-projecten tot het leveren van ICT-professionals in consultancy of detacheringsverband. ,,Ik ben van de generatie die de IT heeft zien opkomen en veel mensen om mij heen waren daarmee bezig. Ik vind het nog steeds een ontzettend leuke en uitdagende branche. De IT-wereld heeft zich sinds de start van Ormer ICT enorm ontwikkeld, maar blijft zich ook nu nog dagelijks ontwikkelen.’’

Meer Business nieuws

vr 7 mei 2021

Dubbelsteyn | De Fonkert BMW & MINI biedt ‘The power of Choice’

Maurice Hazelebach is een van de eigenaren van onze mobiliteitspartner Dubbelsteyn | De Fonkert BMW &…

Lees meer

vr 19 februari 2021

Het Excelsior-gevoel van Tim van der Neut

In 2012 kwam Tim van der Neut op uitnodiging van Aart van de Poll een keer…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
TOP Oss

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 6 augustus, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Beperkt publiek

Roda JC vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 13 augustus, 2021

20:00, Parkstad Limburg Stadion

Beperkt publiek

Excelsior vs
FC Volendam

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 20 augustus, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Beperkt publiek

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
TOP Oss

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 6 augustus, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Beperkt publiek

Roda JC vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 13 augustus, 2021

20:00, Parkstad Limburg Stadion

Beperkt publiek

Excelsior vs
FC Volendam

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 20 augustus, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Beperkt publiek

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
TOP Oss

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 6 augustus, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Beperkt publiek

Roda JC vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 13 augustus, 2021

20:00, Parkstad Limburg Stadion

Beperkt publiek

Excelsior vs
FC Volendam

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 20 augustus, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Beperkt publiek

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
TOP Oss

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 6 augustus, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Beperkt publiek

Roda JC vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 13 augustus, 2021

20:00, Parkstad Limburg Stadion

Beperkt publiek

Excelsior vs
FC Volendam

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 20 augustus, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Beperkt publiek