Stephanie Coelho Aurélio maakt droom waar in Vrouwen Eredivisie

1 oktober 2020

Stephanie Coelho Aurélio begon op haar vierde met voetballen bij RVVH. Haar droom was spelen in de Eredivisie. Dat doel bereikte ze in augustus toen ze tegen SC Heerenveen in de basisopstelling mocht starten van Excelsior Rotterdam Vrouwen. Sindsdien heeft de negentienjarige middenvelder een vaste plek in het vrouwenteam van de Rotterdamse BVO, dat uitkomt in de Vrouwen Eredivisie.

Informeren
Toen zij als klein meisje wekelijks in De Fakkel naar zwemles ging en langs het terrein van RVVH kwam, zei Stephanie Coelho Aurélio tegen haar moeder dat ze wilde voetballen. ,,Mijn moeder is gaan informeren. Ik ben in november jarig, maar ik mocht alvast beginnen bij de kabouters. Waarom ik zo graag wilde voetballen? Geen idee. Ik was blijkbaar altijd al met een bal bezig.’’

Keeper
Ze voetbalde bij RVVH met jongens en was zelfs vier seizoenen keeper. ,,Ze zochten een keeper en dat ben ik toen gaan doen. In de D’tjes was ik dat zat en ben ik weer gaan voetballen.’’ Na de C’s stapte ze over naar SteDoCo, waarmee ze onder meer in de hoofd- en topklasse speelde. Vorig seizoen sloot ze aan bij het beloftenteam van Excelsior (toen nog samen met BVV Barendrecht). ,,Op het moment waarop ik mocht aansluiten bij het eerste team, kwam corona en trainden we niet meer.’’

Hogerop komen
Toen het vrouwenteam van hoofdtrainer Richard Mank weer het veld op mocht, werd Stephanie definitief toegevoegd aan de selectie. ,,Het was altijd mijn droom om hogerop te komen. Ik heb een tijdje bij het schaduwteam van ADO Den Haag gezeten. Daar zeiden ze dat ik potentie had, maar ik raakte geblesseerd en moest geopereerd worden. Ik was daarom blij met de kans bij Excelsior. Mijn doel was om minuten te maken in de Vrouwen Eredivisie.’’

Handelingssnelheid
Vorig seizoen mocht ze al invallen tijdens een bekerduel en wedstrijd om de Eredivisie Cup. ,,Bij de overstap naar het eerste merkte ik dat het allemaal sneller en fysieker was. Gelukkig was ik daar snel aan gewend. Dit seizoen mocht ik starten tegen SC Heerenveen, ADO Den Haag en PSV. Vooral bij die laatste wedstrijd merkte ik een verschil in niveau. Bij een ploeg als PSV is de handelingssnelheid zo veel sneller, maar dat is wel heel erg leerzaam.’’

Geld verdienen
Het doel van de Ridderkerkse was debuteren in de Eredivisie. Nu dit is bereikt, kijkt zij uiteraard weer vooruit: ,,Ik zou best bij een topclub willen spelen of in het buitenland en met mijn passie mijn geld verdienen. Of dat realistisch is weet ik niet, maar dat is wel mijn droom. Voorlopig wil ik met Excelsior zo veel mogelijk minuten maken en mezelf ontwikkelen.’’

Herkenbaar
Naast haar voetbalcarrière is ze ook actief als trainer. Samen met medespeelster Anne Bhagerath traint zij meisjes onder 17 van VV Spirit. ,,Ontzettend leuk om te doen. Het is een leergierige groep meiden. Ze zijn altijd bij elke training allemaal ruim op tijd aanwezig. Ze zijn bereid er alles voor te doen om beter te worden en dromen ervan om in de Eredivisie uit te komen. Dat is voor mij natuurlijk herkenbaar.’’

Gerelateerd nieuws

wo 7 juni 2023

Stephanie Coelho Aurélio verlengt contract met Excelsior Vrouwen

Stephanie Coelho Aurélio is er ook komend seizoen bij. Zij heeft haar contract met Excelsior Rotterdam…

Lees meer

ma 1 mei 2023

Stephanie Coelho Aurélio: over voetbal, werken en training geven

Stephanie Coelho Aurélio is bezig aan haar vierde seizoen bij Excelsior Rotterdam Vrouwen. Ze sloot aan…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij