Excelsior legt doelman Stijn van Gassel voor twee jaar vast

29 april 2021

Excelsior Rotterdam heeft zich opnieuw versterkt met het oog op het komende seizoen. Doelman Stijn van Gassel heeft een contract ondertekend voor twee seizoenen met een optie voor nog een jaar. Bij Helmond Sport kwam de 24-jarige doelman in de afgelopen seizoenen tot ruim 160 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie.

Ontzettend ambitieus
,,Wij zijn heel blij dat wij Stijn aan ons hebben kunnen binden’’, stelt directeur Ferry de Haan. ,,Hij is niet alleen een goede doelman, maar ook een jonge, gretige en ervaren speler. Stijn is ontzettend ambitieus, ziet Excelsior niet als eindstation, maar wil als eerste doel gaan presteren met Excelsior. We hebben hem afgelopen jaar veel aan het werk gezien. Met Excelsior hebben we alleen al vier keer tegen Helmond Sport gespeeld. In de oefenwedstrijd in de voorbereiding trok hij al onze aandacht. Hij speelt met lef en gaat met veel overtuiging voor lange ballen. Zijn manier van keepen spreekt ons enorm aan.’’

Allround doelman
,,Ik houd inderdaad van lange ballen’’, zegt Van Gassel zelf lachend. ,,Ik wil me altijd laten gelden om mijn verdediging te steunen. Op de lijn heb ik uiteraard ook mijn kwaliteiten en ik houd er van om mee te voetballen. Wat dat betreft ben ik een allround doelman.’’ Van Gassel is bovendien een keeper met veel ervaring: Hij stond sinds zijn debuut in 2016 ruim 160 wedstrijden onder de lat bij Helmond Sport.

Eén wedstrijd gemist
Sinds 2017 is hij de vaste goalie van de Helmonders en sindsdien miste hij noodgedwongen maar één wedstrijd. ,,Ik had een nop tegen mijn been gehad en die wond moest gehecht worden. Ik had toen 136 wedstrijden achter elkaar gespeeld, maar het was niet verstandig om te spelen. Toch vond ik het moeilijk om het duel tegen Jong AZ te laten schieten en te horen dat ik niet bij de selectie zat. Als sportman wil je toch elke wedstrijd in het veld staan.’’

Nieuwe uitdaging
Na acht seizoenen liet hij zijn huidige club eerder weten dat hij toe was aan een nieuw avontuur. ,,Op een gegeven moment was alles normaal en vertrouwd bij Helmond Sport en dan ga je je toch afvragen hoe het bij een andere club zou zijn. Ik voelde dat ik toe was aan iets anders, een nieuwe uitdaging. Ik wil stappen blijven zetten in mijn carrière, maar het belangrijkste is dat ik blijf spelen om te laten zien wat ik kan. De stap naar Excelsior is daarom een mooie voor mij.’’

Vertrouwen
,,Ik heb goede gesprekken gevoerd met Ferry de Haan, Marinus Dijkhuizen en Ronald Graafland over de plannen van de club. Excelsior meldde zich al heel vroeg bij mij, ook daar sprak vertrouwen uit. Na het eerste gesprek hebben we contact gehouden en uiteindelijk heb ik mijn gevoel laten spreken. Excelsior wil opnieuw gaan bouwen met als doel promoveren naar de Eredivisie. Ik ben zelf ook ambitieus en daarom wil ik daar graag mijn steentje aan bijdragen.’’

De volgende stap
De in het Limburgse Ysselsteyn geboren doelman belandde via SV Ysselsteyn en SV Venray in 2014 bij Helmond Sport. Op 22 april 2016 debuteerde hij in de hoofdmacht in de uitwedstrijd tegen FC Oss. ,,Excelsior Rotterdam is een mooie club om de volgende stap te zetten. De club is druk bezig met de toekomst en het halen van nieuwe spelers. Dat verhaal sprak mij enorm aan. Natuurlijk zal het wennen zijn na acht jaar Helmond Sport. Een grote stad, een andere omgeving en veel nieuwe gezichten. Maar de manier waarop ik ontvangen ben, voelt al heel vertrouwd. Ik weet daarom zeker dat ik snel gewend zal zijn.’’

Bekijk hieronder het video-interview met Stijn van Gassel:

Gerelateerd nieuws

ma 18 oktober 2021

Bronzen schilden voor Thijs Dallinga en Stijn van Gassel

Voorafgaand aan onze thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo ontvingen Thijs Dallinga en Stijn van Gassel de Bronzen Kampioensschilden…

Lees meer

di 12 oktober 2021

Bronzen schilden voor Thijs Dallinga en Stijn van Gassel

Helaas liepen we de eerste periode maar net mis, maar twee van onze spelers vallen alsnog…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

ADO Den Haag vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 22 oktober, 2021

20:00, Cars Jeans Stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Eindhoven

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 30 oktober, 2021

16:30, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Telstar vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 6 november, 2021

16:30, Rabobank IJmond Stadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

ADO Den Haag vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 22 oktober, 2021

20:00, Cars Jeans Stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Eindhoven

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 30 oktober, 2021

16:30, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Telstar vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 6 november, 2021

16:30, Rabobank IJmond Stadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

ADO Den Haag vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 22 oktober, 2021

20:00, Cars Jeans Stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Eindhoven

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 30 oktober, 2021

16:30, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Telstar vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 6 november, 2021

16:30, Rabobank IJmond Stadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

ADO Den Haag vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 22 oktober, 2021

20:00, Cars Jeans Stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Eindhoven

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 30 oktober, 2021

16:30, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Telstar vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 6 november, 2021

16:30, Rabobank IJmond Stadion

Bestel tickets