Juian Baas zet handtekening onder profcontract

2 oktober 2020

Julian Baas heeft vandaag zijn handtekening gezet onder een contract voor drie seizoenen met een optie voor nog een jaar. De achttienjarige middenvelder debuteerde eerder dit seizoen tegen Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie en mocht afgelopen maandag tegen Jong Ajax voor het eerst in de basis starten.

Bijzonder
,,Eindelijk was het moment daar’’, stelde een trots Julian Baas nadat hij vandaag zijn eerste profcontract had getekend. ,,Natuurlijk zijn we hier al een tijdje mee bezig, maar het is natuurlijk bijzonder als het moment echt daar is. Dat er zo veel jeugdspelers een contract mogen tekenen is natuurlijk ook een compliment voor de jeugdopleiding.’’

Wennen
Julian Baas is bezig aan zijn derde seizoen bij Excelsior Rotterdam. Daarvoor speelde hij in de jeugd van Oranje Wit in zijn woonplaats Dordrecht, en twee seizoenen voor FC Dordrecht. Twee jaar geleden maakte hij na een aantal proeftrainingen de overstap naar Kralingen. ,,In mijn eerste seizoen moest ik nog een beetje wennen, aan het niveau en aan het team’’, erkent hij.

Vertrouwen
Maar hij paste zich snel aan en in zijn tweede jaar zette hij grote stappen. ,,Dat was onder leiding van Marinus Barendregt, die ons als team en mij persoonlijk veel vertrouwen gaf. Ik heb onder hem een heel fijn jaar gehad, waardoor ik me verder heb kunnen ontwikkelen. Het ging heel snel, want in de voorbereiding mocht ik meetrainen met het eerste elftal.’’

Debuut
Ook Marinus Dijkhuizen geeft hem vertrouwen. Baas speelde veel wedstrijden in de voorbereiding en maakte daarin een goede indruk. Zijn doelstelling voor dit seizoen was debuteren in de Keuken Kampioen Divisie, maar achter dit doel kon hij na de eerste speelronde al een vinkje zetten. Hij mocht enkele minuten voor tijd invallen in de seizoensopening tegen Jong PSV.

Sneller dan verwacht
,,Dat was sneller dan verwacht’’, erkent de middenvelder, die na Niek den Heeten en Pascal Kuiper de derde jeugdspeler is die dit jaar een contract heeft getekend. ,,Als je vanaf de bank de score ziet oplopen, hoop je erop. Als je dan mag gaan warmlopen, dan komt dat moment steeds dichterbij. In de voorbereiding heb ik mooie wedstrijden gespeeld, maar als je echt mag debuteren is dat uiteraard extra bijzonder.’’

Basisplek
Baas leert bij de selectie onder meer veel van Luigi Bruins. Uitgerekend Bruins viel tegen Telstar geblesseerd uit, waarna Baas als zijn vervanger een uur mocht spelen in zijn eerste thuiswedstrijd. Afgelopen maandag volgde zijn eerste basisplek op De Toekomst tegen Jong Ajax. ,,Vervelend natuurlijk voor Luigi dat hij geblesseerd is, maar daardoor kan ik minuten maken. Voor mij is dit een mooie kans, maar uiteraard hoop ik voor hem dat hij snel weer fit is.’’

Minuten maken
Want hoewel hij natuurlijk geniet van alle mooie momenten, beseft Julian Baas dat hij nog veel ervaring moet opdoen. ,,Daarvoor moet ik zo veel mogelijk spelen. Toen ik in juli mocht gaan meetrainen, was mijn doel debuteren en minuten maken in het eerste. Dat is nu allebei gebeurd en dat is natuurlijk heerlijk. Voor de rest van het seizoen wil ik ook zo veel mogelijk aan spelen toekomen. In het eerste elftal, maar ook in de onder 21. Uiteindelijk wil ik mezelf daardoor verder ontwikkelen.’’

Gerelateerd nieuws

di 22 juni 2021

Julian Baas over zijn snelle ontwikkeling van de jeugd naar het eerste elftal

Excelsior Rotterdam bouwt aan de toekomst en de jeugdopleiding speelt hierin een belangrijke rol. Twee jongens…

Lees meer

wo 12 augustus 2020

Talentportret: Julian Baas

Ook jeugdspeler Julian Baas is er al de hele voorbereiding bij. In dit portret stellen wij…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Zondag 25 februari, 2024

12:15, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Fortuna Sittard vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 3 maart, 2024

16:45, Fortuna Sittard Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 10 maart, 2024

12:15, AFAS Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Zondag 25 februari, 2024

12:15, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Fortuna Sittard vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 3 maart, 2024

16:45, Fortuna Sittard Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 10 maart, 2024

12:15, AFAS Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Zondag 25 februari, 2024

12:15, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Fortuna Sittard vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 3 maart, 2024

16:45, Fortuna Sittard Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 10 maart, 2024

12:15, AFAS Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Zondag 25 februari, 2024

12:15, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Fortuna Sittard vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 3 maart, 2024

16:45, Fortuna Sittard Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 10 maart, 2024

12:15, AFAS Stadion

Tickets