Het Excelsior-gevoel van Ineke van der Lee

29 oktober 2020

Hoveniersbedrijf R.A. van der Lee is sinds 1998 sponsor van Excelsior Rotterdam. Onlangs verlengde Ineke van der Lee de overeenkomst met drie jaar. Het was haar man Ronald van der Lee die destijds besloot sponsor te worden. Sindsdien heeft het gezin een hechte band opgebouwd met de club. Na de dood van Ronald in 2017 is deze alleen maar hechter geworden.

,,Wij missen het voetballen allemaal heel erg’’, zegt Ineke van der Lee. ,,Natuurlijk zitten wij wel eens te zeuren dat we op vrijdagavond naar het stadion moeten. Want dat betekent dat we in de verkeerde competitie zitten, haha. Maar de wedstrijden van Excelsior bezoeken is echt een uitje voor ons en we moeten het nu zonder doen. Maar gezondheid is het belangrijkste. Onze gedachten gaan vooral uit naar mensen die met het virus te maken hebben of hebben gehad.’’

Het gezin Van der Lee is een van de trouwste sponsors van Excelsior Rotterdam. In 1998 besloot Ronald van der Lee sponsor te worden van de club. ,,Onze jongste Xander was toen nog niet geboren. Het gezin is sindsdien meegegroeid in de liefde voor Excelsior. In het begin nam Ronald relaties mee naar de wedstrijden en soms doen we dat nog, maar meestal gaan wij zelf. De band met de club gaat voor ons veel verder dan alleen sponsor zijn.’’

Hoveniersbedrijf R.A. van der Lee is onlosmakelijk met Excelsior verbonden. Die band is nog hechter geworden sinds het overlijden van Ronald van der Lee in 2017. Hij overleed na een ziekbed en de drukbezochte herdenking vond plaats in de businessruimte van het stadion. ,,Zijn dood hakte er bij ons gezin natuurlijk flink in. Dat de dienst hier was maakte het best beladen’’, stelt Ineke.

,,De eerste wedstrijd na zijn dood speelde Excelsior tegen Feyenoord, dezelfde tegenstander als in de laatste wedstrijd die Ronald had gezien. In de week voor de wedstrijd belde Ferry de Haan op om te vragen of we wilden komen. Hij voelde ook hoe beladen dit voor ons was, maar we hebben het gedaan. Met het hele gezin zijn we eerst gaan eten en daarna naar de wedstrijd. Het voelde goed en daardoor was de drempel meteen weg.’’

Ronald was een bekende verschijning bij de club. Hij maakte met iedereen een praatje en wist als ambassadeur een groot aantal sponsors uit de regio Waddinxveen warm te maken voor Excelsior. Als hij wedstrijdsponsor was, leverde dat Excelsior vrijwel zeker drie punten op. Maar de mooiste wedstrijden voor hem waren die in de voorbereiding als zijn Be Fair en Excelsior elkaar in Waddinxveen troffen.

,,Door dit alles zullen wij Excelsior nooit zien als een zakelijke verplichting’’, zegt Ineke, die met haar kinderen als het even kan op de tribune zit. ,,Excelsior is onderdeel van ons sociale leven en daardoor houden we het al zo lang vol. Wij houden van voetbal, maar vinden het net zo leuk om iedereen te zien die we hier al jaren tegenkomen. Zakelijk en privé gaan bij Excelsior voor ons prima samen. We kennen inmiddels zoveel mensen bij de club, het is echt ons kent ons. Daarom zullen we Excelsior niet laten vallen, dat zit te diep.’’

Ook nu zij de wedstrijden niet mogen bezoeken, blijven ze de club trouw volgen. Het hoveniersbedrijf merkt uiteraard ook de gevolgen van de coronacrisis, al valt het volgens Ineke nog mee: ,,Andere bedrijfstakken hebben het veel moeilijker, zoals de voetbalwereld. Ook daarom hebben we verlengd, we proberen er voor Excelsior te zijn. Het is vervelend hoe het nu gaat, ook sportief. Iedereen doet enorm zijn best. We hebben in die 22 jaar verschillende ups & downs meegemaakt. Het zijn golfbewegingen en dat kan ook niet anders bij een club als Excelsior. We gaan hier echt weer uitkomen, daar ben ik van overtuigd. Het is eerst zaak dat clubs hun hoofd boven water kunnen houden.’’

Meer Business nieuws

vr 7 mei 2021

Dubbelsteyn | De Fonkert BMW & MINI biedt ‘The power of Choice’

Maurice Hazelebach is een van de eigenaren van onze mobiliteitspartner Dubbelsteyn | De Fonkert BMW &…

Lees meer

vr 19 februari 2021

Het Excelsior-gevoel van Tim van der Neut

In 2012 kwam Tim van der Neut op uitnodiging van Aart van de Poll een keer…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
TOP Oss

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 6 augustus, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Beperkt publiek

Roda JC vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 13 augustus, 2021

20:00, Parkstad Limburg Stadion

Beperkt publiek

Excelsior vs
FC Volendam

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 20 augustus, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Beperkt publiek

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
TOP Oss

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 6 augustus, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Beperkt publiek

Roda JC vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 13 augustus, 2021

20:00, Parkstad Limburg Stadion

Beperkt publiek

Excelsior vs
FC Volendam

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 20 augustus, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Beperkt publiek

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
TOP Oss

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 6 augustus, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Beperkt publiek

Roda JC vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 13 augustus, 2021

20:00, Parkstad Limburg Stadion

Beperkt publiek

Excelsior vs
FC Volendam

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 20 augustus, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Beperkt publiek

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
TOP Oss

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 6 augustus, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Beperkt publiek

Roda JC vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 13 augustus, 2021

20:00, Parkstad Limburg Stadion

Beperkt publiek

Excelsior vs
FC Volendam

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 20 augustus, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Beperkt publiek