Het Excelsior-gevoel van Tim van der Neut

19 februari 2021

In 2012 kwam Tim van der Neut op uitnodiging van Aart van de Poll een keer mee naar een thuiswedstrijd van Excelsior Rotterdam. Hij was direct verkocht door de sfeer bij de club. Het seizoen erna sloot hij zelf aan als sponsor en dat is hij – ook met zijn nieuwe bedrijf Fortiflex – gebleven.

,,Ik mis het wel hoor, mijn uitje naar Excelsior’’, zegt Tim van der Neut over de coronaperiode. ,,Een bezoek aan Excelsior is voor mij eens in de twee weken echt een standaarduitje. Ik kom hier al een hele tijd en nog steeds met veel plezier. Als dat soort vastigheden wegvallen, merk je dat je ze alleen maar extra mist. Ik probeer elke wedstrijd op televisie te kijken, maar dat is toch anders.’’

,,Excelsior is een leuke club’’, vervolgt hij. ,,Alles en iedereen eromheen klopt gewoon. De aandacht die je krijgt, ook als kleinere sponsor, is erg prettig. Een bezoek aan je bedrijf, aandacht en interesse in je business, ook om je onder de aandacht te brengen van anderen. Dat is prettig. Alles is in de jaren een stuk professioneler geworden. Ik was bang dat de sfeer zou veranderen, maar dat is gelukkig niet gebeurd.’’

Zoals gezegd kwam Van der Neut op uitnodiging van Aart van de Poll voor het eerst bij Excelsior. Met zijn vader werkte hij destijds bij Sira en zij waren na die ene wedstrijd verkocht. ,,We kwamen in een soort warm bad terecht. Klein, kneuterig, maar gezellig. En dat kneuterig bedoel ik helemaal niet vervelend. De businesslounge zag er toen nog heel anders uit, maar het was altijd gezellig.’’

Hun instapseizoen – 2012-2013 – was op sportief gebied slecht, maar het jaar erna verliep veel beter. ,,Een hosannaseizoen, we promoveerden naar de Eredivisie. Wij zijn zelfs mee geweest naar de promotiewedstrijd tegen RKC Waalwijk. Lucas Woudenberg voetbalde hier als linksback. Extra leuk, want ik speelde nog voor Zwammerdam en daar kwam hij vandaan. Daarna volgden geweldige jaren in de Eredivisie, waarin we de grote ploegen zagen langskomen en goed meededen.’’

Tussendoor was Van der Neut vertrokken bij Sira en Fortiflex begonnen, waarmee hij professionele ondersteuning biedt bij ICT projecten, migraties en beheerwerkzaamheden. ,,Ik ben er even tussenuit geweest, maar mijn vader hield wel stoelen. Een, twee jaar verder heb ik zelf weer stoelen genomen en sindsdien zit ik hier namens Fortiflex. Sira is inmiddels weg, maar doordat Fortiflex en Sira gaan samenwerken, komt mijn vader toch weer een beetje terug.’’

Fortiflex zit in Bodegraven en uit die regio zijn meerdere bedrijven bij Excelsior aangesloten. ,,We hebben ons eigen hoekje en daar is het altijd hartstikke gezellig. Dat zingt ook rond in Bodegraven, ze noemen ons het Excelsiorclubje. Als we mensen meenemen, reageren ze altijd enthousiast. Waar maak je mee dat je na afloop van een wedstrijd met spelers kunt napraten?’’

Zijn zoons lopen ook weg met Excelsior: ,,De jongste traint elke week in zijn Excelsior-tenue. Zij gaan regelmatig mee en zelfs mijn vrouw kan ik zo nu en dan zo ver krijgen om mee te gaan, haha. Daardoor krijg je al snel dat Excelsior-gevoel.’’ Hoewel hij soms deelneemt aan activiteiten van de businessclub, erkent Van der Neut dat hij daar meer mee moet doen. Toch heeft hij dankzij Excelsior al wat opdrachten binnengehaald.

Kenmerkend voor het clubgevoel is de manier waarop hij een bepaalde opdracht kreeg: ,,Ik zag op Linkedin een aanvraag voor een IT-professional met expertise die wij in huis hebben. Het ging om een bureau uit Woerden en daar stond de naam Jouk Pols onder. Hij bleek ook trainer bij de Excelsior-jeugd. Ik heb hem een berichtje gestuurd dat wij een ‘ferme jongen, stoere knaap’ voor hem hadden. Dat brak meteen het ijs en heeft tot een leuke opdracht geleid. We kenden elkaar niet, maar door de naam Excelsior hadden we meteen vertrouwen in elkaar.’’

Meer Business nieuws

di 19 oktober 2021

DVDW Advocaten: Experts in the laws of business

DVDW is een top 50-advocatenkantoor in Nederland. De 45 advocaten richten zich vooral op de commerciële…

Lees meer

do 14 oktober 2021

Selectie en sponsors genoten van footgolf event bij Golfcenter Seve

Gisteren stonden meer dan 100 sponsoren samen met spelers en staf op de baan van Golfcenter…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

ADO Den Haag vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 22 oktober, 2021

20:00, Cars Jeans Stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Eindhoven

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 30 oktober, 2021

16:30, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Telstar vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 6 november, 2021

16:30, Rabobank IJmond Stadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

ADO Den Haag vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 22 oktober, 2021

20:00, Cars Jeans Stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Eindhoven

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 30 oktober, 2021

16:30, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Telstar vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 6 november, 2021

16:30, Rabobank IJmond Stadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

ADO Den Haag vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 22 oktober, 2021

20:00, Cars Jeans Stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Eindhoven

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 30 oktober, 2021

16:30, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Telstar vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 6 november, 2021

16:30, Rabobank IJmond Stadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

ADO Den Haag vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 22 oktober, 2021

20:00, Cars Jeans Stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Eindhoven

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 30 oktober, 2021

16:30, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Telstar vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 6 november, 2021

16:30, Rabobank IJmond Stadion

Bestel tickets